Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει «σταθεί» ως τώρα σε όλα του τα ματς στην Ευρώπη, ακόμη κι εκτός έδρας

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τότεναμ, κάτω από το πρίσμα των επιδόσεων του στην Ευρώπη, ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη.

• Μία μελέτη των αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ενόψει βεβαίως του αποψινού αγώνα του με την Τότεναμ στο Λονδίνο, μας βγάζει δύο βασικά συμπεράσματα.

• Πρώτον, στα προκριματικά του καλοκαιριού, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, οι επιδόσεις πλησιάζουν το άριστα! Με νίκες σε Μπασάκσεχιρ (1-0), Κράσνονταρ (2-1), Λουκέρνη (3-1) κι ισοπαλίες σε Μπέρνλι (1-1) και Βικτόρια Πλζεν (0-0). Εξ ου άλλωστε κι οι πέντε προκρίσεις του Ολυμπιακού και στα πέντε ζευγαρώματα!

• Δεύτερον, στη φάση των ομίλων, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, οι επιδόσεις είναι κακές. Μόλις μία νίκη, κι αυτή επί της Ντουντελάνζ του Λουξεμβούργου (2-0) και σε όλα τα άλλα ματς ήττες: Μίλαν 1-3, Μπέτις 0-1, Ερυθρό Αστέρα 1-3, Μπάγερν 0-2. Βάλτε και το 0-1 από την Ντινάμο Κιέβου στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ και γίνονται πέντε οι ήττες σε έξι παιχνίδια.

• Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα έχει τύχη για αποτέλεσμα απόψε, κάτι πάντως ούτως η, άλλως αντικειμενικά πολύ δύσκολο. Σε ήττα με δύο γκολ διαφορά παραπέμπει αυτό το παρελθόν.
Από την άλλη, όμως, θα είναι άδικο αν δεν κάνουμε και μία τρίτη, επιμέρους, διαπίστωση: με τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει σταθεί με αξιοπρέπεια σε όλα τα παιχνίδια του μακριά από το Καραϊσκάκη, ακόμη και στις πέντε ήττες του, που με εξαίρεση εκείνο το ματς στο Βελιγράδι, ήταν άλλωστε από αυτές που λέμε «εντός προγράμματος».

• Στο Μιλάνο κέρδιζε 1-0 εως το 70’, στην Μπάγερν ήταν 0-0 ως το 69’, στο Κίεβο και στην Μπέτις πάλεψε για την ισοφάριση ως το τελευταίο λεπτό και στο Βελιγράδι είχε τη μεγάλη ατυχία να παίζει με δέκα παίκτες από το 57’ και να δεχθεί τα δύο γκολ στο 87’ και στο 90’, την στιγμή που στο 85’ ο Μεριά ειχε χάσει σπουδαία ευκαιρία για το 2-1.

• Γενικά ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς έχει φύγει με ψηλά το κεφάλι απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του μέχρι τώρα, αν σκεφθούμε ότι μέσα στο Καραϊσκάκη έχει εφτά νίκες, τρεις ισοπαλίες (με Τότεναμ, Μπέτις, Ντινάμο Κιέβου) κι έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν (2-3), κυνηγώντας λυσσασμένα την ισοφάριση ως το τελευταίο λεπτό.

• Αν πάρουμε αυτό σαν βάση, ότι ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στέκεται πάντα με αξιοπρέπεια, μπορεί να περιμένουμε ίσως κάποια στιγμή το κάτι παραπάνω, όχι πλέον σε προκριματικό αγώνα, αλλά σε φάση ομίλων η, νοκ άουτ. Όσο κι αν αποτελεί κοινή διαπίστωση η τεράστια δυσκολία της αποψινής του αποστολής.

• Να θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός είχε παίξει στο Λονδίνο με την Τότεναμ άλλη μία φορά (δεν αναφέρομαι στο προ δεκαετών 4-0 που είχε χάσει για το ΟΥΕΦΑ), το καλοκαίρι του 2009 ένα φιλικό, με τους Άγγλους να κερδίζουν 3-0, παρότι οι «ερυθρόλευκοι», με τον Κετσπάγια στον πάγκο, κρατούσαν το 0-0 έως το 65’. Σε εκείνο το ματς είχε παίξει 80 λεπτά ο Αβραάμ, δίδυμο με τον Μέλμπεργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x