Κώστας Νικολακόπουλος

Ο εδράκιας Μαρτίνς, η επιθυμία για τη ρεβάνς και οι προκρίσεις με τις νίκες στο Καραϊσκάκη!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον... εδράκια Μαρτίνς, ενόψει της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Πλζεν!

•Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε δηλώσει ο Πέδρο Μαρτίνς μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν, ήταν ότι του άρεσε που η ρεβάνς θα γίνει στο Καραϊσκάκη.

•Γενικά οι περισσότεροι θέλουν το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας και μάλιστα ο Ολυμπιακός θα παίξει εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι και στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπασάκσεχιρ, εφόσον φυσικά περάσει τους Τσέχους, κάτι που μόνο εύκολο δεν θα είναι μετά το ρευστό 0-0 στο Πλζεν.

•Μου έκανε λίγο εντύπωση, πάντως, η επιθυμία του Μαρτίνς για ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Υπό την έννοια ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε δυο προκρίσεις, επί της Λουκέρνης και της Μπέρνλι, παίζοντας πρώτα στον Πειραιά και καταφέρνοντας εντυπωσιακές νίκες με 4-0 και 3-1 αντίστοιχα.

•Ίσως ο Πορτογάλος προπονητής να είχε δύο άλλες παρτίδες στο μυαλό του: πρώτη εκείνη με τη Μίλαν που τελικά εξελίχθηκε σε ματς νοκ άουτ, με τη ρεβάνς στο Φάληρο και τον Ολυμπιακό να προκρίνεται με νίκη 3-1. Και δεύτερη εκείνη με την Ντινάμο Κιέβου, με τη ρεβάνς στην Ουκρανία και τον Ολυμπιακό να αποκλείεται με το 0-1, στη ρεβάνς του 2-2 στο Καραϊσκάκη...

•Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός τις τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο τις πήρε με τρεις νίκες στο Καραϊσκάκη και δη με...φανταχτερά σκορ ( 4-0, 3-1 και πάλι 3-1), ενώ τη μόνη φορά που δεν κέρδισε (2-2), δεχόμενος την ισοφάριση στο 89', αποκλείστηκε.

•Και τώρα για να περάσει τους Τσέχους πρέπει πάλι να κερδίσει μέσα στο σπίτι του, ειδάλλως πολύ απλά θα μείνει έξω, εκτός κι αν για πρώτη φορά στην ιστορία του φέρει δύο 0-0 και πάει την πρόκριση στα πέναλτι και περάσει! Η, επαναλάβει την προ 35 και πλέον ετών επιτυχία του με τον Άγιαξ και μετά από δύο 0-0 περάσει στην παράταση!

•Για να κλείσω όπως ξεκίνησα: τον Μαρτίνς γενικά μπορείς να τον πεις κι εδράκια, τουλάχιστον σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Ενώ εκτός έδρας δυσκολεύεται αφάνταστα να κερδίσει (μόνο με την Ντουντελάνζ πέρσι και την Γκέτεμποργκ παλιότερα σε ένα σύνολο 20 αγώνων!), εντός έδρας έχει χάσει μόλις μία φορά (από την Ντινάμο Κιέβου όταν ήταν στη Ρίο Άβε) και στα υπόλοιπα 18 παιχνίδια του έχει από εννιά νίκες κι εννιά ισοπαλίες!

•Μήπως εν τέλει γι' αυτό να ήθελε τη ρεβάνς με την Βικτόρια στο Καραϊσκάκη...Αν κι εδώ δεν του αρκεί να μη χάσει, αφού πρέπει με κάθε τρόπο να κερδίσει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x