Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 14+2 με τους οποίους προχωράει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr το γκρουπ των παικτών με το οποίο φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει ο Μαρτίνς.

-Υπήρξε μία αρκετά μεγάλη, για τα δεδομένα του Πέδρο Μαρτίνς, περίοδο στην οποία ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε από ματς σε ματς πέντε με εφτά (!) αλλαγές στην ενδεκάδα του.

-Ήταν κάτι που κράτησε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, μέχρι που «κόπηκε μαχαίρι» από τον Πορτογάλο στα δύο τελευταία παιχνίδια, στα οποία οι αλλαγές του ήταν λιγοστές: στο Ολυμπιακός-Άρης 2-1 άλλαξε δύο παίκτες σε σχέση με το Άρης-Ολυμπιακός 2-1 (έξω οι Μπα και Κίτσος, μέσα οι Μανωλάς και Ρέαμπτσιουκ)…Και στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1 άλλαξε τρεις παίκτες σε σχέση με το Ολυμπιακός-Άρης 2-1 (έξω Μανωλάς, Μπουχαλάκης, Μασούρας, μέσα Παπασταθόπουλος, Μαντί, Αγκιμπού)…

-Προς τι αυτή η αλλαγή τακτικής του Πέδρο;

-Μία απάντηση μπορεί να έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός μέχρι πρότινος έπαιζε συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα, έχοντας εκτός από το πρωτάθλημα κι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά και το Κύπελλο. Ήθελε λοιπόν να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φρεσκάδα η ενδεκάδα του κι έτσι άλλαζε από πέντε έως εφτά παίκτες από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αντίθετα, τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός παίζει από Κυριακή σε Κυριακή. Από τις 6 Μαρτίου και το Άρης-Ολυμπιακός, πήγε στις 13 Μαρτίου στο Ολυμπιακός-Άρης και μετά στις 20 Μαρτίου στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός. Οπότε, χωρίς παιχνίδια μεσοβδόμαδα, ο Μαρτίνς ίσως να μη νιώθει αυτή την ανάγκη των πολλών αλλαγών για να έχει η ομάδα του φρέσκα πόδια.

Οι 14+2 με τους οποίους προχωράει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό!

-Μία άλλα απάντηση μπορεί να έχει να κάνει με τη διάθεση να βρει η ομάδα του μία χημεία που ίσως ο προπονητής θεώρησε ότι είχε χάσει λόγω των πολλών αλλαγών που είχε στα αμέσως προηγούμενα έξι παιχνίδια. Με την ουσία, πάντως, να είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάποιο καλύτερο πρόσωπο, όχι μόνο στα Γιάννινα, αλλά ούτε καν στο Καραϊσκάκη με τον Άρη, κάτι που εύλογα θα προβληματίζει τον Πέδρο.

-Τέλος πάντων για τον άλφα η, τον βήτα λόγο, σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια ο Μαρτίνς έδειξε τις προθέσεις του να προχωρήσει στη συνέχεια της σεζόν, για την ακρίβεια, προς το φινάλε της σεζόν, με ένα σχήμα του τύπου Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλά (Παπασταθόπουλο), Σισέ, Εμβιλά, Μπουχαλάκη (Μαντί), Καρβάλιο, Μασούρα (Αγκιμπού), Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες. Αυτοί οι 14 έπαιξαν βασικοί σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, με τους Βαλμπουενά και Τικίνιο να μπαίνουν ως δύο αλλαγές. Και στην πραγματικότητα αυτοί να μοιάζουν να είναι οι 16 παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στο μυαλό του προπονητή.

-Άντε να βάλουμε κι έναν 17ο, ένα εφεδρικό ακραίο μπακ, καθότι ο Μαρτίνς έχει τη συνήθεια να αλλάζει πολύ συχνά στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Λαλά, προφανώς γιατί τον βλέπει να κουράζεται και χρειάζεται ένα παίκτη με πιο φρέσκα πόδια. Έτσι, με τον Άρη πέρασε στο 81’ τον Βρουσάι και με τον ΠΑΣ στο 82’ τον Ανδρούτσο (ο Βρουσάι ήταν εκτός αποστολής λόγω ίωσης).

-Άσχετο: Άλλη μία απογοήτευση από την Κ19 σήμερα, με την ήττα (0-1) εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο είχε χάσει (2-3) κι εντός έδρας. Παρά την ενίσχυση στο σημερινό ντέρμπι με τους Ντόι, Σαπουντζή, Κουτσίδη και Καλογερόπουλο, παιδιά με συμμετοχές στον Ολυμπιακό Β. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα Κ19 είναι μόλις 9ο (!!!) στη βαθμολογία, σε σύνολο 13 ομάδων, ένα πόντο πάνω από τον Ιωνικό και 18 πόντους πίσω από Αστέρα και ΠΑΣ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x