Κώστας Νικολακόπουλος

Οι φάσεις στο 89’ και το 77’ χθες στην Τρίπολη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δύο φάσεις του αγώνα της Τρίπολης κι αναρωτιέται…

*** Είναι κοινώς αποδεκτό ότι έγιναν λάθη χθες από τη διαιτησία στην Τρίπολη-κύρια από τους επόπτες. Ένα καλό ερώτημα, όμως (και ρητορικό) είναι αν τα λάθη αυτά αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα, τον οποίο, για να μην ξεχνάμε, δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός. Ισοπαλία έφερε με τον Αστέρα, δύο πόντους στη μάχη του τίτλου έχασε…

*** Κι εγώ θα σας το πάω αλλιώς. Θα θυμίσω απλά μία φάση, στο 89’. Κερδίζει ο Ολυμπιακός φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα και δεξιά. Το εκτελεί γρήγορα ο Ντουρμάζ προς τον Ομάρ. Η άμυνα των γηπεδούχων έχει αιφνιδιαστεί από την γρήγορη εκτέλεση κι η μπάλα από τον Ομάρ πάει στον Μήτρογλου, που είναι αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι.

*** Ο Σπάθας σταματάει το παιχνίδι και σφυρίζει την επανάληψη του φάουλ. Κι εγώ δεν λέω ότι έκανε λάθος, πολύ απλά γιατί η κάμερα δεν τον πήρε από κοντά για να δούμε αν είχε δείξει τη σφυρίχτρα του πριν την εκτέλεση, αν δηλαδή ουσιαστικά είχε πει στους παίκτες του Ολυμπιακού, «πρώτα θα σφυρίξω και μετά θα κάνετε το φάουλ».

*** Μπορεί, δηλαδή, να είχε δίκιο με την επανάληψη. Λέω μπορεί, γιατί δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Και μπορεί ελάχιστοι να πρόσεξαν τη φάση, πολύ απλά γιατί έτυχε και δεν την έδειξε σε ριπλέϊ το κανάλι, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική.

*** Όμως, τόσο αυτή η φάση, επαναλαμβάνω στο 89’, όσο και μία άλλη στο 77’, πάλι δηλαδή προς το τέλος του αγώνα, μήπως πρέπει να μας βάλουν σε διαδικασία να αναρωτηθούμε κάποια πράγματα; Στο 77’ λοιπόν ο Φουστέρ κάνει ένα φάουλ, αλλά η μπάλα φτάνει στον Μπαντιμπαγκά, που φεύγει από δεξιά, στη μοναδική φάση που απείλησε ο Αστέρας τον Ρομπέρτο. Ο Σπάθας δεν σφυρίζει το φάουλ κι αφήνει το πλεονέκτημα-ο κυνηγός του Αστέρα σουτάρει κι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού αποκρούει.

*** Προσέξτε, δεν λέω ότι κακώς άφησε τη φάση να εξελιχθεί. Καλώς έπραξε ο Σπάθας, που όμως εύκολα θα μπορούσε να είχε σταματήσει τη φάση, να είχε δώσει το φάουλ και να μην υπήρχε η επικίνδυνη αντεπίθεση του Αστέρα.

*** Απλά μας βάζω σε διαδικασία να αναρωτηθούμε, αν ένας διαιτητής που και καλά είχε πάει σε «αποστολή» σε ένα ματς και που έκανε τη διαιτησία για την οποία τον κατηγορούν ότι έκανε, θα είχε τέτοιες υποδείξεις στο 77’ και στο 89’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x