Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς βλέπει ότι ο Φορτούνης είναι αυτή την στιγμή το πιο μεγάλο του όπλο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πως αξιοποιεί πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς τον καλύτερο του αυτή την στιγμή παίκτη, τον Φορτούνη.

• Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι αν μη τι άλλο ένας ευέλικτος προπονητής. Το απέδειξε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού, στα οποία εγκατέλειψε το σχήμα με τους τρεις πιο αμυντικογενείς χαφ (αν κι ο Καμαρά εσχάτως μόνο αμυντικογενής χαφ δεν ήταν…), βάζοντας δύο κεντρικούς μέσους και τον Φορτούνη μπροστά τους.

• Κίνηση απόλυτα λογική, έως κι αναμενόμενη! Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Φόρτου εδώ και κάμποσο καιρό είναι ο κατ’ εξοχήν παίκτης του Ολυμπιακού που κάνει τη διαφορά-είτε είναι στα πολύ καλά του, είτε σε μία πιο νορμάλ βραδιά. Αρχικά ο Πορτογάλος προπονητής τον έβαζε στα πλάγια της επίθεσης-κι εκεί ανταποκρίνονταν ο διεθνής άσος. Όμως, κακά τα ψέματα, τον καλύτερο εαυτό του Φορτούνη μπορείς να τον πάρεις σε πιο ελεύθερο ρόλο κι έτσι ο Πέδρο αποφάσισε να του τον δώσει στους δύο τελευταίους αγώνες των πλέϊ οφ. Και τα αποτελέσματα τα είδαμε: Με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ο Φόρτου έβαλε δύο γκολ και γενικά έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, με κερασάκι στην τούρτα το ωραιότατο δεύτερο τέρμα με μία υποδειγματική εκτέλεση… Και με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δημιούργησε και τα τρία γκολ…

• Είναι καιρός τώρα, που ο Ολυμπιακός τα καλά του τα παιχνίδια τα κάνει όταν ο Φορτούνης είναι καλά. Να θυμηθούμε την ασίστ στον Καμαρά και γενικά την υψηλών προδιαγραφών παρουσία του στο 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ; Η, ότι ο Ολυμπιακός ήταν εντελώς μπλοκαρισμένος στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά κι ο Μαρτίνς τον πέρασε άρον-άρον στο 40ο λεπτό κι άλλαξε όλη η ομάδα, κέρδισε 2-0 και προκρίθηκε; Η, ότι στο 3-0 με τον Παναθηναϊκό ο Φόρτου ήταν μέσα στα δύο πρώτα γκολ;

• Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν είναι κανένας χαζός. Ούτε εμπαθής. Όταν βλέπει έτσι φορμαρισμένο τον Φορτούνη, θα κοιτάξει να τον αξιοποιήσει όσο μπορεί καλύτερα. Να του βρει θέση. Μα σαν δεκάρι, μα λίγο πλάγια, μα σαν… εννιαμισάρι! Είναι τεράστιο όπλο αυτή την εποχή ο Έλληνας άσος για τον Ολυμπιακό. Κι ο Μαρτίνς ασφαλώς και ποντάριε πάνω του. ίσως πιο πολύ από κάθε άλλο «ερυθρόλευκο»! Κι ας του πήρε πριν κάποιους μήνες το περιβραχιόνιο (είδατε χθες το έδωσε στον Γκιγιέρμε, παρότι δεν έπαιζαν βασικοί οι Ομάρ, Τοροσίδης, Αβραάμ, Μπουχαλάκης), λόγω της κακής συμπεριφοράς του στην Τούμπα, σε εκείνο το 1-0 προ κορωνοϊού.

• Δεν ήταν η πιο ευχάριστη απόφαση εκείνη τότε για τον Πέδρο. Αλλά ήξερε ότι έπρεπε να πάρει μέτρα, ότι δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι, απλά αφήνοντας στον πάγο, όπως είχε κάνει, κάποια ματς τον Φορτούνη. Ήθελε να δώσει το παράδειγμα προς όλους τους ποδοσφαιριστές, ότι οι συμπεριφορές που δεν είναι σωστές, πρέπει να καυτηριάζονται. Και να που ο Φόρτου το πήρε το μήνυμα. Κατάλαβε το λάθος του, δούλεψε, στο γήπεδο και στο μυαλό και γίνεται και πάλι ο Φορτούνης που ξέρουμε-ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

• Συνεργάζεται πολύ καλά με τον Βαλμπουενά (τη φάση του 1-0 μαζί την ξεκίνησαν με συνδυασμό από τα πλάγια και μαζί την τελείωσαν με την έξυπνη πάσα κεφαλιά του μεν και το φαρμακερό φαλτσαριστό σουτ του δε), «βρίσκεται» ωραία με τον Ελ Αραμπί και τον Ραντζέλοβιτς, μπαίνει σε φάσεις και νομίζω ότι απέχει ένα κλικ για να φτάσει στο καλύτερο του της φετινής σεζόν. Και ποτέ δεν είναι αργά στο ποδόσφαιρο! Τώρα θα κριθεί το νταμπλ, τώρα θα παίξει ο Ολυμπιακός τα ρέστα του στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Κι ο Φορτούνης μπορεί να έχει αποδειχθεί καθοριστικός εδώ και μία μεγάλη σειρά αγώνων του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό, αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι το πιο μεγάλο μπαμ ακόμη δεν το έχει κάνει. Και τον περιμένω να το κάνει! Η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Ναι, δύο παιχνίδια έμειναν, αλλά πρόκειται για δύο τεράστια παιχνίδια. Στο ένα παίζεται το πρώτο νταμπλ για τον Ολυμπιακό μετά από κάποια χρόνια και το δεύτερο η παρουσία του για πρώτη φορά στους 8 μίας ευρωπαίκής διοργάνωσης μετά από μία 20ετία, και πλέον.

• Κι ο Έλληνας άσος μπορεί εύκολα να βάλει την σφραγίδα του σε αυτά τα δύο τεράστια παιχνίδια. Ακόμη κι αλλαγή να μπει και να παίξει μισή ώρα (που δεν θα του άρεσε, όμως όλα μέσα είναι), έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x