Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός αποφεύγει την Σλάβια Πράγας από τα δύο γκολ που έφαγε ο Μπάρκας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τους υποψήφιους αντίπαλους του Ολυμπιακού στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ όπως προέκυψαν από τα αποψινά παιχνίδια.

· Την Τρίτη γίνεται η κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ολυμπιακός θα ξέρει το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του, αφού θα εκκρεμούν και τα ματς του γ΄ προκριματικού γύρου. Απόψε όμως ολοκληρώθηκε ο β΄ προκριματικός γύρος κι ο Ολυμπιακός ξέρει τους υποψήφιους αντιπάλους του!

· Για τον Ολυμπιακό η βραδιά είχε ευχάριστες και δυσάρεστες εξελίξεις! Η πιο ευχάριστη ήταν σίγουρα το Σέλτικ-Φέρεντσβαρος 1-2! Γιατί έτσι, με τον αποκλεισμό της Σέλτικ (με τα δύο γκολ που έφαγε ο Μπάρκας), παίρνει τη θέση της στο γκρουπ των ισχυρών η πολύ δυνατή Σλάβια Πράγας κι άρα αποκλείεται να τεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού, καθότι είναι κι αυτός στο γκρουπ των ισχυρών. Η πιο δυσάρεστη ένα άλλο διπλό, το Λούντογκορετς-Μίντιλαντ 0-1. Γιατί έτσι βγήκε η Λουντογκόρετς από υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού και πήρε τη θέση της η πολύ επικίνδυνη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Δώνη!

· Συνεπώς, στους ισχυρούς θα είναι Σάλτσμπουργκ, Ολυμπιακός, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας. Και στους μη ισχυρούς θα είναι Γιάνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας, Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βεβαίως με την προϋπόθεση να περάσουν στον γ΄ προκριματικό γύρο (15 Σεπτέμβρη) τους αντιπάλους τους, που θα είναι Ομόνοια, Φερεντσβάρος, Ντινάμο Μπρεστ Λευκορωσίας και Μίντιλαντ Δανίας.

· Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός, όπως κι οι Σάλτσμπουργκ και Σλάβια Πράγας θα ξέρουν την Τρίτη το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος τους για τα πλέϊ οφς (22 και 29 Σεπτέμβρη). Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που μπαίνουν απευθείας στις μάχες των πλέϊ οφς, χωρίς προηγουμένως προκριματικά. Αντίθετα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ θα συνεχίσει κανονικά στον γ΄ προκριματικό και να προκριθεί για να φτάσει στα πλέί οφς, όπου θα είναι στους ισχυρούς. Θα είναι, βέβαια, στους ισχυρούς της κλήρωσης και του γ΄προκριματικού μαζί με Γιάνγκ Μπόϊς, Ερυθρό Αστέρα, Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Και υποψήφιοι αντίπαλοι τους θα είναι Ομόνοια, Φέρεντβαρος, Ντινάμο Μπρεστ Λευκορωσίας, Μόλντε και Μίντιλαντ Δανίας.

· Θα περάσουν πέντε και στα πλέϊ οφς θα βρουν τους άλλους τρεις (Ολυμπιακό, Σάλτσμπουργκ και Σλάβια Πράγας) κι από τις οκτώ ομάδες θα προκύψουν τα τέσσερα ζευγάρια με τους νικητές να μπαίνουν στους ομίλους. Ο Ολυμπιακός π.χ. μπορεί να κληρωθεί με το νικητή του ζευγαριού Γιάνγκ Μπόϊς-Μίντιλαντ. Κατά την γνώμη μου, η χειρότερη κλήρωση για τον Ολυμπιακό θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Δώνη! Γενικά, θα ήταν καλό για τον πρωταθλητή Ελλάδας όποια εκ των Γιάνγκ Μπόϊς, Ερυθρός Αστέρας, Γκαραμπάγκ Αζερμπαϊτζάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ του πέσει, να αποκλειστεί στον γ΄ προκριματικό, αφού θεωρητικά τουλάχιστον θα είναι λιγότερο δυνατή η άλλη ομάδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x