Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Τιάγκο πείθει στον Ολυμπιακό, αλλά χωρίς να φτάνει στο πιο πάνω επίπεδο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό στη Λάρισα, εστιάζοντας ειδικότερα σε ένα παίκτη του.

· Έχουμε πλέον μία πιο σαφή εικόνα για τον Τιάγκο Σίλβα, αφού μαζί με το χθεσινό παιχνίδι στη Λάρισα, τον έχουμε δει σε καμιά δεκαριά. Δεν είναι λίγα. Και εντός και εκτός έδρας και σε παιχνίδια με πιο μικρές ομάδες και σε ντέρμπι.

· Γενικά, νομίζω ότι ο Πορτογάλος έχει μία παρουσία πειστική. Είναι ένας καλός κεντρικός μέσος, που μπορεί να παίξει και σαν οκταροεξάρι και σαν εξαροοκτάρι και σαν δεκάρι, ακόμη και σαν εξτρέμ (εναλλακτικά). Νομίζω ότι η καλή του θέση είναι δίπλα σε έναν καθαρό αμυντικό χαφ, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει την ίδια άποψη ο Μαρτίνς, που μάλλον θεωρεί ότι δεν χωράει στην ίδια ενδεκάδα με τον Εμβιλά κι έτσι δεν τους έχει βάλει σαν δίδυμο στα χαφ παρά μόνο ένα ημίχρονο…

· Όπως και χθες μας έδειξε πάρα πολύ καθαρά, του Τιάγκο το μεγάλο ατού είναι η καλή πάσα και δη η κάθετη. Πέντε μπαλιές που πέρασε κυρίως προς τα άκρα σε Χολέμπας, Ραντζέλοβιτς (δύο), Ανδρούτσο κι Ελ Αραμπί ήταν πραγματικά εξαιρετικές. Από αυτές που λέμε ότι εύκολα μπορεί να ξεκινήσουν ευκαιρίες.

· Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η καλή επαφή με την μπάλα. Θα την κρατήσει, θα ντριμπλάρει, θα κερδίσει φάουλ, θα παίξει το ένα-δύο, θα πασάρει σωστά ανάμεσα στις γραμμές της αντίπαλης ομάδας.

· Επιπλέον δεν του λείπει κι η μαχητικότητα κι η διάθεση να βοηθάει ανασταλτικά. Θα τον δεις ακόμη και μέσα στην περιοχή του Σα να γυρίζει και να διώχνει και να κόβει. Θα πιέσει στο σουτ του αντίπαλου, θα μαρκάρει, θα κλέψει.

· Τι του λείπει; Δεν πάει στο πιο πάνω επίπεδο. Μένει στο καλό, δεν πάει στο πολύ καλό. Ο κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού πρέπει για παράδειγμα να κάνει και γκολ-κι εμείς δεν έχουμε δει ένα πραγματικά καλό σουτ από τον Τιάγκο, παρότι πέρυσι είχε κάνει τρία γκολ στην Τσάμπιονσιπ. Όπως πρέπει να δώσει και κάποιες ασίστ, να έρθει πιο κοντά στην περιοχή του αντίπαλου και να βγάλει πάσες για γκολ, κάτι που ο Πορτογάλος, ο οποίος τον Ιούνιο γίνεται 28 ετών, το έχει κάνει μία φορά.

· Εν κατακλείδι, ο Τιάγκο μοιάζει να είναι ένας πολύτιμος παίκτης, που όμως προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται να έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Με την ποδοσφαιρική λογική να λέει ότι με προετοιμασία το καλοκαίρι (φέτος δεν έκανε καν προπονήσεις αφού είχε έρθει με σοβαρό τραυματισμό) και καλύτερη προσαρμογή, του χρόνου μπορεί να βοηθήσει περισσότερο.

· Ένα καλό ερώτημα είναι, Τιάγκο η, Πέπε; Μην τον ξεχνάμε τον άλλο Πορτογάλο κεντρικό μέσο, που παίζει δανεικός ως το καλοκαίρι στην Φαμαλικάο-και που είναι τέσσερα χρόνια μικρότερος και έχει ακριβοπληρωθεί, σε αντίθεση με τον Τιάγκο.



· Η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα έχουμε δει κι από τους δύο, ο Τιάγκο δείχνει να είναι πιο πολύτιμος η, ίσως πιο χρήσιμος. Από τον Πέπε, όμως, δεν έχουμε το ίδιο καθαρή εικόνα, καθότι έχει παίξει μόλις τρεις φορές βασικός κι έχει άλλα δύο ημίχρονα και τρία 25λεπτα. Θεωρητικά, ο Πέπε έχει προδιαγραφές για πιο μεγάλα πράγματα, όμως η λέξη-κλειδί αυτή την στιγμή είναι ακριβώς αυτή, «θεωρητικά».

· Κι η κρίσιμη ερώτηση: εάν ο Πέπε δεν είχε δοθεί δανεικός το Γενάρη, ο Μαρτίνς θα τον έβαζε βασικό σε θέση αμυντικού μέσου κόντρα στην Άρσεναλ, που χρειάστηκε να περάσει στόπερ τον Εμβιλά λόγω της απουσίας του Μπα; Επιτρέψτε μου να απαντήσω, ότι δυσκολεύομαι να το πιστέψω…

· Κατά τα άλλα, να πούμε ένα μπράβο στον Ολυμπιακό, που ακόμη και χθες, σε μία μέτρια εμφάνιση της, είχε πολύ καλές στιγμές σωστού ποδοσφαίρου, όπως αυτές των δύο γκολ, του δεύτερου και του τρίτου.

ΣΤΟ 2-0, ο Ανδρούτσος έκλεψε υπέροχα την μπάλα, συνδυάστηκε με τον Κάιπερς, αυτός την άφησε στον Φορτούνη κι εκείνος με ένα «άγγιγμα» την έστρωσε στον Μασούρα για ένα πλασέ από καλή θέση, με τον γκολκίπερ να διώχνει και τον Ανδρούτσο να έρχεται σαν τρέιλερ από πίσω και να σκοράρει για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό-η πρώτη ήταν με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο.

ΣΤΟ δε 3-0 μετά από ένα εντυπωσιακό μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Σα σε προσπάθεια για γκολ με εναέριο τακουνάκι παίκτη της ΑΕΛ, οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεδίπλωσαν σε χρόνο λιγότερο του μισού λεπτού μία υπέροχη επίθεση, αρχικά ξεφεύγοντας από το πρεσάρισμα έξι παικτών της Λάρισας, χάρη στην ψυχραιμία και την ποιότητα των Εμβιλά και Μπουχαλάκη και στη συνέχεια αναπτύσσοντας παιχνίδι με Σουρλή και Εμβιλά και πολύ ωραίες πάσες των Τιάγκο, Μπουχαλάκη, Μπρούμα, Χολέμπας, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Μασούρα να βγάζει την ασίστ στον Ελ Αραμπί.

ΑΥΤΟ που λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, χάθηκε η μπάλα…

Άσχετο: Ο Ομπαμεγιάνγκ μπορεί να μην έπαιξε κατά της Τότεναμ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, αλλά με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη θα είναι διαθέσιμος, όπως διευκρίνισε ο Αρτέτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x