Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός, ο Λάτσι κι ο Βρουσάϊ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την σχέση του Ολυμπιακού με τον Βρουσάϊ, θυμίζοντας και την περίπτωση του Λάτσι.

• Στα 19-20 χρόνια του ο Καζίμ Λάτσι θεωρούνταν από πολλούς στο Ρέντη το καλύτερο ταλέντο της γενιάς του στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ευκαιρία, όμως, στην πρώτη ομάδα ουσιαστικά δεν πήρε ποτέ και οι δύο δανεισμοί του, στον ΑΠΟΕΛ και το Λεβαδειακό, την περίοδο 2016-17, δεν βοήθησαν ούτε τον ίδιο, ούτε τον Ολυμπιακό.

• Το καλοκαίρι του 2017, ο Ολυμπιακός επέλεξε να στείλει με τη φόρμουλα του δανεισμού τον Λάτσι στη γαλλική Αζαξιό, στη Β’ Γαλλίας. Κι εκεί λίγα πράγματα, με μόλις εφτά παιχνίδια βασικός την περίοδο 2017-18. Αλλαγή έπαιζε στα άλλα ματς (17), αλλά είναι προφανές ότι οι Γάλλοι κάτι έβλεπαν από τον αλβανικής καταγωγής μέσο, που αν και ερχόμενος από τον πάγκο είχε κάνει τρία γκολάκια.

• Η Αζαξιό το καλοκαίρι του 2018, παρότι τον είχε χρησιμοποιήσει μόλις εφτά φορές βασικό, πήρε τον Λάτσι με κανονική μεταγραφή πλέον κι όχι με δανεισμό από τον Ολυμπιακό, που κράτησε δικαίωμα επαναγοράς του, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης, αν θυμάμαι καλά το 50%. Εκείνη τη σεζόν, 2018-19, ο Λάτσι έπαιξε περισσότερο βασικός (14 παιχνίδια, συν έξι αλλαγή). Με τέτοια συμμετοχή, όμως, ο Ολυμπιακός δεν άσκησε το δικαίωμα επαναγοράς κι έτσι ο παίκτης «κλείδωσε» στο σύλλογο της Κορσικής.

• Και να που φέτος, ο Λάτσι αποτελεί βασικότατη μονάδα της Αζαξιό, η οποία πάει τόσο καλά, ώστε διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες την άνοδο της στην Α’ κατηγορία της Γαλλίας-ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι κι αυτή είναι τρίτη, ένα πόντο πίσω από τη δεύτερη Λανς και δύο πίσω από την πρώτη Λοριέν! Με τον 24χρονο πια Λάτσι να έχει παίξει στην αρχική της ενδεκάδα στις 27 από τις 28 αγωνιστικές, σχεδόν πάντοτε ολόκληρα τα 90λεπτα (τελευταία φορά έγινε αλλαγή, στο 84ο λεπτό στις 27 Σεπτεμβρίου)! Έχοντας στο ενεργητικό του και τρία γκολ, συν τρεις ασίστ (κι άλλο ένα γκολ στο Λιγκ καπ).

• Θυμήθηκα τον Λάτσι, με αφορμή την μεταχείριση που τυγχάνει ο Μάριος Βρουσάϊ στη Βίλεμ εδώ και πολλούς μήνες.

• Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Βρουσάϊ στη Βίλεμ το Γενάρη του 2018, έχοντας και το προηγούμενο του Τσιμίκα, που είχε πάει δανεικός για ένα χρόνο στην ολλανδική ομάδα κι είχε κάνει εκεί την πρώτη του αγωνιστική έκρηξη. Οι Ολλανδοί αυτή τη φορά πιο ψυλλιασμένοι του έκαναν δανεισμό για ενάμιση χρόνο και με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι το φετινό, με ένα ποσό που λέγεται ότι φτάνει γύρω στο 1,5 εκ. Ευρώ.

• Ο Βρουσάϊ με το που πήγε στη Βίλεμ, ας ήταν μεσούσης της σεζόν, αμέσως κέρδισε θέση στην ενδεκάδα, σε ρόλο εξτρέμ, έχοντας συνολικά 18 ματς (14 βασικός) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τέσσερα γκολ κι εφτά ασίστ. Την δε Βίλεμ να φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου, με τη βοήθεια του Μάριου (δύο ασίστ στον προημιτελικό).

