Κώστας Νικολακόπουλος

Με 71 τελικές υπέρ και 14 κατά ο Ολυμπιακός σε μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα πεπραγμένα, επιθετικά κι αμυντικά, του Ολυμπιακού στους τρεις τελευταίους αγώνες του.

· Τρία παιχνίδια για τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη σε μία εβδομάδα, από Κυριακή σε Κυριακή, λοιπόν. Ναι, δεν ήταν δυνατοί οι αντίπαλοι του, αλλά και πάλι είδαμε πώς κέρδισε (2-1) ο ΠΑΟΚ τη νεοφώτιστη Κηφισιά στην Τούμπα με αυτογκόλ στα τελευταία λεπτά και πώς η ΑΕΚ έσωσε την ισοπαλία (1-1) στη Φιλαδέλφεια με τον άλλο νεοφώτιστο, τον Πανσερραϊκό…

· Και τέλος πάντων, ο κόσμος που πήγε στο Φάληρο κι εμείς που τα παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά, είδαμε 71 τελικές! Δεν τις λες και λίγες: 26 με τον Πανσερραϊκό, 17 με την Τσουκάριτσκι και 28 με τον Ατρόμητο! Κατά μέσο όρο 24 ανά ματς. Κι όχι μόνο αυτό: οι τελικές που έφαγε ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τρία παιχνίδια είναι όλες κι όλες 14! Κατά μέσο όρο πέντε ανά ματς: 6 από τον Πανσερραϊκό, πέντε από την Τσουκάριτσκι και τρεις από τον Ατρόμητο.

· Για να το κατανοήσουμε αλλιώς: ο μέσος όρος των τελικών σε αυτά τα τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν 24-5!

· Υπήρξε επίθεση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, στο 42ο λεπτό, στο οποίο μέσα σε 28 δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός έκανε πέντε τελικές!

· Με τον Μαντί να κλέβει την μπάλα, να δίνει στον Σκάρπα κι αυτός υπέροχα στον Ελ Καάμπι, που δεν μπορεί όμως να σουτάρει και πασάρει στο Μασούρα, αυτός να σουτάρει δύο φορές και να κοντράρουν οι αμυντικοί, να δίνει ωραία την μπάλα ο Σκάρπα στον Μαντί, αυτός να την γυρίζει, να διώχνει πάλι η άμυνα, να σουτάρει εκ νέου ο Φορτούνης και να κοντράρεται πάλι και στη συνέχεια της επίθεσης, ο Φορτούνης να βρίσκει με εξαιρετική πάσα τον Μαντί, ο οποίος από θέση γκολ…στραβοκλοτσάει και τέλος ο Ρόντινεϊ έρχεται για να σουτάρει άστοχα. Μιλάμε για πολιορκία!

Ολυμπιακός: 71 τελικές υπέρ και 14 κατά σε μία εβδομάδα

· Παρεμπιπτόντως, επειδή έγινε λόγος για πολλές σέντρες του Ολυμπιακού: τα γεμίσματα του στην περιοχή του Ατρόμητου ήταν 35. Τα γεμίσματα της ΑΕΚ στην περιοχή του Πανσερραϊκού ήταν 61…

· Ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο τα πάντα ξεκινούσαν από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, όπως ακριβώς ζητάει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Με τον αριστερό μπακ Κίνι να ξεκινάει τη φάση του 1-0, με την κάθετη στον Ελ Καάμπι, αλλά και να την τελειώνει με το δικό του σουτ που έδιωξε ο γκολκίπερ, για να έρθει ο Μασούρας να ανοίξει το σκορ.

Με τον δεξιό στόπερ Ρέτσο να βγάζει καλή βαθιά μπαλιά στη φάση του 2-0 στο Μασούρα, που κέρδισε την κεφαλιά για να σουτάρει ο Ελ Καάμπι και στη συνέχεια να πάρει ο Μαντί το ριμπάουντ και να σκοράρει.

Με τον κόφτη Έσε να πιέζει αντίπαλο χαφ στο κέντρο στη φάση του 3-0 και να δίνει την ευκαιρία στο Μασούρα να κλέψει για να κάνει ο ίδιος το γκολ, αφού δεν μπόρεσε ο Ελ Καάμπι.

Με τον αριστερό μπακ Κίνι πάλι να ξεκινάει και να τελειώνει, αυτή τη φορά με γκολ ο ίδιος τη φάση του 4-0, με…ενδιάμεσο ένα σουτ του Αλεξανδρόπουλου.

Με τον δεξιό μπακ Ρόντινεϊ να κάνει φοβερή κούρσα και να πασάρει στον Μπιέλ στη φάση που ο Ισπανός σημάδεψε το δοκάρι. Τον δε Ρόντινεϊ να έχει πάρει την μπάλα από φοβερή 40άρα πάσα του αριστερού στόπερ Ντόη!

· Και κάτι τελευταίο: ο Ολυμπιακός στα τέσσερα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, στο 93ο λεπτό του αγώνα του με την Τσουκάριτσκι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x