Κώστας Νικολακόπουλος

Ο εδράκιας διαιτητής, οι δύο κλεμμένοι από το VAR βαθμοί και η μάχη Πασχαλάκη-Κουέστα στα πέναλτι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την αποψινή μάχη Άρη-Ολυμπιακού με το δικό του τρόπο.

· Διαιτητή που φέρνει διπλό στα διεθνή παιχνίδια του σε ποσοστό…12,5% όρισε η ΚΕΔ της ΕΠΟ για το Άρης-Ολυμπιακός, που θα κρίνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

· Ο εκλεκτός του Μπένετ ήταν ο Ούγγρος Ίστβαντ Βαντ, ένας καλός, διεθνής φυσικά κι έμπειρος διαιτητής, που όμως έχει συντριπτικά αποτελέσματα υπέρ των γηπεδούχων στα παιχνίδια που έχει σφυρίξει εδώ και πάνω από μία πενταετία εκτός Ουγγαρίας.

Για την ακρίβεια, σε 24 διεθνή παιχνίδια, τα περισσότερα ευρωπαϊκά και λιγοστά στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε εκείνο της Σ. Αραβίας, με διαιτητή τον Βαντ, έχει έρθει άσος στα 12, ισοπαλία στα εννιά και διπλό μόλις στα τρία. Και πώς έχουν έρθει αυτά τα τρία διπλά; Το ένα ήταν ένα Κύπρος-Νορβηγία 0-2 και τα άλλα δύο ήταν παιχνίδια που δεν έληξαν ισόπαλα επειδή οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι που είχε δώσει υπέρ τους ο Βαντ: το Σουτιέσκα-ΑΠΟΕΛ 0-1 και το Μπαχίν-Αλ Ιτιχάντ 1-2.

· Παρεμπιπτόντως, ο Βαντ έχει ξαναπαίξει στο Χαριλάου, σε ένα Άρης-ΠΑΟ 0-0, με αποβολή παίκτη του ΠΑΟ, του Πούγγουρα, στο 72’.

· Τέλος πάντων, δεν βγάζουμε άκρη με αυτά. Δεν είδατε τη φωτογραφία από βίντεο που τραβήχτηκε στην ευθεία που ήταν η φάση στο γκολ του Ατρόμητου την Κυριακή στο 1-1 με τον Ολυμπιακό;

Ολυμπιακός: Eδράκιας διαιτητής, οι κλεμμένοι από VAR βαθμοί

· Προσέξτε, ότι η μπάλα φεύγει από τα πόδια του Ρομπάιγ του Ατρόμητου κι εκείνη την στιγμή ο εν τέλει σκόρερ Φριντζόνσον δεν είναι απλά οφσάιντ, είναι καθαρά οφσάιντ. Όλοι βλέποντας την τηλεοπτική μετάδοση είχαμε πιστέψει ότι σωστά ενήργησαν ο επόπτης (Θεσσαλονικιός), αλλά και ο VAR, έτσι ώστε να μετρήσει το γκολ και είχαμε κάνει και κριτική στον Παπασταθόπουλο γιατί δεν είχε παίξει καλά το οφσάιντ.

· Όπως, όμως, αποδεικνύεται, η φάση ήταν ένα πεντακάθαρο οφσάιντ. Κι απορίας άξιον πώς ο VAR, ο γνωστός (από τις τιμωρίες του σε παιχνίδια στα οποία ευνοεί την ΑΕΚ) Διαμαντόπουλος κι ο AVAR Κόλλιας (Ηπείρου), δεν το είδαν σωστά. Το δε στιγμιότυπο που είδαμε από την τηλεοπτική μετάδοση και από το οποίο όντως έβλεπες ότι υπήρχε οφσάιντ, είναι σαφές ότι δεν είχε ληφθεί από κάμερα στην ίδια ευθεία με τη φάση, αλλά από κάμερα που ήταν στο κόρνερ!!! Το δε ερώτημα είναι: δεν υπήρχε άλλη κάμερα για το VAR καλύτερη από αυτή που ήταν στο κόρνερ; Είναι δυνατόν;

· Κάπως έτσι, το VAR έκλεψε δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Και ποιος ξέρει τι θα δουν ακόμη τα μάτια μας.

· Και κάτι ακόμη για το σημερινό αγώνα: κάποιοι σκεφθήκαμε ότι μπορεί ο Μίτσελ να έπαιρνε στην αποστολή του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς με τον Άρη τον Βατσλίκ-προπονείται κανονικά εδώ και δύο εβδομάδες! Υπό την έννοια ότι το ματς μπορεί να πάει στα πέναλτι κι ο Τσέχος το καλοκαίρι είχε δώσει δύο προκρίσεις στον Ολυμπιακό στη διαδικασία των πέναλτι…Βέβαια, τελευταία φορά που ο Βατσλίκ φόρεσε την φανέλα του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ήταν στην ήττα 1-2 από τον Άρη στο Χαριλάου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και είχε βάλει τον Άρη μέσα στο παιχνίδι, δεχόμενος ισοφάριση στο 76ο λεπτό με απίθανη γκάφα…

Ολυμπιακός: Eδράκιας διαιτητής, οι κλεμμένοι από VAR βαθμοί

· Ο Μίτσελ δεν το έκανε, δεν τον πήρε στη Θεσσαλονίκη και επέλεξε τον Τζολάκη, τον οποίο μέχρι τώρα έχει βάλει και στα τρία παιχνίδια Κυπέλλου ως βασικό, και τον Πασχαλάκη, που έχει βασικό στο πρωτάθλημα. Με τις πληροφορίες να λένε ότι αυτή τη φορά ο Ισπανός προπονητής δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με βασικό τον Πασχαλάκη, που παρεμπιπτόντως έχει φάει 26 γκολ από πέναλτι κι έχει πιάσει πέντε πέναλτι. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2018 είχε πιάσει πέναλτι του Γιουνές κι έτσι ο ΠΑΟΚ είχε περάσει με νίκη 2-1 επί του Άρη από το Χαριλάου.

· Μιλάμε πάντα για πέναλτι στο 90λεπτο και στην παράταση, όχι σε διαδικασία πέναλτι. Διότι πέρυσι με τον ΠΑΟΚ είχε συμβάλλει στην πρόκριση επί της Μίντιλαντ στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ, πιάνοντας το πρώτο από τα πέντε πέναλτι που του σούταραν οι Δανοί. Αυτή είναι γενικά η στατιστική του στα πέναλτι, να πιάνει ένα στα πέντε με ένα στα έξι.

· Ο γκολκίπερ του Άρη, ο Κουέστα, έχει λίγο καλύτερη στατιστική, αφού έχει πιάσει εφτά πέναλτι κι έχει φάει 23 γκολ από πέναλτι. Με τον Ισπανό να έχει αποκρούσει πέναλτι τόσο του Ελ Αραμπί, όσο και του Φορτούνη σε παιχνίδια του κόντρα στον Ολυμπιακό και να έχει φάει γκολ μόνο από τον Χασάν με πέναλτι. Άρα, πιάνει δύο στα τρία όταν παίζει με τον Ολυμπιακό. ο δε Πασχαλάκης πιάνει το ένα στα δύο παικτών του Άρη, αφού έχει φάει ένα του Μπρούνο Γκάμα κι έχει πιάσει ένα του Γιουνές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x