Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρινάκης, πάντως, δεν έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις του Άρη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα επί αγωνιστικού κι όχι μόνο για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Άρη.

· Χαίρομαι για χθες, αφού κέρδισε ο Ολυμπιακός μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και γιατί πολύς κόσμος πρέπει να έβγαλε λεφτά!

· Βλέπετε, όλοι οι αντιΟλυμπιακοί ήξεραν ότι ο Άρης θα έχανε στο Καραϊσκάκη, οπότε φαντάζομαι ότι θα έσπευσαν να παίξουν στο στοίχημα «ό,τι έχουν και δεν έχουν» πάνω στην ήττα του και θα κονόμησαν. Να γίνουν ρε παιδί μου και λίγο πλούσιοι από τον Ολυμπιακό…

· Βέβαια, όσοι έπαιξαν τα λεφτουδάκια τους (που δεν τα έπαιξε κανείς...πονηρός βέβαια, γιατί στα λόγια όλοι καλοί είμαστε, αλλά όταν έρθει η ώρα της πράξης αλλάζουμε θέμα) θα τους έλουσε κρύος ιδρώτας στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο δοκάρι ντε του Λάρσον στο τετ α τετ με τον Σα. Η, στη γυριστή κεφαλιά πάλι του Λάρσον. Η, εκεί που ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα από το λάθος του Σεμέδο κι αντί να πασάρει στο συμπαίκτη του που ήταν μόνος του από αριστερά πήγε να πλασάρει τον Σα.

· Κοιτάξτε, εάν θέλουμε να είμαστε έστω ελάχιστα σοβαροί: το παιχνίδι κρίθηκε εν πολλοίς στον παράγοντα τύχη. Δείτε απλά και μόνο τις τρεις πιο σημαντικές φάσεις του αγώνα: ενώ η μπάλα από το πλασέ του Λάρσον βρίσκει πρώτα τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού (Σα), μετά τον Λάρσον και τέλος το δοκάρι, στα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού η μπάλα βρίσκει τον γκολκίπερ του Άρη στις κεφαλιές των Σεμέδο και Ελ Αραμπί, με τη διαφορά ότι επιστρέφοντας πάλι σε παίκτες του Ολυμπιακού είχε κατάληξη τα δίχτυα! Από τον Λάρσον εξ επαφής πήγε στο δοκάρι, από τον Γκιγιέρμε και τον Ελ Αραμπί εξ επαφής πήγε μέσα. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά.

· Μακάρι ο Ολυμπιακός να έχει την ίδια ρέντα που είχε χθες με τον Άρη και σε άλλα δύο τρία μεγάλα ακόμη παιχνίδια του πρωταθλήματος-θα το πάρει! Ακόμη κι όταν ο Άρης μείωσε σε 2-1, είδαμε ότι ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι με το τρίτο γκολ, του Ομάρ, στο οποίο η μπάλα βρήκε το κορμί του Δεληζήση κι έκανε έτσι ακόμη πιο δύσκολο το έργο του τερματοφύλακα του Άρη.

· Καμιά φορά είναι να σε θέλει η μπάλα φίλοι μου. Χθες τον Ολυμπιακό τον ήθελε και τον Άρη δεν τον ήθελε. Εδώ στη φάση του 3-1, που ήταν καθοριστική γιατί τέλειωσε το ματς, έτυχε κι ο Άρης έπαιζε με παίκτη λιγότερο γιατί μόλις είχε φύγει τραυματίας ο Ιντέγε και βέβαια δεν είχε προλάβει ο προπονητής να τον αντικαταστήσει.

· Δείτε τι συνέβη και με τον καημένο τον Δεληζήση. Ηρωϊκός ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τουλάχιστον έξι φορές είχε καθοριστικές επεμβάσεις, διώχνοντας την μπάλα για ένα κλικ πριν φτάσει σε παίκτη του Ολυμπιακού ευρισκόμενο σε θέση γκολ! Μέχρι που κάποια στιγμή, ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Βέλεθ, πήγε και του έδωσε συγχαρητήρια.

· Κι όμως ο Δεληζήσης, που «σκίζονταν» σε όλο το ματς ήταν εν τέλει ο μοιραίος παίκτης του Άρη. Διότι από αυτόν παίρνει την κεφαλιά ο Σεμέδο στο 1-0, από αυτόν κλέβει την μπάλα ο Καμαρά στο ξεκίνημα της φάσης του 2-0 και σε αυτόν κτυπάει η μπάλα κι αλλάζει πορεία στο σουτ του Ομάρ στο 3-1!!! Το παιδί έκοβε και ξαναέκοβε σε όλο το ματς και ήταν τελικά μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ.

· Αν θέλουμε να κάνουμε μία ποδοσφαιρική ανάλυση, αυτά πρέπει να πούμε. Και να παρατηρήσουμε ότι οι τελικές ήταν 11-9, τα κόρνερ 5-3, τα φάουλ 17-16 κι η κατοχή μπάλας 54-46, όλα δηλαδή οριακά υπέρ του Ολυμπιακού και τέλος πάντων όχι για σκορ 4-2. Μάλιστα, στο α΄ημίχρονο ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας με 48-52.

· Και κάπως έτσι, με το 4-2 είχαμε τα περισσότερα γκολ σε φετινό ντέρμπι, πιο πολλά κι από το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-2, όπου η ΑΕΚ έχανε 0-2 κι ο Παναθηναϊκός το γύρισε. Παρεμπιπτόντως, φαντάζεστε να είχε μία τέτοια εξέλιξη το χθεσινό παιχνίδι, τι θα έλεγαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Και δεν ήταν καθόλου δύσκολο να προηγηθεί με 0-2 ο Άρης στο Καραϊσκάκη! Κι ίσως να μην ήταν και καθόλου δύσκολο να έκανε το 3-2 ο Ολυμπιακός βλέποντας την ευκολία με την οποία γίνονταν ευκαιρίες στο παιχνίδι!

· Άλλωστε, όποιος βλέπει λίγο ποδόσφαιρο, ξέρει ότι σκορ 4-2 σε ντέρμπι κατά πάσα πιθανότητα είναι και λίγο μαγική εικόνα. Όπως ήταν και χθες. Όπως ήταν και ένα άλλο 4-2 πολύ πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, το Άρης-ΠΑΟΚ…

· Από εδώ και πέρα, αν θέλουμε να κάνουμε κουβέντα καφενειακή, ας δούμε ότι ο Ολυμπιακός κι ο Άρης ποτέ δεν αρνήθηκαν ότι έχουν καλές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο-το ύποπτο θα ήταν να το έκρυβαν. Ούτε είχαν κανένα λόγο ο Καρυπίδης κι οι άνθρωποι κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μιλήσουν πριν το ματς μέσα στα αποδυτήρια για να μην τους αποθανατίσουν οι φωτογράφοι!

· Και τέλος πάντων, για να το τελειώνουμε, ο Μαρινάκης δεν έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις του Άρη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x