Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός κέρδιζε Γιουβέντους κι Ατλέτικο κι έστηνε Βέροια κι Ατρόμητο!!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τη σεζόν στην οποία ο Ολυμπιακός δήθεν έστηνε παιχνίδια του.

• Φαντάζομαι ότι έχετε προσέξει ότι ο Ολυμπιακός κατηγορείται ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για στημένα παιχνίδια τη σεζόν 2014-15 (βλέπε Βέροια-Ολυμπιακός 0-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1, Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0). Ακόμη δηλαδή και παιχνίδια που έστησε και δεν κέρδισε!!!

• Καλό, όμως, είναι να θυμηθούμε τι είχε κάνει ο Ολυμπιακός εκείνη τη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης: Λοιπόν έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Καραϊσκάκη νίκησε 1-0 την Γιουβέντους και 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης και συνέτριψε 4-2 την πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε, συνεχίζοντας ως τρίτος στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Ο Ολυμπιακός θα προκρίνονταν μάλιστα στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αν δεν τα έκαναν πλακάκια η Γιουβέντους με την Ατλέτικο, με συνέπεια να φέρουν 0-0 την τελευταία αγωνιστική στο Τορίνο, αποτέλεσμα που εξυπηρετούσε και τους δύο, καθώς η μεν Ατλέτικο περνούσε ως πρώτη, η δε Γιουβέντους προκρίνονταν ως δεύτερη, με ένα βαθμό διαφορά από τον Ολυμπιακό. Εάν ισοβαθμούσαν ο Ολυμπιακός με τη Γιουβέντους, θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός, γιατί υπερτερούσε στα μεταξύ τους παιχνίδια με τα εκτός έδρας γκολ, αφού στο Τορίνο ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός, είχε προηγηθεί 2-1 της Γιουβέντους, παρότι έχανε 0-1 και τελικά οι Ιταλοί γύρισαν κι αυτοί το ματς κερδίζοντας 3-2 με μεγάλη δόση τύχης.

• Να υπενθυμίσω ότι πρώτον η Γιουβέντους εκείνη τη σεζόν έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (με Μπαρτσελόνα 1-3), δεύτερον η Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία κέρδισε ο Ολυμπιακός στον Πειραιά, μόλις τρεις μήνες πριν είχε παίξει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και τρίτον ο Ολυμπιακός είχε χάσει 0-2 στη Σουηδία από τη Μάλμε, καταδικασμένος από τη διαιτησία ενός Ρώσου χασάπη, του Καράσεφ.

• Συνεχίζουμε, στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε κοντράρει στα ίσα και στα δύο παιχνίδια την Ντνίπρο, που εκείνη τη σεζόν είχε φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης (με Σεβίλλη 2-3), όπως ακριβώς είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη αντίπαλος του, η Γιουβέντους! Στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός είχε χάσει 0-2 με δύο τυχερά γκολ (σουτ εκτός περιοχής) μέσα σε ένα τετράλεπτο, 50’-54’, και στο Καραϊσκάκη προηγήθηκε 1-0, αλλά τελικά έφερε 2-2 παίζοντας σχεδόν όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιλιβόγεβιτς.

• Πού θέλω να καταλήξω: πρέπει να πιστέψουμε λοιπόν ότι ο ίδιος Ολυμπιακός, που κέρδιζε την Γιουβέντους και την Ατλέτικο, έστηνε τα παιχνίδια για να κερδίσει τον Ατρόμητο και τη Βέροια!!!

• Παρεμπιπτόντως, και για να μην ξεχνιόμαστε, στο πρωτάθλημα 2014-15 ο Ολυμπιακός τερμάτισε πρώτος με 12 πόντους διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, έχοντας διαφορά τερμάτων +56, ενώ ο Παναθηναϊκός ακριβώς τη…μισή (+28)! Γιατί από κάθε λεπτομέρεια φαίνεται πόσο καλύτερη ομάδα είχε ο Ολυμπιακός από τους υπόλοιπους…Κι είχε πάρει και το νταμπλ, αποκλείοντας την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι που συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο της (65.000!!!) η ΑΕΚ εδώ και μία 20ετία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x