Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός τους περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία επισήμανση για τον Ολυμπιακό, σε σχέση και με τις άλλες μεγάλες ομάδες.

• Μία παρατήρηση που νομίζω ότι έχει το ενδιαφέρον της: αν ο Φορτούνης δεν δήλωνε απών λίγα λεπτά πριν το παιχνίδι με την Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός θα ήταν σε σχέση με τις άλλες μεγάλες, η ομάδα με τους περισσότερους Έλληνες στην ενδεκάδα του στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια!

• Ο Χάσι είχε ανακοινώσει σύνθεση με Καπίνο, Ρέτσο, Κούτρη, Σιώπη κι είχε δηλώσει και τον Φορτούνη, άρα με τέσσερις, συν ένα ίσον πέντε Έλληνες. Σχεδόν τη μισή ενδεκάδα, κάτι που είναι αλήθεια ότι μετά από κάποια χρόνια το είδαμε μόνο πέρσι, όταν άρχισαν να παίζουν οι μικροί (μετά δηλαδή τον Ρέτσο κι οι Ανδρούτσος, Μανθάτης).

• Η ΑΕΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε στην ενδεκάδα της τέσσερις Έλληνες (Ανέστη, Μπακάκη, Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο), ο Παναθηναϊκός με την Γκαμπάλα τους Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάννη και τον Βλαχοδήμο, που έχει γεννηθεί στην Στουτγκάρδη και παίζει με την -21 της Γερμανίας κι ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία κανένα Έλληνα.

• Νομίζω δε ότι ο Χάσι που είναι ξύπνιος προπονητής και θέλει να έχει ισορροπίες στο Ρέντη συνειδητά ποντάρει και στο ελληνικό στοιχείο, που άλλωστε έχει καλό ταλέντο. Τον Καπίνο, τον Ρέτσο, τον Κούτρη και τον Φορτούνη τους θεωρεί ξεκάθαρα παίκτες ενδεκάδας, ενώ ο Σιώπης κι ο Ταχτσίδης θα είναι πάντα υποψήφιοι για μία θέση στη μεσαία γραμμή.

• Και τα Ελληνόπουλα τον δικαιώνουν με την παρουσία τους. Όλοι πήγαν μια χαρά στη μάχη του Βελιγραδίου-ας λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Σιώπης έπαιζε πρώτη φορά στην καριέρα του ευρωπαϊκό παιχνίδι, ότι ο Κούτρης ήξερε την Ευρώπη από δύο ματς αλλαγή στον ΠΑΣ κι ότι ο Ρέτσος έπαιζε για πρώτη φορά δίδυμο στην άμυνα με τον Ρομάο…

• Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι ο Ανδρούτσος κι ακόμη περισσότερο ο Μανθάτης έχουν χάσει έδαφος σε σχέση με πέρσι, αλλά το ελληνικό στοιχείο εξακολουθεί να είναι δυνατό στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού…

• Κατά τα άλλα, νομίζω ότι αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό νέο για την ομάδα είναι πότε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι Ταχτσίδης, Μποτία, Φορτούνης, Ομάρ, αφού ακόμη είναι εκτός, οι δύο πρώτοι από το Βέλγιο κι οι άλλοι δύο εδώ και κάποιες ημέρες ο μεν, εδώ και ένα δεκαήμερο ο δε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x