Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός φέρνει τον 2ο καλύτερο αμυντικό χαφ του πορτογαλικού πρωταθλήματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Πέπε, το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού!

· Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο Πέπε, που έρχεται απόψε για τον Ολυμπιακό; Πολύ απλά ο δεύτερος καλύτερος αμυντικός μέσος του πρωταθλήματος Πορτογαλίας που τέλειωσε πριν λίγες εβδομάδες!

· Δείτε αυτόν τον πίνακα.



· Είναι από το πιο έγκυρο ίσως πορτογαλικό Μέσο σε αξιολόγηση της απόδοσης των παικτών του πορτογαλικoύ πρωταθλήματος, το γνωστό goalpoint. Έχει τους τρεις καλύτερους παίκτες σε κάθε θέση της ενδεκάδας. Στη θέση του αμυντικού μέσου έχει κορυφαίο τον Βραζιλιάνο Γκάμπριελ της Μπενφίκα (αγορά 8 εκ. Ευρώ από την ισπανική Λεγκανές πριν ακριβώς δύο χρόνια) με μέσο όρο βαθμολογίας 6,43 (με άριστα το 10). Και δεύτερος καλύτερος σε απόδοση είναι ο δικός μας, ο Πέδρο Ροντρίγκες η, πιο γνωστός ως Πέπε, της Γκιμαράες με 6,13. Βλέπετε με πόση αυστηρότητα βαθμολογεί το συγκεκριμένο Μέσο-πρώτος με 7,06 είναι ο Τρινκάο της Μπράγκα, που ήδη τον αγόρασε η Μπαρτσελόνα.

· Δείτε όμως εδώ και κάτι άλλο για τον Πέπε, πάλι από το Goalpoint



· Εδώ βλέπουμε ότι ο Πέπε είναι ο ποδοσφαιριστής στο πορτογαλικό πρωτάθλημα που είχε την μεγαλύτερη πρόοδο φέτος σε σχέση με πέρσι, καθώς η βαθμολογία του είναι στο +0,96! Να προσέξουμε ότι ο δεύτερος παίκτης με την μεγαλύτερη βελτίωση (+0,73) είναι ο Βινίσιους της Μπενφίκα, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ (κανένα με πέναλτι).

· Πάμε παρακάτω. Στον Ιταλό συνάδελφο Giuliano Adaglio από την Gazzettta Dello Sport και την La Stampa. Κάνει αφιέρωμα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα που τέλειωσε και παραθέτει την καλύτερη ενδεκάδα όπως ψηφίστηκε από τους προπονητές και τους αρχηγούς των ομάδων της Α΄κατηγορίας και στη συνέχεια κάνει σχόλια για άλλους πέντε παίκτες που δεν του «χώρεσαν» στην ιδανική ενδεκάδα, αλλά τους ξεχώρισε.



Ο Ιταλός δημοσιογράφος κάνει μνεία για τους Βονίσιους, Όρτα (Μπράγκα), Ράσιτς (Φαμαλικάο) και «πάνω απ΄ όλα», όπως χαρακτηριστικά γράφει, για τον Έντουαρντς, εξτρέμ της Γκιμαράες, σημειώνοντας στην παρένθεση ότι «εκεί (στην Γκιμαράες), πήγε επίσης εξαιρετικά, ο Πέπε».

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός ψήφισε υπέρ του αιτήματος του ΠΑΟΚ να παίξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Παρασκευή κι όχι Σαββατοκύριακο ώστε να διευκολυνθεί ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα του με την Μπενφίκα. Μακάρι να έγινε μία καλή αρχή κι ανάλογων διευκολύνσεων να τύχουν όλες οι ομάδες μας για τις υποχρεώσεις τους στα Κύπελλα Ευρώπης...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x