Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 5 παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν παίξει Απρίλιο στην Ευρώπη και το ρεκόρ του προπονητή

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ξαναπαίξει στην Ευρώπη Απρίλιο και ποιο είναι το σημαντικό ρεκόρ του Μεντιλίμπαρ.

· Έφτασε λοιπόν και η στιγμή για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού μήνα Απρίλιο στην Ευρώπη! Και να ένα καλό ερώτημα: υπάρχουν στο ρόστερ του παίκτες που έχουν παίξει κι άλλοτε Απρίλιο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

· Η απάντηση είναι καταφατική και αφορά πέντε «ερυθρόλευκους»!

· Κατ΄ αρχάς τον Πορτογάλο Τσικίνιο που μόλις τον περασμένο Απρίλιο, του 2023, έπαιξε προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπενφίκα κόντρα στην Ίντερ. Σε όλο το 90λεπτο στο Μπενφίκα-Ίντερ 0-2 και στα 79 λεπτά στο Ίντερ-Μπενφίκα 3-3.

Οι 5 παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν παίξει Απρίλιο στην Ευρώπη και το ρεκόρ προπονητή

· Στη συνέχεια δύο ακόμη Πορτογάλους, τους Κάρμο και Όρτα, που ένα χρόνο πίσω, τον Απρίλιο του 2022, έφτασαν με την Μπράγκα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο μεν Κάρμο έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στο Μπράγκα-Ρέιντζερς 1-0 και 117 λεπτά (παράταση) στο Ρέιντζερς-Μπράγκα 3-1. Ο δε Όρτα έπαιξε 81 λεπτά στο πρώτο παιχνίδι και ένα ημίχρονο το β’.

· Ένας Έλληνας, ο Παχαλάκης, επίσης τον Απρίλιο του 2022, έφτασε στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ παίζοντας εναντίον της Μαρσέιγ, βασικός στις ήττες τόσο στη Μασσαλία (1-2), όσο και στη Θεσσαλονίκη (0-1).

· Κι ένας Ισπανός, ο Ιμπόρα, είναι αυτός που έχει προκριθεί μήνα Απρίλιο! Ήταν το 2014 όταν έπαιξε 62 λεπτά στο Πόρτο-Σεβίλλη 1-0, με τη Σεβίλλη να περνάει στη ρεβάνς και να παίρνει τελικά το Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα ο Ιμπόρα έπαιξε και τον Απρίλιο του 2015 στο Γιουρόπα Λιγκ, το ένα ημίχρονο στο Σεβίλλη-Ζενίτ 2-1 και 70 λεπτά (μπαίνοντας στο 20΄) στο Ζενίτ-Ζεβίλλη 2-2, φτάνοντας πάλι στον τελικό της διοργάνωσης και κερδίζοντας τον. Είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που έχει παίξει και Μάιο στην Ευρώπη.

Οι 5 παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν παίξει Απρίλιο στην Ευρώπη και το ρεκόρ προπονητή

· Αυτός που επίσης γεύθηκε πέρυσι τη χαρά της κατάκτησης Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη είναι κι ο Μεντιλίμπαρ! Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας την ισπανική ομάδα τέλη Μαρτίου, μπόρεσε και έκανε δύο τεράστιες προκρίσεις, τον Απρίλιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-2 εκτός και 3-0 εντός!) και τον Μάιο με τη Γιουβέντους (1-1 εκτός και 2-1 εντός), κερδίζοντας στις 31 Μαίου τη Ρόμα στα πέναλτι (1-1) στον τελικό!

· Παρεμπιπτόντως, μπορεί κάποιος να προσέξει ότι ο Μεντιλίμπαρ παρότι ουσιαστικά μέχρι πέρυσι ήταν εκτός διεθνής σκηνής, έχει τέσσερις σερί προκρίσεις σε νοκ άουτ στην Ευρώπη, τις δύο με τη Σεβίλλη και τις δύο με τον Ολυμπιακό (επί των Φέρεντσβαρος και Μακάμπι Τελ Αβίβ), ενώ ενδιάμεσα έχει και τη νίκη στον τελικό του Γιουρόπα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x