Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ισπανός «για 5 γκολ», ο Λάζαρος κι ο… Γεωργάτος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Γκερέρο και θυμάται μία ατάκα του… Γεωργάτου, που κολλάει στον Λάζαρο!

· Τι μου έχει κάνει εντύπωση από τα δύο πρώτα ημίχρονα του Γκερέρο στον Ολυμπιακό;

· Ότι δείχνει πολύ θετικός παίκτης. Ξέρει να παίζει τη θέση του φορ, παίρνει καλές θέσεις στην περιοχή και όταν παίρνει την μπάλα δεν κάνει λάθος!

· Το είχα παρατηρήσει από το πρώτο φιλικό κι επί τούτου το πρόσεχα στο δεύτερο: και στο τέλος είδα στις σημειώσεις μου ότι 12 φορές που πήρε την μπάλα, έκανε 12 σωστές πάσες. Η μπάλα πήγε πάντοτε με σιγουριά σε συμπαίκτη.

· Δεν λέω ότι έκανε «παπάδες» ο Ισπανός κι «ενθουσίασε τα πλήθη», λέω ότι κάθε φορά που παίρνει την μπάλα ξέρει τι να την κάνει. Και μιλάμε για παίκτη που μόλις μπήκε στην ομάδα και λογικά δεν έχει ακόμη χημεία με τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους», κάτι που άλλωστε φάνηκε σε μία-δύο περιπτώσεις στα φιλικά, που δεν βγήκαν συνεργασίες, γιατί δεν του έδωσαν την μπαλιά εκεί που έπρεπε.

· Δεν είναι κανένας σπουδαίος ντριμπλέρ ο Γκερέρο κι αυτό φάνηκε και σε μία κίνηση του στο πρώτο φιλικό, όταν επιχείρησε να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή και μάλλον κόπηκε εύκολα. Όμως, και κάνει σωστές κινήσεις και όταν έχει την μπάλα στα πόδια την δίνει σωστά και μέσα στην περιοχή και γύρω από αυτήν και πιο μακριά-γιατί είναι φορ που βγαίνει μακριά από την περιοχή για να πάρει μπάλα.

· Τα γκολ που έβαλε ήταν τα δύο από πολύ κοντινή απόσταση, ευρισκόμενος στη θέση που πρέπει να βρίσκεται ένας φορ και το πρώτο με το απευθείας φάουλ-εκτέλεσε κι ένα δεύτερο φάουλ από παρόμοια θέση, αλλά βρήκε σώμα κι έφυγε κόρνερ. Η δε άλλη φορά που ήταν σε θέση βολής, με την κεφαλιά ψαράκι που βρήκε ξυστά το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ, ίσως θα μπορούσε να βάλει καλύτερα το σώμα του και να κάνει έτσι πιο εύκολο το έργο του.

· Γενικά, με λίγη τύχη, θα μπορούσε εύκολα στα δύο πρώτα ημίχρονα του στον Ολυμπιακό να κάνει πέντε γκολ! Τα τρία τα έβαλε, το τέταρτο το έχασε (δοκάρι από την εξωτερική πλευρά) και το πέμπτο του το στέρησε ο Πάρντο, που δεν του έκοψε την μπάλα και προτίμησε να κάνει ένα σουτ προπόνησης στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Για Πάρντο ήταν προφανώς too much να κάνει σε δύο ημίχρονα τρεις ασίστ στον Γκερέρο -από σέντρες του Κολομβιανού ήταν το γκολ του Ισπανού με κεφαλιά και το δοκάρι.

· Παρεμπιπτόντως, κι όπως μου θύμισε ο φίλος Γιάννης Κάβουρας: Πώς το είχε πει (Λάζαρε Χριστοδουλόπουλε) ο Γρηγόρης Γεωργάτος όταν ήταν στην ΑΕΚ; «Σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας γαύρος. Στην ΑΕΚ ήμουν εγώ»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x