Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Βαλμπουενά πρώτος σε κερδισμένες κάρτες στη Γαλλία! Όχι όμως στην Ελλάδα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή το ρεκόρ που σήμερα προέκυψε για τον Βαλμπουενά!

• Ξέρετε ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε τις περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες μέσα στη δεκαετία στο γαλλικό ποδόσφαιρο; Στον Ολυμπιακό παίζει!

• Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά, που σύμφωνα με τα δεδομένα της Opta ήταν ο παίκτης εξαιτίας του οποίου αντίπαλοι του χρεώθηκαν με 72 κίτρινες (!) και τρεις (!) κόκκινες κάρτες, παίζοντας στην Μαρσέϊγ και τη Λιόν.

• Αυτό είναι το ένα ενδιαφέρον του θέματος. Το άλλο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την στάση των διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι στον Γάλλο άσο του Ολυμπιακού. Γιατί ο Βαλμπουενά γνωρίζετε πόσες κίτρινες έχει κερδίσει από φάουλ αντιπάλων του στο ελληνικό πρωτάθλημα; Μόλις τρεις…

• Ναι, ο πρώτος παίκτης του γαλλικού πρωταθλήματος σε κερδισμένες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει «πάρει» υπέρ του μόνο τρεις κίτρινες κάρτες…

• Για να καταλάβετε την αντίθεση: στα έξι προκριματικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Βαλμπουενά ήταν μαζί με τον Ποντένσε οι παίκτες που κέρδισαν από τους αντιπάλους τους τις περισσότερες κίτρινες κάρτες, από τρεις ο καθένας.

• Δηλαδή, οι διαιτητές στην Ευρώπη, στο πιο υψηλό επίπεδο, που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, έβγαλαν τις κίτρινες κάρτες που έπρεπε να βγάλουν για τα φάουλ πάνω στον Βαλμπουενά. Στην Ελλάδα, όμως, προφανώς κάνουν…εκπτώσεις.

• Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Ξέρετε πόσες κίτρινες κάρτες έχουν κερδίσει ο Ελ Αραμπί κι ο Σουντανί στο ελληνικό πρωτάθλημα; Μόλις από μία ο καθένας. Κοινώς, απ΄ όλα τα μαρκαρίσματα που έχουν γίνει πάνω τους, μόνο ένα εκτιμήθηκε από τους διαιτητές μας «άξιο» για κίτρινη κάρτα…

• Αλλά τι να συζητάμε τώρα. Εδώ ο διεθνής Παπαπέτρου, για να βγάλει κόκκινη στον Πασαλίδη για εκείνο το απίστευτο τάκλιν πάνω στον αστράγαλο του Γκιγιέρμε, χρειάστηκε να κάνει χρήση VAR, να του πει δηλαδή ο διαιτητής Μανούχος ότι έκανε λάθος που έβγαλε αρχικά κίτρινη κάρτα και μετά να το διορθώσει ο Παπαπέτρου.

• Καλά κρασιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x