Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός, ο Αναστασίου κι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο με τις ρεζέρβες

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

• Ο Ολυμπιακός θέλει σήμερα να επιστρέψει στις νίκες μετά την σκληρή κι εντελώς άδικη ήττα από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά θα βρει στον πάγκο του Παναιτωλικού έναν προπονητή που παραδοσιακά τον δυσκολεύει πολύ.

• Ο Αναστασίου ως προπονητής του Παναθηναϊκού είχε μεγάλα αποτελέσματα εναντίον του Ολυμπιακού (νίκη 2-1 στη Λεωφόρο και 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη), ενώ και πέρυσι με τον Παναιτωλικό είχε ζορίσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα (Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 με το τρίτο γκολ στο 73’, Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ στο 70’), αλλά και στο Κύπελλο (Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-1 και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-1 στην παράταση).

• Η δε κίνηση του Αναστασίου να παρατάξει την Τετάρτη τον Παναιτωλικό με αναπληρωματικούς στο ματς Κυπέλλου στην Καλαμάτα έδειξε πολλά, για το πόσο θα κτυπήσει η ομάδα του Αγρινίου το αποψινό ματς. Ρίσκαρε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από ομάδα Β΄Εθνικής που δεν έχει καν αρχίσει να παίζει ο Αναστασίου, προκειμένου να εμφανίσει την ομάδα του με όσο το δυνατό πιο μεγάλη φρεσκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

• Ενώ είχε τραυματίες τους Ανέστη και Νταγκό, αλλά και τιμωρημένο τον Καρέλη, ο Αναστασίου προτίμησε στο παιχνίδι Κυπέλλου να αφήσει έξω τον Κορνέλιους, τον Λάρσον, τον Μόρτενσον και τον Χουχούμη και να βάλει (μπροστά πιά στο φάσμα του αποκλεισμού) στο 69’ τον Σενγκέλια, στο 60΄τους Κολοβό και Μόρσει, στο 82’ τον Μπακάκη και στο 100’ τον Ντίας. Όλη η βασική ενδεκάδα δηλαδή έξω.

• Και κάπως έτσι ήρθε κι ο αποκλεισμός του Παναιτωλικού στο Κύπελλο από ομάδα κατώτερης κατηγορίας…

Τέλος πάντων, δικαίωμα του Αναστασίου να πράττει ό,τι νομίζει καλύτερο για την ομάδα του. Εγώ θα ήθελα να σταθώ στον γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου, τον 23χρονο Στεργιάκη, που είμαι βέβαιος ότι θα «καίγεται» απόψε να δείξει πράγματα, γιατί δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ενώ είχε κλείσει ο Ολυμπιακός τη μεταγραφή του από την Σλάβια Σόφιας, τελικά έκανε πίσω την τελευταία στιγμή (λόγω απαιτήσεων που εκ των υστέρων μπήκαν στο τραπέζι) και χάλασε η μεταγραφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x