• Η φετινή σεζόν ξεκίνησε πάλι με τον Βρουσάϊ στην ενδεκάδα, αλλά αυτή τη φορά σε ρόλο μεσοεπιθετικού, πίσω από τον σέντερ φορ, τον ομογενή Παυλίδη. Ο Έλληνας άσος (με τις ρίζες από την Αλβανία) παίζει και τις 10 πρώτες αγωνιστικές στην αρχική ενδεκάδα, με δύο γκολ και δύο ασίστ. Πάει καλά, σε βαθμό που καλείται στην Εθνική μας από τον Φαντ Σιπ και είναι δύο φορές στην ενδεκάδα το φθινόπωρο.

• Γύρω στις 20 Οκτώβρη έχει όμως ένα τραυματισμό και μένει εκτός αγώνων περίπου ένα μήνα. Επιστρέφει στις 23 Νοέμβρη, λογικά μπαίνει αλλαγή μετά την αποχή του, παίζει για 40 περίπου λεπτά, αλλά προλαβαίνει και δίνει την ασίστ για το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 3-3 με την Χάγη. Τι ακολουθεί έκτοτε; Κατ΄ αρχάς, 12 αγωνιστικές πρωταθλήματος, με τον Βρουσάϊ στις δύο να μένει στον πάγκο και στις 10 να μπαίνει αλλαγή, με μέσο όρο 10 λεπτά συμμετοχής! Και δύο παιχνίδια Κυπέλλου, στο ένα να μπαίνει στο 66’ και στο άλλο στο 38’ λόγω τραυματισμού του Παυλίδη.

• Πως, ξαφνικά, από ένα τραυματισμό που τον κράτησε έξω μόλις τρία παιχνίδια, ο Βρουσάϊ έχασε τη θέση του και έγινε αλλαγή του δεκαλέπτου; Στη Βίλεμ υποστηρίζουν ότι ο παίκτης που πήρε τη θέση του σαν μεσοκυνηγός (Μάϊκ Τρεζόρ) πήγε τόσο καλά, που δεν γινόταν να βγει-ακόμη όμως όταν τραυματίστηκε κι έλειψε σε ένα ματς δεν χρησιμοποιήθηκε βασικός ο Βρουσάϊ, αλλά ένας τουρκικής καταγωγής χαφ…Στο δε ερώτημα γιατί να μην παίζει εξτρέμ ο Βρουσάϊ, όπως άλλωστε είναι η θέση του, η απάντηση της Βίλεμ είναι ότι οι δύο που ξεκίνησαν τη σεζόν πάνε τόσο καλά, που δεν γινόταν να βγουν…Σημειωτέον ότι σε ένα ματς, πριν τον τραυματισμό του, ο Βρουσάί είχε παίξει εξτρέμ κι είχε συνυπάρξει με τον μεσοκυνηγό Μάϊκ Τρεζόρ…

• Να είναι άραγε ακριβώς έτσι τα πράγματα όπως τα λέει η Βίλεμ; Η, μήπως θεωρούν οι Ολλανδοί ότι με το να έχει μπει στο ψυγείο ο Βρουσάϊ, μειώνεται η αξία του κι όταν έρθει η ώρα το καλοκαίρι θα τον αποκτήσουν με λιγότερα από τα συμφωνημένα χρήματα από τον Ολυμπιακό η, έστω θα «υποχρεωθεί» ο Ολυμπιακός να μην σκεφθεί να ασκήσει το δικαίωμα επαναγοράς του, βλέποντας έναν παίκτη να παίζει μόνο αλλαγή εδώ και τόσους μήνες; Μία Βίλεμ, που βεβαίως θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει που είχε μία σεζόν τον Τσιμίκα κι αυτός τώρα είναι έτοιμος να κάνει μεταγραφή 20 εκ. Ευρώ, χωρίς την ίδια να κερδίζει τίποτα και τα λεφτά να πηγαίνουν όλα στον Ολυμπιακό…

• Νομίζω ότι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να την αναλύσουν καλά την περίπτωση του Βρουσάϊ, παίκτη που πέρσι είχε «φτιάξει» με τις ασίστ του τον Αλεξάντερ Ίζακ, Σουηδό διεθνή, που τώρα διαπρέπει στην Ισπανία με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ως δανεικός από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και που φέτος, όσο έπαιζε βασικός, «έφτιαξε» με τις ασίστ του τον Έλληνα διεθνή σέντερ φορ Παυλίδη (με 11 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα).

• Γιατί όπως ο Λάτσι τώρα, μετά από την φτωχή χρησιμοποίηση του στην Αζαξιό όσο είχε τα δικαιώματα του ο Ολυμπιακός τώρα είναι αναντικατάστατος στην Νο 3 ομάδα της Β΄ Γαλλίας, έτσι του χρόνου μπορεί ο Βρουσάϊ να είναι βασικός και να βγάζει μάτια στην Ολλανδία με τη Βίλεμ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x