Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σα έγινε ο 4ος εκλεκτός του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πώς ο Ζοσέ Σα μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ στον Ολυμπιακό, με άλλα τρία αστέρια!

• Είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι ο Ολυμπιακός μάτωσε οικονομικά για να κρατήσει τον Ζοσέ Σα. Άλλωστε, δεν γινόταν αλλιώς. Αν θες να πάρεις παίκτη καλό από την Πόρτο, θα πληρώσεις.

• Έτσι είχε πληρώσει ο Ολυμπιακός και 2,5 εκ. Ευρώ στην Κορούνια κι αγόρασε τον Γκιγέρμε, δίνοντας του και συμβόλαιο ένα εκ. Ευρώ-συνήθως ό,τι πληρώσεις παίρνεις στο ποδόσφαιρο…

• Ο Σα, παρεμπιπτόντως, με αυτή τη μεταγραφή μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ! Έγινε ο 4ος εκλεκτός του Ολυμπιακού!

• Βλέπετε, μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πάρει εδώ και μία δεκαετία πολλούς δανεικούς παίκτες, καλοί οι περισσότεροι, αλλά μόνο τέσσερις έχει κρατήσει!

• Έχουν περάσει Μαρκάνο, Μακούν, Κάμπελ, Εντινγκά, Βαλντέζ, Πέρεζ, Αφελάϊ, Φινμπόγκασον, Ερνάνι, Λεάλι, Πασιέντσα, Ντε Λα Μπέγια, Σισοκό, Καρσελά και τόσοι ακόμη.

• Όμως, μόνο τέσσερις έχουν γίνει οι εκλεκτοί του Ολυμπιακού. Αυτούς τους έχει αγοράσει ο Ολυμπιακός, κάνοντας χρήση της σχετικής οψιόν που είχε.

Τον Μιραλάς από τη Σεντ Ετιέν. Τον Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ. Και τώρα τον Σα από την Πόρτο.

• Όλοι τους έγραψαν τη δική τους ιστορία στον Ολυμπιακό. Άλλοι μικρότερη, άλλη μεγαλύτερη, αλλά όλοι άφησαν το στίγμα τους.

Ο Μιραλάς (αγορά 2,5 εκ. Ευρώ) έμεινε μία διετία, πήρε δύο πρωταθλήματα, διακρίθηκε στην Ευρώπη και τη δεύτερη σεζόν αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα με 20 γκολ. Πουλήθηκε στην Έβερτον με 7,5 εκ. Ευρώ.

Ο Ρομπέρτο (αγορά τριών εκ. Ευρώ-κατά άλλες πηγές έξι εκ. Ευρώ) έμεινε μία τριετία, πήρε τρία πρωταθλήματα, έζησε μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη κι αναδείχθηκε κορυφαίος γκολκίπερ στην Ελλάδα. Πουλήθηκε στην Εσπανιόλ με 3 εκ. Ευρώ.

Ο Μιλιβόγεβιτς (αγορά 2,5 εκ. Ευρώ) έμεινε δυόμιση χρόνια, πήρε τρία πρωταθλήματα, διακρίθηκε στην Ευρώπη και έγινε αρχηγός του Ολυμπιακού. Πουλήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας με 15 εκ. Ευρώ.

• Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην μείνει κι ο Σα τουλάχιστον δύο και τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, να αφήσει κι αυτός το στίγμα του με την προσφορά του και να πάει τόσο καλά όσο οι άλλοι και κάποια στιγμή να φύγει κι αυτός για καμία Αγγλία η, Ισπανία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x