Κώστας Νικολακόπουλος

Εκεί που έδειξε ότι δεν μπορούσε πέρυσι, ο Ολυμπιακός να δείξει ότι μπορεί φέτος...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr την πραγματική διάσταση του αποψινού αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ.

• Και σημειολογικά κατά την γνώμη μου έχει μεγάλη σημασία το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα με τον πάντα δυναμικό εκεί ΠΑΣ.

• Ας θυμηθούμε την προηγούμενη επίσκεψη του Ολυμπιακού στο σπίτι του ΠΑΣ, παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων. Μόλις είχε επαναρχίσει το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή πέντε εβδομάδων λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου κι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιστρέψει από την μίνι προετοιμασία τους στην Ισπανία.

• Υποτίθεται στον Ολυμπιακό ήθελαν να κάνουν μία νέα αρχή, με τη δουλειά που έγινε στη διακοπή κλπ, κλπ. Μάλιστα, πριν το ταξίδι τους στα Γιάννινα είχαν δώσει κι ένα παιχνίδι Κυπέλλου, κερδίζοντας 4-1 τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη. Τι έγινε τότε, 21 Δεκέμβρη 2022; Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 του ΠΑΣ από το ημίχρονο και στο τέλος το παιχνίδι τον βρήκε ισόπαλο 2-2 κι ευχαριστημένο που δεν έχασε με τις ευκαιρίες που είχαν οι γηπεδούχοι και για τρίτο γκολ…

• Με το που τέλειωσε εκείνο το ματς, είχα πει στον εαυτό μου, για να μην στενοχωριέμαι κιόλας για τη συνέχεια, ότι αυτή η ομάδα, που κερδίζει 2-0 τον ΠΑΣ και φέρνει τελικά 2-2, δεν μπορεί να έχει καμία τύχη να πάρει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, με ματς-μνημείο ένα άλλο 2-2, με τον Άρη, στο Καραϊσκάκη ετούτο, πάλι με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 έως το 65’ και πάλι να φέρνει ισοπαλία 2-2…Διότι, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

• Που κολλάει, τώρα, η μεγάλη σημασία και σημειολογικά του σημερινού αγώνα; Πολύ απλά, σε μία έδρα στην οποία ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν ουσιαστικά φώναξε, με εκείνο το 2-2 και με τις συνθήκες που είχε έρθει, ότι δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, καλείται απόψε να φωνάξει ότι μπορεί πραγματικά φέτος να το διεκδικήσει.

Ο Ολυμπιακός να δείξει ότι μπορεί φέτος...

• Διότι αυτή την στιγμή όλοι οι αντίπαλοι του λένε ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος γιατί έχει παίξει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη. Αν λοιπόν πάει σήμερα ο Ολυμπιακός, στο πρώτο του παιχνίδι μακριά από την Αττική, και αποτύχει, θα είναι σαν να τους επιβεβαιώνει. Αντιθέτως, εάν κερδίσει, θα έχει να λέει ότι μπορεί να κερδίσει και στην επαρχία, όπως έδειξε στη Φιλαδέλφεια ότι μπορεί να μην χάνει στα ντέρμπι του μακριά από το Καραϊσκάκη.

• Επιπλέον, εάν του στραβώσει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, το πιο πιθανό θα είναι ο Ολυμπιακός να χάσει και την πρώτη θέση, καθώς η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, εντός έδρας, και θα το δώσουν την άλλη Κυριακή, με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο αντίστοιχα. Για δε τον Ολυμπιακό δεν θα ήταν ό,τι το καλύτερο από πλευράς της ψυχολογίας της ομάδας του, αλλά και όλης της ολυμπιακής οικογένειας, να χάσει την κορυφή πάνω που έλεγε ότι είναι πρώτος και τις έξι πρώτες αγωνιστικές.

• Θα είναι ένα πλήγμα, απ΄ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς. Και μην ξεχνάμε ότι μπορεί το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος να αργεί, στις 22 Οκτώβρη, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, αλλά είναι με τον Παναθηναϊκό, στο Καραϊσκάκη. Και είναι άλλο να πάει ο Ολυμπιακός ως πρώτος στο ντέρμπι των αιώνιων κι άλλο να κυνηγάει τους «πράσινους»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x