Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή των ρεκόρ της Ευρώπης!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει για το sport-fm.gr τα φοβερά ρεκόρ του Ολυμπιακού στον χάρτη των φετινών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

• Με την ευκαιρία της διακοπής όλων των πρωταθλημάτων της Ευρώπης, ας κάνουμε μία σούμα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Με την φετινή πορεία του να είναι τόσο καλή, που τον φέρνει στην κορυφή σε ολόκληρη την Ευρώπη από πλευράς των καλύτερων ρεκόρ!

• Είχα σημειώσει τις προάλλες στο ραδιόφωνο ότι μόνο τέσσερα κλαμπ σε όλη την Ευρώπη είναι αυτή την στιγμή μέσα στους στόχους τους (πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη), η Μπάγερν, η Γιουβέντους, η Παρί Σεν Ζερμέν κι ο Ολυμπιακός! Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Καταγράφουμε για τον Ολυμπιακό!

• Πρώτον. Είναι αήττητος, με 20 νίκες κι έξι ισοπαλίες σε 26 αγωνιστικές. Μόνο δύο ακόμη ομάδες παραμένουν αήττητες, η ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ με 19-7-0 σε 26 αγωνιστικές κι η βουλγάρικη Λούντογκορετς με 16-7-0 σε 23 αγωνιστικές.

• Δεύτερον. Έχει παθητικό μόλις εννιά γκολ, όσα κι η Σέριφ Μολδαβίας σε 28 αγώνες, και καλύτερη άμυνα από αυτόν έχουν μόνο η Μακάμπι με εφτά γκολ σε 26 ματς, η Γκαραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν με επίσης εφτά γκολ σε 20 ματς κι η Σλάβια Πράγιας με οκτώ γκολ σε 24 ματς.

• Τρίτον. Οι απώλειες του είναι μόλις 12 βαθμοί. Οι λιγότεροι πίσω από την Λίβερπουλ, με μόλις πέντε πόντους (μία ισοπαλία και μία ήττα) και την Μίντιλαντ Δανίας, που έχει χάσει 10 πόντους. Μαζί με τον Ολυμπιακό, με απώλεια 12 πόντων, είναι κι η Πόρτο.

• Τέταρτον. Έχει τα καλύτερα αποτελέσματα εντός έδρας από κάθε άλλη ομάδα εκτός της Λίβερπουλ, που ΄χει μόνο νίκες! Ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, όπως έχουν απώλεια μόνο μία ισοπαλία και η Γιουβέντους, με την Σαχτάρ και την Σλάβια.

• Η διαφορά τερμάτων του είναι +44. Μόνο η σκοτσέζικη Σέλτικ έχει πολύ καλύτερη (+70!) κι από εκεί και πέρα, η Παρί +51, η Μπάγερν +47, η Λίνφιλντ Βόρειας Ιρλανδίας +47, ο Άγιαξ +45, η ουκρανική Σαχτάρ +45, η Ρέϊντζερς Γλασκώβης +45 κι η Λίβερπουλ +45. Στο +44 με τον Ολυμπιακό είναι κι η βέλγικη Κλαμπ Μπριζ.

• Αρκούν αυτά;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x