Κώστας Νικολακόπουλος

Διαιτησία στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός: Ένας από τιμωρία, ένας πρωτάρης και όλη η Θεσσαλονίκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους ορισμούς του Κλάτενμπεργκ στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός.

•Έβλεπα τους διαιτητές που όρισε ο Κλάτενμπεργκ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο με τον πολύ καλή φέτος ΟΦΗ του Νιόπλια-και των πέντε πρώην παικτών του ΠΑΟΚ (Διαμαντή, Μπαλογιάννη, Κοροβέση, Γιάννου, Λάμπρου, με τον τελευταίο να ανήκει ακόμη στον ΠΑΟΚ).

•Όλη τη Θεσσαλονίκη έστειλε στο Γεντί Κουλέ. Επόπτες ο ένας Δημητριάδης από τη Θεσσαλονίκη κι ο άλλος Δημητριάδης από την Καστοριά. 4ος διαιτητής ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος και AVAR ο Πάτρας από τη Θεσσαλονίκη!

•Ίσως μας κάνει λίγη...πλάκα ο Άγγλος αρχιδιαιτητής. Εδώ έπαιξε στη Λιβαδειά διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη (Τσακαλίδης) και φοβόταν να δώσει μία κίτρινη σε παίκτη του Λεβαδειακού, την στιγμή που το ένα πιο σκληρό μαρκάρισμα διαδέχονταν το άλλο.

•Και οι δύο Μακεδόνες επόπτες, παρεμπιπτόντως, επανειλημμένως έχουν αδικήσει με υποδείξεις τους τον Ολυμπιακό. Και μην τσιμπάτε και πιστεύετε ότι οι επόπτες δεν έχουν δύναμη λόγω VAR. Μπορεί να γίνει μία φάση πέναλτι η, κάρτας μπροστά τους και να μην πουν τίποτα στο διαιτητή…Μπορεί να σταματήσουν μία φάση και να μην την αφήσουν να εξελιχθεί ως το τέλος, ώστε να υπάρχει χρήση VAR αν χρειαστεί…Μπορεί να υποδείξουν φάουλ που υπάρχει η, δεν υπάρχει…

•Όλοι στη διαιτητική ομάδα παίζουν κάποιο ρόλο. Ακόμη κι ο 4ος! Πόσο δε μάλλον ο AVAR, που στις οριακές φάσεις οφσάιντ, βάζοντας την γραμμή λίγο πιο εδώ η, λίγο πιο εκεί, μπορεί να οδηγήσει στην απόφαση για γκολ η, όχι γκολ.

•Τέλος πάντων, δυστυχώς ανθρώπινο είναι κάπου κι ο Κλάτενμπεργκ να επηρεάζεται εις βάρος του Ολυμπιακού με τέτοιο φοβερό και συνεχές μπούλινγκ που του έχει γίνει και τις επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αλλά ακόμη και «εκ των έσω».

•Να δούμε και πώς θα σφυρίξει ο Διαμαντόπουλος, που επιστρέφει ως πρώτος διαιτητής απόψε για πρώτη φορά μετά το ΑΕΚ-Άρης, στο οποίο είχε κάνει μάλλον τη χειρότερη διαιτησία της καριέρας του. Ο Κλάτενμπεργκ τον τιμώρησε με το μίνιμουμ θα έλεγα: αποκλεισμός μόλις μίας αγωνιστικής από τους ορισμούς και δύο αγωνιστικές ορισμός ως 4ος.

•Να δούμε και τον Καραντώνη στο VAR. Η αλήθεια είναι ότι είχε καλή διαιτησία στο ΠΑΣ-ΑΕΚ 1-2 και στο Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2 νωρίτερα στη σεζόν. Μακάρι και απόψε να είναι δίκαιος στις κρίσεις του, αλλά ας λάβουμε υπόψιν μας κι ότι είναι εντελώς άπειρος από VAR. Αν δεν κάνω λάθος έχει οριστεί VAR μόλις σε ένα παιχνίδι, το Ατρόμητος-ΠΑΣ…

Άσχετο: το Κόπα Άφρικα 99,99% θα γίνει. Με ό,τι συνεπάγεται για τον Ολυμπιακό που έχει οκτώ εν ενεργεία διεθνείς Αφρικάνους. Και με ακόμη χειρότερη εξέλιξη, ότι κάθε Εθνική θα έχει ρόστερ 28 παικτών (!!!), κατά παρέκκλιση της συμφωνίας με τη ΦΙΦΑ για ρόστερ 23 παικτών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ, Κόπα Αμέρικα, Κόπα Άφρικα κλπ). Όπερ σημαίνει ότι αν μπορείς να πάρεις 28, ίσως π.χ. αποφασίσεις να καλέσεις και τον Ελ Αραμπί και τον Ουσεϊνού Μπα, που εσχάτως δεν τους καλούσες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x