Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Πέδρο διαχειρίζεται προσεκτικά κι έξυπνα το προφίλ για το μέλλον του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την τακτική και την στρατηγική του Πέδρο Μαρτίνς για το μέλλον του!

• Όσο καλά διαχειρίζεται φέτος την ομάδα του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς, άλλο τόσο καλά διαχειρίζεται την επικοινωνία για το μέλλον του.

• Όπως όλοι ξέρουμε, το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό τελειώνει το καλοκαίρι κι ακόμη δεν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από την ανανέωση του, με τον Ολυμπιακό πάντως να είναι σε ξεκάθαρη φάση διάθεσης επέκτασης της συνεργασίας του με τον Πορτογάλο τεχνικό-εύλογα άλλωστε, όπως όλοι παραδέχονται.

• Πώς το χειρίζεται, από πλευράς του, ο Πέδρο; Πάρα πολύ προσεκτικά, είναι η απάντηση.

• Κατ΄ αρχάς, φέτος σχεδόν από την αρχή της σεζόν δίνει με προθυμία συνεντεύξεις στον Τύπο του εξωτερικού, με προτίμηση φυσικά τα πορτογαλικά ΜΜΕ, αλλά κυρίως τα βρετανικά ΜΜΕ. Με αφορμή και τα παιχνίδια με Τότεναμ, Άρσεναλ, Γουλβς, ο Μαρτίνς έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις στον αγγλικό Τύπο. Προχθές, μίλησε και σε μεγάλη εφημερίδα της Ρωσίας, έχοντας σαν αφορμή τον αποκλεισμό της Κράσνονταρ από τον Ολυμπιακό.

• Κατά δεύτερον, όποτε ερωτάται για το μέλλον του, είναι πάντοτε στο ίδιο μήκος κύματος. Ποτέ τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Δηλώνει αφοσιωμένος στη δουλειά του στον Ολυμπιακό, τονίζει το πόσο ευχαριστημένος είναι από την παρουσία του στην Ελλάδα γενικότερα και στο σύλλογο ειδικότερα, αλλά αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του και να πει αν θα ήθελε να είναι και τη νέα σεζόν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», ντριμπλάροντας με την υπενθύμιση ότι η σεζόν ακόμη έχει πολύ δρόμο.

• Γενικά βλέπουμε φέτος έναν πιο επικοινωνιακό Μαρτίνς, όπως τον γνωρίσαμε και πριν λίγους μήνες στο Καραϊσκάκη στην επαφή που για πρώτη φορά είχε με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, μακριά από συνεντεύξεις Τύπου πριν και μετά τα ματς. Ίσως αυτή η αλλαγή να έχει να κάνει και με ένα νέο γραφείο μάνατζερ που συνεργάζεται στην Πορτογαλία, χωρίς να έχει σταματήσει να δουλεύει με τον εδώ και κάποια χρόνια ατζέντη του, τον Σάντσο Φρέϊτας.

• Ο Μαρτίνς δεν έχει κρύψει ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να δουλέψει στην Αγγλία-και δεν νομίζω ότι είναι τυχαία η επιλογή του να δίνει συνεντεύξεις στον αγγλικό Τύπο. Θέλει να έχει ανοιχτή ασφαλώς και την πόρτα της Πορτογαλίας, όπου υπάρχουν πολύ δυνατά κλαμπ σαν την Πόρτο και την Μπενφίκα. Κι από προχθές μας προέκυψε κι η αγορά της Ρωσίας, αφού ο Πέδρο είπε ευθέως ότι θα τον ενδιέφερε.

• Με σεβασμό πάντοτε προς τον Ολυμπιακό, που άλλωστε του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του να δουλέψει σε σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό και έχει υψηλές βλέψεις και στην Ευρώπη, ο Πέδρο διαχειρίζεται έξυπνα το προφίλ του ενόψει του συμβολαίου που θα κάνει το καλοκαίρι, είτε με τον Ολυμπιακό, με τον οποίο διατηρεί μία πολύ καλή σχέση κι επαφή αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει μαζί του, είτε με την επόμενη ομάδα του. Χωρίς να προκαλεί, χωρίς να ενοχλεί, είναι μέσα στην αγορά και διεκδικεί το μερίδιο που θεωρεί ότι του αντιστοιχεί.

• Όπως έχει τακτική και στρατηγική στο παιχνίδι για την ομάδα, έτσι έχει τακτική και στρατηγική κι έξω από το γήπεδο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x