Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Σισέ «γύρισε», για να ανέβει στην ιεραρχία των στόπερ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την «επιστροφή» του Σισέ στον Ολυμπιακό!

· Πραγματικά χάρηκα χθες για την εικόνα του Σισέ. Εντάξει, ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, και δη με με τα πρωτοδεύτερα του Λεβαδειακού ήταν, ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι τον είδαμε, σε αυτό πρέπει να τον κρίνουμε.

· Κι ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά πολύ καλός, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Δεν ήταν μόνο ότι καθάρισε πίσω, όντας πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν κι οι βοήθειες που πρόσφερε στην ομάδα και δημιουργικά, αλλά κι εκτελεστικά.

· Κατ΄ αρχάς, το μοναδικό γκολ του αγώνα ξεκίνησε από μία δική του πολύ καλή ενέργεια. Βγήκε πρώτος στην μπάλα από την άμυνα του, μπροστά από τον κυνηγό του Λεβαδειακού και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έκανε μία πολύ ωραία μεταβίβαση στον Μασούρα, που έβγαλε τη σέντρα στον σκόρερ Μάνο.

· Δύο φορές ακόμη ο Σισέ έφυγε μπροστά κι έκανε πάσες κάθετες, από τις οποίες προήλθαν καλές στιγμές του Ολυμπιακού κι άλλες δύο φορές προωθήθηκε σε στημένες φάσεις και πήρε επικίνδυνες κεφαλιές-η μία δεν ήθελε πολύ να γίνει γκολ. Και, παρεμπιπτόντως, έχουν λείψει οι κεφαλιές του Σισέ στα κόρνερ και τα φάουλ φέτος (στο περσινό πρωτάθλημα είχε πετύχει τέσσερα γκολ).

· Αμυντικά δε, ο πανύψηλος Αφρικάνος ήταν απροσπέλαστος. Είχε περίπου 15 επεμβάσεις, χαμηλά και ψηλά, ορισμένες μάλιστα από αυτές ήταν εντυπωσιακές. Πήγαινε πρώτος στην μπάλα, κέρδιζε στην ταχύτητα και στη δύναμη, ενώ στον αέρα ήταν κυρίαρχος.

· Η αλήθεια είναι ότι κάποια μειονεκτήματα του δεν τα έχει διορθώσει. Για παράδειγμα, κάνει αρκετά εύκολα φάουλ-κι αν μεν είναι μακριά από την περιοχή, αυτό το προσπερνάς. Αλλά ενίοτε τα κάνει και κοντά στην περιοχή, άρα δημιουργεί κίνδυνο. Ούτως η, άλλως δε με τα φάουλ ρισκάρει κίτρινες.

· Και είναι κι επιπόλαιος σε κάποια πράγματα. Χθες στην εκπνοή του ημιχρόνου, την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, με το αποτέλεσμα 0-0, την σπατάλησε με ένα σουτ στα περιστέρια, κάτι που το έχει κάνει και ξανακάνει στο παρελθόν. Πάντα αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι, έκανε χωρίς πίεση μία λάθος πάσα στο 86’ έξω από την περιοχή του Σα, που μπορούσε να προκαλέσει απειλή.

· Αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ο Σισέ μας έδωσε ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι, πρώτο του επίσημο φετινό, να θυμηθούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πραγματικά ταλαντούχο κεντρικό αμυντικό προς αξιοποίηση. Ένα παίκτη που στην προετοιμασία κατά ένα περίεργο τρόπο έβγαλε όλα του τα ελαττώματα κι έτσι έχασε τη θέση του στην ομάδα κι από εκεί που ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε Νο 1 για τη θέση του δεξιού στόπερ, βρέθηκε Νο 3, πίσω από τον Μεριά και τον Μιράντα.

· Κι επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς μας έχει δείξει ότι είναι δίκαιος, εγώ πιστεύω ότι ο Σισέ, που χθες μας έδειξε ότι «γύρισε», σύντομα θα ανέβει στην ιεραρχία των στόπερ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x