Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πρέπει να το δει πλέον αλλιώς…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr με αφορμή το σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά για την βασική αλλαγή που πρέπει να κάνει στο παιχνίδι του.

• Θεωρητικά ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα το πιο εύκολο παιχνίδι του στον α΄ γύρο του φετινού πρωταθλήματος, αφού υποδέχεται τον ουραγό Πλατανιά, που προέρχεται από πέντε σερί ήττες (η μία στο Κύπελλο)!

• Τι ξέρω εγώ; Τέσσερα πράγματα…

• Ότι κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος είναι δύσκολο, όταν έχεις δώσει λίγες ημέρες πριν το 110% προκειμένου να σταματήσεις την Μπαρτσελόνα του Μέσι.

• Ότι ειδικά ο φετινός Ολυμπιακός μόνο πειστικός δεν είναι ακόμη και μέσα στο Καραϊσκάκη, όπου έχει χάσει από τον Ατρόμητο, έχει ισοφαρίσει τον Αστέρα στο 94’ κι έχει κερδίσει άνετα από πλευράς σκορ (4-1) μόνο τη Λάρισα, που πάντως είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία να τον ισοφαρίσει σε 2-2…

• Ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να παίζει μεσημεριάτικα-και στο μοναδικό του άλλο παιχνίδι που έδωσε νωρίς, όπως σήμερα (3μμ), το έχασε, από το Περιστέρι.

• Ότι δεν υπάρχει παιχνίδι Ολυμπιακού-Πλατανιά, που να το πήρε εύκολα ο Ολυμπιακός! Έχει μόνο νίκες, αλλά τι νίκες…
2012-13 με 2-1
2013-14 με 4-2, με το τέταρτο γκολ στο 78’
2014-15 με 2-1, με γκολ στο 73’
2015-16 με 3-1, με απόκρουση πέναλτι του Ρομπέρτο στο 0-0
2016-17 με 2-1 από 0-1

• Με τρεις διαφορετικούς προπονητές έχει έρθει ο Πλατανιάς στο Καραϊσκάκη (Αναστασιαδης, Χριστόπουλος, Παράσχος) κι έχει σκοράρει και στα πέντε κι έχει προβληματίσει και στα πέντε παιχνίδια τον Ολυμπιακό, από τον οποίο μάλιστα έχει πάρει και 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη για το στο Κύπελλο.

• Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο: πρέπει επιτέλους να μπει καλά σε ένα παιχνίδι του και κυρίως να παράξει ευκαιρίες και να πάει στο ημίχρονο προηγούμενος. Πρέπει πλέον να το δει αλλιώς. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να μιλάει για πρωτάθλημα!

• Αυτό το οποίο έχει κάνει φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ξεπερνάει κάποια «λογικά» όρια: από τα εννιά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη, και στις τρεις διοργανώσεις, στα εφτά δεν έχει σκοράρει στο α΄ ημίχρονο!!! Και στα άλλα δύο που έχει σκοράρει, ήταν με ένα πέναλτι με τη Λάρισα και με ένα φάουλ (που το έπνιξε ο αντίπαλος γκολκίπερ) με την Παρτίζαν. Υπό αυτές τις συνθήκες, με αποτελέσματα μία νίκη, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες στα εννιά α΄ ημίχρονα του, νομίζω πάλι καλά που στο τέλος έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες…

• Κατά τα άλλα, λογικά θα έχει αρκετό κόσμο το Καραϊσκάκη, καθώς δεν θα βρέχει σήμερα στον Πειραιά, ο δε Ολυμπιακός εδώ κι ενάμιση μήνα, από τις 20 Σεπτέμβρη, έχει παίξει εντός έδρας μόνο τρεις φορές, με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Μπαρτσελόνα.

• Στο ΟΑΚΑ, θεωρητικά το καλύτερο για τον Ολυμπιακό είναι η ισοπαλία. Και αν κάποιος κερδίσει, να είναι η ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x