Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σισέ δεν χρειάζεται… φωτοβολίδες, αλλά συνέπεια για να γίνει ο βράχος του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Σισέ και την παρουσία του στον Ολυμπιακό.

• Θεωρητικά ο δεύτερος βασικός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή, δίπλα στον Παπασταθόπουλο, είναι ο Σισέ.

• Η πραγματικά υψηλού επιπέδου εμφάνιση του στο 3-0 με την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη, σε συνδυασμό με την ηρωϊκή του παρουσία σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ στο 1-0 με τη Νέφτσι στο Μπακού, του έχουν δώσει το προβάδισμα. Μάλλον σε συνάρτηση και με την αδυναμία του Ουσεϊνού Μπα να κόψει τις…κακές συνήθειες με τις εύκολες κάρτες, ακόμη και κόκκινες, που παίρνει, με έσχατη εκείνη στη Βουλγαρία λίγο πριν την παράταση της ρεβάνς με τη Λούντογκορετς.

• Η πρώτη αίσθηση είναι ότι το πέρασμα από το γαλλικό πρωτάθλημα, στο β΄ μισό της περσινής σεζόν, με τη Σεντ Ετιέν, βοήθησε τον Σισέ-15 παιχνίδια κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Μαρσέιγ, Λανς, Ρενς κ.α λογικό είναι να του έχουν δώσει άλλη αυτοπεποίθηση κι άλλη ωριμότητα του Σενεγαλέζου διεθνή.

• Φτάνουν, όμως, αυτά; Όχι είναι η απάντηση. Ο Σισέ χρειάζεται πρωτίστως διάρκεια και σταθερότητα. Όχι φωτοβολίδες. Πρέπει η εμφάνιση του εναντίον της Σλόβαν να είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα πλησιάζει γενικά η απόδοση του. Δεν μπορεί ένας παίκτης να είναι στο ίδιο ακριβώς τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά δεν νοείται και να είναι τόσο μακριά από αυτό.

• Στη ρεβάνς με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα ο Σισέ δεν ήταν κακός. Αλλά θυμάμαι μία στιγμή να κάνει πάσα απευθείας σε ένα αντίπαλο (!) και τον Εμβιλά να τρέχει να τον καλύπτει…Κι όταν βγήκε μία φορά στα πλάγια, του πέρασαν οι γηπεδούχοι μία σέντρα…Αμέσως πριν το 2-2 οι παίκτες της Σλόβαν είχαν μία φαρμακερή σέντρα, την οποία δεν μπόρεσε να διώξει…Και κάποιες πάσες του ήταν πολύ κακές…

Ο Σισέ δεν χρειάζεται…φωτοβολίδες

• Για να είμαστε δίκαιοι: ο Σισέ έκανε περισσότερα καλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Τόσο σε επίπεδο καθαρά ανασταλτικό (όπου και βγήκε και μπλόκαρε ένα σουτ και έκανε ψηλά άμυνες), όσο και σε επίπεδο να περάσει ορισμένες καλές μπαλιές (από μία τέτοια, προς τον Ρέαμπτσιουκ, ξεκίνησε το 1-0 του Ελ Αραμπί), ακόμη και να βγει μπροστά, σε μία φάση που έφυγε σαν εξτρέμ από αριστερά και τελικά κόπηκε.

• Όμως, όταν έχει ανεβάσει ο ίδιος ο Σισέ ψηλά τον πήχη, με μία εμφάνιση όπως εκείνη με την Σλόβαν, στην οποία ήταν αψεγάδιαστος αμυντικά και υπερπολύτιμος δημιουργικά και γενικά επιθετικά, περιμένεις από αυτόν μόλις μία εβδομάδα μία καλύτερη εμφάνιση από αυτήν που τελικά έκανε στην Μπρατισλάβα.

• Κι επειδή μιλάμε για δίκαιες κρίσεις: ο Σισέ δεν έπαιξε μόνο σε αυτά τα τρία ματς που μνημονεύσαμε, το ένα στο Αζερμπαϊτζάν και τα δύο με την Σλόβαν. Έπαιξε και με τη Λούντογκορετς στο 1-1 στο Καραϊσκάκη κι έγινε αλλαγή στο 53΄, σχεδόν αμέσως μετά το 0-1 των Βούλγαρων στη φάση που ο ίδιος έκανε το φάουλ από θέση-γκολ…Έπαιξε και σε ολόκληρη την παράταση στη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς… Ειδικά στο πρώτο ματς, που αγωνίστηκε και περισσότερο, δεν ήταν καλός…

• Εξ ου και έχει νομίζω πραγματικά σημασία η επισήμανση, ότι ο Σισέ δεν πρέπει να κάνει εμφανίσεις φωτοβολίδες, αλλά να βγάλει συνέπεια, διάρκεια και σταθερότητα. Αν το κάνει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα για τη θέση του στην ενδεκάδα. Οφείλει, όμως, κι αυτός να σκεφθεί τι λάθη έχει κάνει και μπαίνοντας στον πέμπτο του χρόνο στον Ολυμπιακό, και με τις προδιαγραφές αυτές τις οποίες διαθέτει, δεν έχει μπορέσει να γίνει ο βράχος της άμυνας όπως είχαμε όλοι προβλέψει στα πρώτα βήματα του με την «ερυθρόλευκη»…

Άσχετο: Πιο… ηθικό είναι, άραγε, να δωροδοκείς πριν από ένα ντέρμπι η, να αποκρύπτεις μία μεταγραφική συναλλαγή;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x