Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός στην Ιταλία συνήθως στέκεται όρθιος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr για το ρεκόρ του Λεμονή στο Τσάμπιονς Λιγκ και το παρελθόν του Ολυμπιακού στην Ιταλία.

• Ο Τάκης Λεμονής θα περάσει απόψε, για άλλη μία φορά, στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κουουτσάρει την ομάδα για τρίτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ!

• Την πρώτη του φορά ήταν στον πάγκο σε εννιά παιχνίδια τη διετία 2001 και 2002. Την πρώτη χρονιά ήταν και στα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων και στη δεύτερη ήταν στα τρία πρώτα, αφού είχε χάσει τη θέση του μετά την ήττα 0-4 από τη Γιουνάϊτεντ στο Μάντσεστερ, με το Ζε Ελίας να αποβάλλεται από το 44’, αλλά και με το σκορ ήδη 2-0. Τότε ο Ολυμπιακός με τον Τάκη είχε κάνει ένα καλό ξεκίνημα στα εκτός έδρας παιχνίδια, με το 2-2 στην Κορούνια, αλλά η συνέχεια είχε ήττες από Λιλ, Μάντσεστερ, Χάϊφα και πάλι Μάντσεστερ.

• Η δεύτερη του φορά ηταν στον πάγκο σε εφτά παιχνίδια τη σεζόν 2007-08, με μεγάλη επιτυχία: την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τα διπλά σε Βρέμη και Λάτσιο (και με ήττες στα άλλα δύο εκτός έδρας ματς, από Ρεάλ και Τσέλσι).

• Άρα, ο Λεμονής έχει εμπειρία από τέτοια μεγάλα και πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς όπως το αποψινό, αφού έχει πάει στον Ολυμπιακό δύο φορές στο Όλντ Τράφορντ, μία φορά στο Μπερναμπέου και μία φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ. Και λογικά αυτή η εμπειρία του θα τον βοηθήσει στην αποστολή υψηλού κινδύνου που αναλαμβάνει, στο πρώτο του κιόλας παιχνίδι κατά την συνολικά τέταρτη θητεία του στον Ολυμπιακό!

• Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός παραδοσιακά αλλάζει συχνά προπονητές, όμως εν μέσω Τσάμπιονς Λιγκ έχει γίνει σπάνια. Μία φορά το 2009, όταν ο Κετσπάγια δεν ξεκίνησε καν στον όμιλο και πήγε ο Ολυμπιακός με υπηρεσιακό (Μπάντοβιτς) στο 1-0 επί της ΑΖ και συνέχισε με τον Ζίκο (ντεμπούτο στην ήττα 0-2 στην Αρσεναλ). Και άλλη μία φορά το 2003, τότε που έφυγε ο Λεμονής και ήταν δύο φορές στον πάγκο ο Κόλλιας και μία ο Κάτανετς. Φέτος είναι η τρίτη φορά, με τον Χάσι να προλαβαίνει να κάτσει πάγκο μόλις σε ένα ματς στον όμιλο.

• Τι κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ; Εδώ και μία τετραετία, μετά τα κολλητά καλά αποτελέσματα το φθινόπωρο του 2013 με Άντερλεχτ (3-0) και Μπενφίκα (1-1), έχει έξι ήττες σε Παρί, Μάντσεστερ, Μάλμε, Γιουβέντους, Ατλέτικο, Μπάγερν και τα δύο διπλά, στην Άρσεναλ και στο Ζάγκρεμπ.

• Το πόσο δύσκολο είναι το αποψινό παιχνίδι το καταλαβαίνει ο καθένας. Αλλά ας έχουμε κι υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός στην Ιταλία εδώ και μία 20ετία έχει καλή εικόνα, με εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα εκείνη την εφιαλτική βραδιά στη Γιουβέντους το Δεκέμβρη του 2003. Κατά τα άλλα, έχει νικήσει 2-1 τη Γιουβέντους στο Παλέρμο το Δεκέμβρη του 1999, έχει φέρει 1-1 στη Ρόμα το 2006, έχει νικήσει 2-1 στη Λάτσιο το 2007 κι έχει πέσει μαχόμενος δύο φορές (1-2 και 2-3) στη Γιουβέντους το Μάρτη του 1999 και το φθινόπωρο του 2014.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x