Κώστας Νικολακόπουλος

Ο… πεναλτάκιας Κρίστινσον και ο πιο επικίνδυνος φορ, ο Χασάν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία.

Μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία βρίσκονταν συνεχώς πίσω στο σκορ και κυνηγούσε, κάτι που δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο του… Ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι χθες στο σκορ κατά το τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία και δη με ένα γρήγορο γκολ, κάτι που δεν είχε ξανακάνει σε όλο αυτό το διάστημα. Κάπως έτσι επέστρεψε στις νίκες με αυτό το 2-0 επί της Κραϊόβα, με την Κυπελλούχο Ρουμανίας, πάντως, να χάνει πέναλτι στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Βλέπετε, όσο καλά μπήκε ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο, τόσο άσχημα μπήκε στο β΄-είναι δε πραγματικά άξιον απορίας γιατί συμβαίνει σε τρίτο φιλικό ματς, στα πρώτα έξι εφτά λεπτά ενός ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» να είναι τόσο κακοί, που να επιτρέπουν στον αντίπαλο τους να τους απειλεί τρεις φορές μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όπως συνέβη και χθες. Και η απορία είναι γιατί δεν διορθώνεται αυτό το πράγμα και αντιθέτως επαναλαμβάνεται…

Ο Κρίστινσον είναι αυτός που κράτησε το ματς στο 2-0 με την απόκρουση του πέναλτι, ψωνίζοντας τον αντίπαλο εκτελεστή. Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι ο Ισλανδός είναι…πεναλτάκιας γκολκίπερ! Πέρυσι, στη δεύτερη του σεζόν στη Λάρισα, είχε πιάσει τρία πέναλτι! Του Χατζηγιοβάννη, του Ούμπιντες και του Μάντζη (του Βόλου). Έχει μία ικανότητα να «βλέπει» πού θα σουτάρει ο εκτελεστής!

Γενικά ο διεθνής τερματοφύλακας βγάζει μία καλή εικόνα και στην προετοιμασία: δύο φορές που έπρεπε να μπλοκάρει χθες την μπάλα σε μακρινά αλλά επικίνδυνα σουτ το έκανε, ενώ έδειξε πάλι τη δυνατότητα που έχει να μεταβιβάζει μακριά και με ακρίβεια την μπάλα με τα χέρια-με τη Λάρισα είχε βγάλει και δύο…ασίστ, πασάροντας σωστά την μπάλα σε συμπαίκτες του με βολέ!

Είναι ένας ενδιαφέρων γκολκίπερ, με τη διαφορά ότι αν θέλει, όπως δήλωσε χθες, να γίνει Νο 1 στον Ολυμπιακό, πρέπει να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, χθες έκανε μία πάσα στον Σεμέδο με μεγάλο ρίσκο, καθώς ο συμπαίκτης του ήταν περιτριγυρισμένος από δύο-τρεις αντιπάλους του. Σε μία δε άλλη στιγμή έδιωξε την μπάλα με το αριστερό, με…τσαρουχιά, στέλνοντας την λίγο έξω από την…δική του περιοχή, κάτι που κάνει για δεύτερο παιχνίδι.

Ο Κώστας Νικολακόπουλος για Κρίστινσον και Χασάν

Κατά τα άλλα, το χθεσινό παιχνίδι μας έδειξε για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα του είναι δύσκολος ακόμη στο γκολ: είχε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες να σκοράρει και τελικά έβαλε τα γκολ από ένα πέναλτι (χωρίς να ήταν φάση για γκολ) κι από ένα κόρνερ… Υπάρχει κι ο παράγοντας τύχη, και με τους τρεις φορ του να έχουν σημαδέψει τα δοκάρια, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο μοναδικός πραγματικά επικίνδυνος μέχρι στιγμής δείχνει ο θεωρητικά τρίτος πίσω από Ελ Αραμπί και Τικίνιο, ο Χασάν, που χθες είχε εκείνη την κανονιά στο οριζόντιο δοκάρι (πρώτη φορά τον θυμόμαστε να σουτάρει έξω από την περιοχή τόσο απειλητικά και άρα αφού το έχει πρέπει να το ξανακάνει), αλλά και μία άστοχη κεφαλιά από ιδανική θέση, ενώ και σε άλλη μία φάση που μπορούσε να σκοράρει με το κεφάλι δεν βρήκε καλά την μπάλα.

Στο α΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ζωντανός και άρεσε, έστω κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν καμία πολύ δυνατή ομάδα. Στο β΄ όμως δεν νομίζω ότι δικαιολογείται από την κόπωση η τόσο μέτρια εικόνα, με μόλις μία καλή επίθεση, όντως όμως πολύ καλή: με τον Χασάν να βγαίνει μακριά από την περιοχή και να παίρνει την μπάλα από τον Σεμέδο και στη συνέχεια η μπάλα να αλλάζει με κινηματογραφική ταχύτητα σε Σαπουντζή, Λαλά, Ραντζέλοβιτς και τον Σέρβο να σεντράρει με ακρίβεια για το κεφάλι του Χασάν, που στο μεταξύ είχε διεισδύσει στην περιοχή. Κρίμα που η μπάλα έφυγε άουτ και δεν έγινε γκολ αυτή η πραγματικά πολύ καλή όσο και γρήγορη επίθεση.

Δύο λόγια για τους σέντερ μπακ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος για Κρίστινσον και Χασάν

Ο ΣΕΜΕΔΟ ξεκίνησε χάλια, με ένα (χωρίς λόγο) φάουλ λίγο έξω από την περιοχή πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (!), με μία επιπόλαια πάσα κοντά στην περιοχή και μία ντρίμπλα με ρίσκο από την ίδια θέση…Ευτυχώς το γύρισε, με κάποιο τρόπο, κι έκτοτε ήταν σωστός, κάλυψε σωστά και συμπαίκτες του, έκοψε…

Ο ΑΒΡΑΑΜ πήρε το ημίχρονο του κι έδειξε ότι όσο βρίσκει ρυθμό θα είναι πάντα έτοιμος για να βοηθήσει, όταν τον χρειαστεί η ομάδα. Με τις καλές τοποθετήσεις, με τα τάκλιν, με τις προσεκτικές μπαλιές, με τις επεμβάσεις του.

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΠΟΥΛΟΣ πήρε αυτός το β΄ ημίχρονο και νομίζω ότι χωρίς να είναι κακός, δεν ήταν τόσο καλός όσο σε άλλα ματς. Σε μία στιγμή ενώ βγήκε πολύ ωραία πάνω στην μπάλα δεν συνέχισε την καλή ενέργεια, έχασε την μπάλα και προέκυψε τελική των Ρουμάνων, ενώ και ένα διώξιμο του δεν ήταν το καλύτερο. Θα πρέπει να επενδύει στα καλά του σημεία, όπως σε μία άλλη φάση που πάλι βγήκε εντυπωσιακά πάνω στη φάση κι έδιωξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x