Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πάντα κάνει το ίδιο με τη Γιουβέντους!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr με τη δική του ματιά την μάχη του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους.

• Δεν έχει νόημα να μην βλέπουμε την πραγματικότητα: η Γιουβέντους για διάφορους λόγους είναι το φαβορί του αποψινού αγώνα.

• Αυτό το οποίο εγώ περιμένω από τον Ολυμπιακό είναι να την κάνει να υποφέρει. Όπως το έχει κάνει πάντα στα εντός έδρας παιχνίδια του με την μεγάλη Κυρία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Να την κάνει να υποφέρει και μετά… ό,τι προκύψει.

• Η ιστορία των αγώνων Ολυμπιακού-Γιουβέντους μας «λέει» ότι οι «ερυθρόλευκοι» πάντοτε το παλεύουν!

Το 1967 στο παλιό Καραϊσκάκη έφεραν 0-0 στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών

Το 1999 στο ΟΑΚΑ προηγήθηκαν στο 13’, αλλά ισοφαρίστηκαν στο 85’ στη ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ κι έχασαν την πρόκριση στους «4» για πέντε λεπτά

Το 1999 πάλι, αλλά έξι μήνες αργότερα, έχασαν 1-3 στο ΟΑΚΑ, προηγούμενοι με 1-0 στο 15’ και με το σκορ στο 1-2 ως το 88’ σε πρώτο νοκ άουτ αγώνα για το ΟΥΕΦΑ

Το 2003 στη Ριζούπολη έχασαν 1-2 προηγούμενοι από το 11’ και με το σκορ 1-1 ως το 79’ σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Και το 2014 νίκησαν 1-0 στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 36’ ξανά σε αγώνα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Τι μάθημα μας δίνει η παράδοση; Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο του ματς με τη Γιουβέντους, που έληξε με λευκή ισοπαλία, και στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του προηγήθηκε στο σκορ και δη στο α΄ ημίχρονο! Για την ακρίβεια τρεις φορές στα πρώτα 15 λεπτά!!! Αυτό ήταν το καθοριστικό στοιχείο που τον βοήθησε να φανεί ανταγωνιστικός σε όλα τα παιχνίδια του με ένα τόσο μεγάλο αντίπαλο. Και το ένα να το κερδίσει, στο άλλο να φέρει ισοπαλία δεχόμενος γκολ στο 85’ και στα άλλα δύο να χάσει, αλλά να είναι 1-1 ως το 79’ και 1-2 ως το 88’.

• Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός κι απόψε για τον Ολυμπιακό: να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την έδρα και να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όπως έκανε τις προάλλες η Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα, όταν προηγήθηκε της Γιουβέντους στο 20’, ώσπου τελικά ισοφαρίστηκε στο 79’.

• Βέβαια, το να παίρνεις κεφάλι στο σκορ με τη Γιουβέντους, δεν σημαίνει και…τίποτα όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη με καλύτερα ποσοστά σκοραρίσματος στα τελευταία λεπτά! Όμως, φανταστείτε να ανοίξει το σκορ η Κυρία πόσο πιο δύσκολο θα είναι το έργο.

Παρεμπιπτόντως, οι τιμές των εισιτηρίων που υπάρχουν πλέον στο Καραϊσκάκη είναι 25 και 40 ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x