Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός στάμπαρε τον Σουντανί, όταν έκανε τον Μαζουακού να υποφέρει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το…βάθος της μεταγραφής του Σουντανί στον Ολυμπιακό και για τους σταθμούς της καριέρας του.

· Ο Σουντανί είχε μπει στο μάτι του Ολυμπιακού από το φθινόπωρο του 2015 και δη από τη ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Κροατία.

· Ο Αλγερινός στο πρώτο παιχνίδι, το 2-1 στο Καραϊσκάκη, δεν είχε παίξει λόγω τραυματισμού. Στο Ζάγκρεμπ, όμως, ήταν κανονικά στην ενδεκάδα, σε θέση έξω δεξιά. Με αντίπαλο τον Μαζουακού. Για όποιον το θυμάται, ο Γαλλοκονγκολέζος (που λίγους μήνες μετά είχε κάνει μεταγραφή στη Γουέστ Χαμ) είχε υποφέρει εκείνη την βραδιά από τις ντρίμπλες του Σουντανί! Το δε ένα από τα δύο δοκάρια των γηπεδούχων, είχε προέλθει ακριβώς από μία τέτοια ενέργεια του Αλγερινού.

· Έκτοτε, ο Ολυμπιακός επανειλημμένως επιχείρησε να τον αποκτήσει, αλλά τα λεφτά που ζητούσαν οι Κροάτες ήταν πάρα πολλά. Και τελικά τον πήρε το περασμένο καλοκαίρι η Νότιγχαμ με 3 εκ. Ευρώ, καθόλου λίγα λεφτά για ακραίο κυνηγό που πλησίαζε τα 30 χρόνια του.

· Ο Σουντανί, που το φθινόπωρο θα γίνει 32, δεν είναι κάποιος τυχαίος ακραίος κυνηγός. Δείτε τους σταθμούς της καριέρας του…

· Ιούλιος του 2011, στέφεται πρωταθλητής Αλγερίας και πρώτος σκόρερ της σεζόν στην πατρίδα του με 19 γκολ, με την Άσο Κλεφ, με την οποία το 2008 είχε αναδειχθεί καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς, στα 21 του. Το καλοκαίρι του 2011 παίρνει και ντεμπούτο στην Εθνική ομάδα, με την οποία σκοράρει για πρώτη φορά από το τρίτο παιχνίδι του.

· Ιανουάριος του 2013, παίρνει μέρος με την Αλγερία στα τελικά του Κόπα Άφρικα, βάζοντας ένα γκολ.

· Μάϊος του 2013, στέφεται Κυπελλούχος Πορτογαλίας με την Γκιμαράες, κερδίζοντας 2-1 στον τελικό την Μπενφίκα, με τον ίδιο να ισοφαρίζει στο 79’ (1-1)

· Ιούλιος του 2013, κάνει ντεμπούτο με γκολ στο πρωτάθλημα της Κροατίας, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

· Μάϊος του 2014, στέφεται πρωταθλητής με την Ντινάμο στην πρώτη του σεζόν στην Κροατία

· Ιούνιος του 2014, παίρνει μέρος με την Αλγερία στα τελικά του Μουντιάλ, με δύο παιχνίδια βασικός κι ένα αλλαγή

· Ιανουάριος του 2015, παίρνει μέρος με την Αλγερία στα τελικά του Κόπα Άφρικα, βάζοντας ένα γκολ.

· Μάϊος του 2015, κάνει νταμπλ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

· Μάϊος του 2016, κάνει κι άλλο νταμπλ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

· Αύγουστος του 2016, με δικό του γκολ στην παράταση μέσα στο Σάλτσμπουργκ, η Ντινάμο κερδίζει και παίρνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Ιανουάριος του 2017, παίρνει μέρος με την Αλγερία στα τελικά του Κόπα Άφρικα

· Μάϊος του 2017, αναδεικνύεται δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 γκολ (18 ο πρώτος, χάρη σε τρία πέναλτι)

· Μάϊος του 2018, κάνει τρίτο νταμπλ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στέφεται πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Κροατίας με 17 γκολ, παίρνοντας και το βραβείο του παίκτη της σεζόν στην χώρα.

· Αύγουστος 2018, στα δύο πρώτα παιχνίδια του στην Τσάμπιονσιπ με τη Νότιγχαμ, μπαίνοντας αλλαγή, σκοράρει το νικητήριο γκολ στο 1-0 εντός έδρας επί της Ρέντινγκ και το γκολ της ισοφάρισης (στο 90’) στο 2-2 εκτός έδρας με την Γουίγκαν. Μία εβδομάδα μετά τραυματίζεται και μένει δύο μήνες έξω. Με το που γυρίζει, προς τα τέλη Οκτώβρη, ξανατραυματίζεται και μένει εφτά μήνες έξω.

· Η σούμα της καριέρας του, που είχε κι άλλους τραυματισμούς, αλλά όχι σοβαρούς, είναι πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, δύο πρωτιές στον πίνακα των σκόρερ, μία τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, τρεις τελικές φάσεις Κόπα Άφρικα, δύο παρουσίες σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και μία σε φάση ομίλων Γιουρόπα Λιγκ.

· Δεν τα λες και...λίγα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x