Κώστας Νικολακόπουλος

Ο πονοκέφαλος του Μάρκο και το «κολάι»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr μία πρώτη… ανατομία στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

• Για να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουμε για τη συγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού και τις τελικές επιλογές του Μάρκο Σίλβα…

• Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή, χωρίς να υπολογίζουμε τους αναπληρωματικούς γκολκίπερ Γιαννιώτη και Χουτεσιώτη, έχει στην πρώτη ομάδα του 32 παίκτες. Εξυπακούεται ότι δεν λογαριάζω όσους ήδη είναι εκτός από το ξεκίνημα της προετοιμασίας (Σέποβιτς, Πελέ κ.α).

• Μιλάμε για Ρομπέρτο, Καπίνο, Σαλίνο, Ομάρ, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβα, Αυλωνίτη, Γούτα, Βούρο, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκη, Γιαταμπαρέ, Λάτσι, Τζανδάρη, Τσόρι, Φουστέρ, Μαρτίνες, Φορτούνη, Πάρντο, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Γιαννιώτα, Κολοβό, Καραμάνο, Χάρα, Πουλίδο, Μπενίτες, Ολαϊτάν.

• Στους 32 θα προστεθούν μίνιμουμ άλλοι δύο, ένας σέντερ φορ κι ένας κόφτης. Μίνιμουμ, το τονίζω. Γιατί μπορεί να αποκτηθεί κι ένας ακόμη εξτρέμ κι ένας η, και δύο κεντρικοί-αμυντικοί μέσοι κι ένας αριστερός μπακ (με δυνατότητα να παίζει και στόπερ).

• Πάμε λοιπόν στους 34, μίνιμουμ! Λοιπόν ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να δηλώσει 21, λόγω έλλειψης γηγενών. Άρα, ο Μάρκο Σίλβα πρέπει να κόψει 13 παίκτες από το Τσάμπιονς Λιγκ! Από αυτούς που ήδη έχει και δουλεύει, συν τον Γούτα που θα ενσωματωθεί στην ομάδα.

• Αυτός είναι ένας τεράστιος πονοκέφαλος για τον προπονητή του Ολυμπιακού, που ξέρει ότι αναπόφευκτα θα αδικήσει κάποιους. Αλλά και ξέρει ότι πρέπει να επιλέξει σωστά, τους πιο κατάλληλους, κάτι που τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα είναι καθόλου εύκολο…

• Ήδη, ο Πορτογάλος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να μην έχει δώσει ούτε λεπτό συμμετοχής στα δύο πρώτα φιλικά σε Τζανδάρη και Καραμάνο. Παρότι δεν είχε ακόμη στη διάθεσή του σε αυτά τα δύο παιχνίδια, για διάφορους λόγους, έξι παίκτες, τους Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Μπενίτες, Μαρτίνες, Γούτα…

• Κάποιες πρώτες διαθέσεις ο Μάρκο έχει δείξει στην προετοιμασία. Και δεν είναι τυχαίο ότι κύρια βασίζεται στους παίκτες που υπήρχαν από την περασμένη σεζόν στην ομάδα. Δείτε τις αρχικές ενδεκάδες των δύο φιλικών. Μόνο τον Ζντιέλαρ έχει βάλει και στα δύο και τον Πουλίδο στο πρώτο. Όλοι οι άλλοι είναι οι… περσινοί.

• Γιατί; Από τη μία οι καινούργιοι είτε είναι στο… δρόμο (Πάρντο, Γούτας), είτε ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους (βλέπε Πουλίδο, Γιαννιώτα, Κολοβό), είτε είναι πίσω για τον άλφα η, βήτα λόγο (βλέπε Μαρτίνες, Τζανδάρη, Καραμάνο). Από την άλλη, οι παλιοί είναι πάντοτε αλλιώς! Και δεν αναφέρομαι μόνο σε Ρομπέρτο, Τσόρι, Φουστέρ, Σαλίνο, Σιόβα και Μανιάτη, που είναι πιο έμπειροι.

• Αλλά κυρίως στα παιδιά που είναι ένα χρόνο στην ομάδα και αρχίζουν σιγά σιγά και παίρνουν το «κολλάει» του Ολυμπιακού! Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι από Μιλιβόγεβιτς, Ομάρ, Μαζουάκου, όπως κι από Κασάμι, Ντουρμάζ, Χάρα, Ντοσεβί, αλλά κι από Φορτούνη, Αυλωνίτη, Μπουχαλάκη η ομάδα μπορεί τη νέα σεζόν να περιμένει πολύ περισσότερα πράγματα-απ’ όποιους τελικά παραμείνουν.

• Θα έλεγα κι από το Γιαταμπαρέ, που έχει πάρει γεύση από Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x