Κώστας Νικολακόπουλος

Κανονικά, όλοι πρέπει να συμφωνήσουν με τις προτάσεις του Μαρινάκη για τη διαιτησία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις προτάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για να βγει το πρωτάθλημα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μετά την παραίτηση του Άγγλου αρχιδιαιτητή.

• Σε κρίση έχει περιέλθει η ΚΕΔ της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση η διαιτησία στο πρωτάθλημα της Super League, από την στιγμή που ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπένετ υπέβαλλε την περασμένη εβδομάδα την παραίτηση του, κατηγορώντας ευθέως την ομοσπονδία για έλλειψη ακεραιότητας.

• Οι ημέρες περνούν και η ΚΕΔ είναι ουσιαστικά ακέφαλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χθες επιτέλους ήρθε μία πρώτη πρωτοβουλία από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να βγει από την κρίση. Πρωτοβουλία από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και πρόεδρο της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της επιστολής που έστειλε στην ΕΠΟ και τον πρόεδρο της, Τάκη Μπαλτάκο.

• Η αλήθεια είναι ότι μία επιστολή του Μαρινάκη προς τον Μπαλτάκο δεν αποτελεί είδηση, αφού έχουν γίνει πολλές εδώ και πολύ καιρό, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να επιλέγει τη θεσμική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Μόνο που ειδικά τώρα, σε μία κρίσιμη στιγμή για το πρωτάθλημα, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά δεν υπάρχει επί της ουσίας αρχιδιαιτητής, ο Μαρινάκης φέρνει πραγματικά λύσεις, γιατί φέρνει στο τραπέζι συγκεκριμένες προτάσεις. Αλλά και ξεκαθαρίζει τι πρέπει να γίνει, εάν δεν προκύψει λύση.

όλοι πρέπει να συμφωνήσουν με τις προτάσεις του Μαρινάκη

• Το πλέον σημαντικό κατά την γνώμη μου είναι η πρόταση να ζητηθεί η παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ και η αποστολή τριών υποψήφιων ξένων αρχιδιαιτητών με κύρος, ώστε με σοβαρή διαδικασία στη συνέχεια να επιλεγεί ο ένας που θα αναλάβει στη θέση του Μπένετ. Και παράλληλα η επιτροπή να στελεχωθεί με άλλα δύο μέλη, επίσης από το εξωτερικό.

• Νομίζω ότι είναι μία πρόταση στην οποία κανονικά όλοι πρέπει να συμφωνούν. Ειδάλλως, δεν θέλουν να προχωρήσει τίμια το πρωτάθλημα. Κι όπως είπε κι ο Μαρινάκης, εάν δεν δοθεί λύση, το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή του λόγω Εθνικών ομάδων, δεν πρέπει να ξαναξεκινήσει υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή με μία ΚΕΔ στην οποία τους ορισμούς θα κάνει ο Μάνταλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x