Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να πάρει τον Λιβάγια, για να κάνει πλάκα στην ΑΕΚ...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή την ανακοίνωση για την υπογραφή του Λιβάγια στη Χάιντουκ.

· Κάθε Σάββατο που έχουμε στο ραδιόφωνο την εκπομπή για το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού (και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ) επί…ατελείωτες εβδομάδες μία…μόνιμη ερώτηση ήταν, «θα τον πάρουμε τον Λιβάγια;».

· Τι να έκανα κι εγώ, απαντούσα στερεότυπα ότι, «ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται με τον Λιβάγια», πολύ απλά γιατί ήξερα πολύ καλά ότι από τον χειμώνα ο Κροάτης μεσοκυνηγός είχε τεθεί υπόψιν του Ολυμπιακού κι όταν έφτασε το όνομα στον αρμόδιο, τον Μαρτίνς δηλαδή, αυτός ήταν κατηγορηματικός, απαντώντας όπως συνήθως κάνει όταν δεν συμφωνεί με τη μεταγραφή κάποιου παίκτη, ότι δηλαδή «ο παίκτης είναι καλός, αλλά όχι το στιλ που ψάχνουμε».

· Με τον Πέδρο ουσιαστικά να έχει κόψει από τότε τον Λιβάγια, τι άλλη απάντηση θα μπορούσα να δώσω; Όσο κι αν ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Κι εν τέλει, σήμερα το πρωί η Χάιντουκ Σπλιτ ανακοίνωσε την υπογραφή νέου συμβολαίου με τον πρώην άσο της ΑΕΚ…

· Δεν τα γράφω αυτά για να δείξω ότι δικαιώθηκα-δεν ήταν καμία…επιτυχία. Αλλά επειδή γίνονταν η ίδια ερώτηση από πολύ κόσμο, πραγματικά επί πάρα πολλές εβδομάδες, κι εγώ έδινα την ίδια απάντηση, θέλω έστω τώρα να γίνει αντιληπτό, ότι απαντάω έχοντας κάποια δεδομένα, όταν φυσικά μπορώ να τα έχω, γιατί δεν είναι εύκολο να έχω δεδομένα για κάθε υπόθεση.

· Καταλάβαινα πολύ καλά τους οπαδούς του Ολυμπιακού που ρωτούσαν, γιατί είχαν στο μυαλό τους, εκτός της όποιας αγωνιστικής αξίας του Λιβάγια, ότι ο Μαρινάκης μπορεί να ήθελε να «κάνει πλάκα» στον Μελισσανίδη. Όπως είχε πάρει ο Ολυμπιακός τον Παπασταθόπουλο, ενώ τον ήθελε η ΑΕΚ, όπως είχε συμβεί ακόμη και με τον Λαλά, επίσης τον Γενάρη. Μόνο που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι πλέον σε φάση που προέχει να κάνει πλάκα στους αντιπάλους του, αλλά στο πώς θα οργανώνεται ο ίδιος καλύτερα αγωνιστικά.

· Ασφαλώς ουδείς μπορεί να ξέρει τι θα έκανε ο Λιβάγια αν τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός, μπορεί και να έκανε παπάδες, κατά την ποδοσφαιρική ορολογία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ευθύς εξ αρχής είχε κάνει την επιλογή του, με βάση την εισήγηση του προπονητή του.

· Τέλος πάντων, γλιτώσαμε πλέον και την ερώτηση της εβδομάδας…Μέχρι τον επόμενο Γενάρη;…

Άσχετο: μην ασχολείστε με τις ρήτρες που είχε υπογράψει ο Λιβάγια με την ΑΕΚ. Αυτά άμα έρχονταν η ώρα, δεν θα μετρούσαν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x