Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ελ Αραμπί ανάμεσα σε…80 εκ. ευρώ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα από την χθεσινή ημέρα του Ολυμπιακού.

• Εν τέλει αυτά τα φετινά φιλικά του Ολυμπιακού εξελίσσονται σε πονεμένη ιστορία. Όσο γίνονται, τόσο και χειρότερα είναι τα αποτελέσματα!

• Ξεκίνησε με την πολύ δύσκολη νίκη 1-0 επί του ΠΑΣ στο Ρέντη με γκολ στο 87’ και συνεχίστηκε με την ήττα 0-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το 0-0 με το…Λεβαδειακό στο Ρέντη και σαν αποκορύφωμα ήρθε τώρα το 2-5 από τον Ατρόμητο στο Ρέντη! Κάπως έτσι, από τα τέσσερα τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού, νίκη υπάρχει μόνο επί των…Χανίων, 2-0 στο Καραϊσκάκη.

• Θα μου πείτε, μετράνε τα αποτελέσματα στα φιλικά; Ασφαλώς κι όχι. Όμως, δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι κι η όλη εικόνα, τόσο της ομάδας, όσο και των παικτών, δεν βλέπουμε δηλαδή κάτι και σε ατομικό επίπεδο. Από την άλλη, με τόσες διακοπές που έχει το πρωτάθλημα (ήδη τρεις!) λόγω των Εθνικών ομάδων, κάπως πρέπει να «κρατήσει» κι ο Μαρτίνς τους παίκτες, μέσω κάποιων φιλικών.

• Πάντως, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε, το να τρώει ο Ολυμπιακός πέντε γκολ στο σπίτι του, έστω σε φιλικό, από τον Ατρόμητο, δεν είναι το πιο…ωραίο πράγμα. Και πράγματι ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους 14 διεθνείς του και τους Αβραάμ, Βινάγκρε, Μπρούνο, Λοβέρα, Κάϊπερς, αλλά κι ο Ατρόμητος έπαιξε χωρίς εννιά παίκτες, σχεδόν όλους βασικούς, τους Γιαννιώτη, Ρισβάνη, Γούτα, Κυβρακίδη, Μπουσούλαζιτς, Γιακουμάκης, Κωτσόπουλος, Σάλομον, Ούμπιντες.

• Τέλος πάντων, από την χθεσινή ημέρα νομίζω ξεχωρίζει η παρουσία του Ελ Αραμπί στην βασική ενδεκάδα του Μαρόκου στο νικηφόρο 4-1 επί της Κεντρικής Δημοκρατίας της Αφρικής για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Διότι, πολύ απλά ο γκολτζής του Ολυμπιακού ήταν ο σέντερ φορ του Μαρόκου, έχοντας στα πλάγια του…80 εκ. Ευρώ! Από τη μία πλευρά τον 27χρονο Ζίγιεκ της Τσέλσι (μεταγραφή 40 εκ. Ευρώ το καλοκαίρι από τον Άγιαξ) και τον 22χρονο Χακίμι της Ίντερ (μεταγραφή επίσης 40 εκ. Ευρώ το καλοκαίρι από τη Ρεάλ, που τον είχε δανείσει στην Μπορούσια Ντόρτμουντ).

• Ο δε άλλος σέντερ φορ της Εθνικής ομάδας του Μαρόκου είναι ο 23χρονος Εν Νεσιρί της Σεβίλλης, μεταγραφή 20 εκ. Ευρώ τον περασμένο Γενάρη από τη Λεγκανές. Και πίσω, στα χαφ, είδαμε χθες στην ενδεκάδα παίκτες, όπως ο Σοφιάν Άμραμπατ της Φιορεντίνα (μεταγραφή 11 εκ. Ευρώ τον περασμένο Γενάρη) κι ο έμπειρος Τάαραμπτ της Μπενφίκα. Και στον πάγκο ο Λαμπιάντ του Άγιαξ.

• Στην δε αμυντική γραμμή, υπάρχει ο γκολκίπερ Μπόνο της Σεβίλλης, ο Μαζραουί του Άγιαξ, ο Σαίς της Γουλβς κι ο Φεντάλ της Σπόρτινγκ

• Βέβαια, καλό θα ήταν να έβαζε κάποιο γκολάκι ο Ελ Αραμπί σε αυτό το 4-1 χθες, αφού για τον σέντερ φορ το γκολ πάντοτε μετράει, στην ψυχολογία, στη διάθεση του κλπ. Είναι κι έξι παιχνίδια τώρα που δεν έχει σκοράρει ο φορ του Ολυμπιακού…

• Παρεμπιπτόντως, ο παίκτης που πήρε τη θέση του 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα ήταν ο 26χρονος Μπενσαρκί, ο κυνηγός της αιγυπτιακής Ζαμαλέκ, για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε κάνει την περσινή σεζόν εκτεταμένο σκάουτινγκ κι είχε ενδιαφερθεί, αλλά οι Αιγύπτιοι δεν τον πούλησαν τελικά πουθενά, καθότι ο καλύτερος τους παίκτης.

Άσχετο:



Ο Γκερέρο από εκεί που δεν υπολογίζονταν καθόλου από τον πρώην προπονητή της Νότιγχαμ, τον Λαμουσί, τώρα είναι βασικός στην ενδεκάδα της Φόρεστ στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια (και στο ενδιάμεσο αλλαγή)! Και μπορεί να μην έχει ακόμη σκοράρει, αλλά κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις κι ο νέος προπονητής της ομάδας, ο Κρις Χιούτον, τον εκθείασε με πρόσφατες δηλώσεις του, τονίζοντας και πόσο ποντάρει πάνω του. Η φωτογραφία είναι από το φιλικό Ολυμπιακού-Νότιγχαμ στο οποίο ο Γκερέρο είχε βάλει δύο γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x