Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Φουστέρ έχει βάλει καλύτερο στον ΠΑΟΚ από του Παγέτ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον ΠΑΟΚ, θυμίζοντας και ένα απίστευτο γκολ του Φουστέρ!

• Πραγματικά φοβερή γκολάρα αυτή του Παγέτ, στο 2-0 της Μαρσέιγ επί του ΠΑΟΚ χθες το βράδυ. Ο έμπειρος άσος της Ολιμπίκ ξετίναξε τα δίκτυα του Πασχαλάκη με αυτή την οβίδα από την εκτέλεση κόρνερ.

• Μου θύμισε πάρα πολύ αυτό το υπέροχο γκολ, ένα άλλο, παρόμοιο κι ίσως και καλύτερο! Πάλι εις βάρος του ΠΑΟΚ, από τον Νταβίντ Φουστέρ, μέσα στο Καραϊσκάκη, πριν οκτώ χρόνια, ακριβώς τέτοια εποχή, Απρίλης του 2014! Σε ένα 2-1 του Ολυμπιακού για το Κύπελλο (πρώτο ματς, όπως και το χθεσινό Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ, με τον ΠΑΟΚ τότε να είχε προκριθεί κερδίζοντας 1-0 στην Τούμπα…).

• Δείτε το εδώ



• Παρεμπιπτόντως, έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει και δη για δεύτερη φορά μία μεγάλη επιτυχία, να πάρει δηλαδή πρόκριση, ενώ έχει χάσει στο πρώτο ματς. Κάτι που στη φετινή σεζόν στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ έχει γίνει μόλις δύο φορές, τη μία από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ, που στα πέναλτι είχε αποκλείσει τη Μίντιλαντ, με νίκη 1-0 στο 90λεπτο, όπως είχε χάσει 0-1 και στη Δανία.

• Μόνο ο ΠΑΟΚ το έχει κάνει και η Φιτέσε, αλλά απέναντι στην πολύ αδύναμη Ραπίντ, από την οποία είχε χάσει 1-2 στην Αυστρία και την κέρδισε 2-0 μέσα στην Ολλανδία. Και να δούμε, παράλληλα, και πώς θα την γλιτώσει η Ρόμα, που έχασε 1-2 στη Νορβηγία από την απίστευτη Μπόντο Γκλιμτ. Με τον ΠΑΟΚ να ονειρεύεται ήδη εκτός από τελικό, ακόμη και κατάκτηση του τροπαίου, αφού εάν περάσει την Ολιμπίκ, στα ημιτελικά θα έχει Φέγενορντ η, Σλάβια Πράγας κι όχι κάποιο θηρίο, ενώ ο άλλος ημιτελικός μπορεί να είναι Μπόντο-PSV, αφού οι δύο αυτές ομάδες έχουν καλύτερα αποτελέσματα σα πρώτα παιχνίδια (νίκη εντός έδρας η Μπόντο και ισοπαλία εκτός έδρας η PSV).

• Η γνώμη μου, απ΄ όσα έχω δει, είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει την πιο αδύναμη ομάδα απ΄ όλες στα προημιτελικά. Πιο σωστά, είναι η λιγότερο δυνατή. Αλλά τον πάει πολύ η μπάλα, έχει επικεντρώσει στον στόχο και έχει το αβαντάζ ότι μπορεί να είναι πιο ξεκούραστος με αναβολές αγώνων του, κάτι που δεν υπάρχει στις άλλες εφτά ομάδες της προημιτελικής φάσης. Κλειδί φαίνεται πως είναι να περάσει την Ολιμπίκ. Αν το κάνει, όλα γίνονται, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

• Θεωρητικά, πάντως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Και στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο μία ομάδα έχει χάσει στο πρώτο ματς και έχει προκριθεί, η Γουέστ Χαμ, αποκλείοντας τη Σεβίλλη (0-1, 2-0)! Ίδια ιστορία και στο Τσάμπιονς Λιγκ: Μόνο η Ρεάλ το έχει πετύχει, βγάζοντας νοκ άουτ την Παρί Σεν Ζερμέν (0-1, 3-1). Με το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ότι και οι τέσσερις αυτές ανατροπές στα φετινά νοκ άουτ των Κυπέλλων Ευρώπης έχουν σημειωθεί αποκλειστικά σε παιχνίδια που το πρώτο ματς κρίθηκε στο γκολ. Όπως ακριβώς χθες στο Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x