Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει κι απόψε να βρει «ήρωες» από την μπροστινή του γραμμή!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το πρώτο καθοριστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πλζεν.

• Αν το δούμε κυνικά, απόψε παίζουν η δευτεραθλήτρια Τσεχίας κι η δευτεραθλήτρια Ελλάδας. Με την Τσεχία να είναι Νο 13 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (σε εθνικό επίπεδο) κι η Ελλάδα να είναι Νο 14, με πάνω από 1.000 βαθμούς λιγότερους. Η δε Βικτόρια Πλζεν, Νο 44 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (σε συλλογικό επίπεδο), παίζει στο γήπεδο της, με τον Ολυμπιακό, Νο 35, να παίζει χωρίς τον αρχηγό και καλύτερο του παίκτη.

• Έτσι δεν είναι; Και με τους Τσέχους να έχουν ήδη δύο παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια τους, την στιγμή που το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει σε ένα μήνα από σήμερα. Τον δε Ολυμπιακό να είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί και χωρίς τους δύο βασικούς του στόπερ (Μεριά, Σισέ), με τους οποίους τέλειωσε την περσινή σεζόν. Επαναλαμβάνω, αυτά είναι δεδομένα, κι όχι θεωρίες και λόγια του αέρα. Αποτελούν την πραγματικότητα και δείχνουν το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού.

• Όπως αναδεικνύουν και κάτι άλλο: την ανάγκη να βρει ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστές μέσα από τη μεσοεπιθετική του γραμμή, που θα του κάνουν τη διαφορά, όπως είχε συμβεί τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Κι ακριβώς επειδή είχε βρει τέτοιους, μπόρεσε και πέρασε και δη με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα!

• Πρόπερσι, ήταν ο Μπεν με τα δύο γκολ κι ο Εμενίκε (μπαίνοντας αλλαγή) με άλλο ένα γκολ στο φινάλε, που έφεραν το 3-1 επί της Παρτίζαν μέσα στο Βελιγράδι στα προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ!

• Και πέρσι ήταν ο Λάζαρος κι ο Γκερέρο, που με δύο γκολ ο καθένας, έφεραν το 4-0 επί της Λουκέρνης στο Καραϊσκάκη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ!

• Δεν ξέρω ποιοι, αλλά κάποιοι εκ των Γκερέρο, Ποντένσε, Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (η, Ντουρμισάϊ) πρέπει απόψε να γίνουν αυτοί οι νέοι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού. Να δώσουν γκολ, για να πάρει ο Ολυμπιακός προβάδισμα πρόκρισης.

• Έχει πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός να χάσει στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του μίας σεζόν! Από εκείνο το καταραμένο 0-3 από την Ανόρθωση στην Κύπρο, που είχε προκαλέσει τον αποκλεισμό του. Θα πρέπει τώρα να προσέξει να συνεχίσει αυτό το ωραίο ρεκόρ και να μην την πατήσει όπως τότε…

• Γενικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στα καλοκαιρινά προκριματικά τους τα τελευταία χρόνια, και μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάϊφα: σε 10 παιχνίδια έχουν οκτώ νίκες (Αρούκα 1-0 και 2-1, Παρτίζαν 3-1, Ριέκα 2-1 κι 1-0, Λουκέρνη 4-0 και 3-1, Μπέρνλι 3-1) και δύο ισοπαλίες (Παρτίζαν 2-2, Μπέρνλι 1-1).

• Βέβαια, η Βικτόρια Πλζεν είναι πιο δυνατή από όλες αυτές τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά καλοκαίρια (όχι από την Μπέρνλι της Πρέμιερ Λιγκ, όμως αυτή είχε μηδενική ευρωπαϊκή εμπειρία). Αλλά κι ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχει αντιμετωπίσει η Βικτόρια εδώ και πολλά καλοκαίρια…

• Σίγουρα, τέλος, θα έχει σημασία να δούμε και την διαχείριση του αγώνα από τον Πέδρο Μαρτίνς, με την ιδιαιτερότητα ότι είναι το πρώτο παιχνίδι στην καριέρα του σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω προκριματικά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x