Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Tα γκολ που λείπουν από Ελ Αραμπί, Τικίνιο (και Χασάν!)

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το επιθετικό πρόβλημα που βγάζει εδώ και κάμποσο καιρό ο Ολυμπιακός.

-Είχα καταγράψει τις προάλλες το επιθετικό πρόβλημα που μου προέκυπτε για τον Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Στεκόμουν στο ότι τα πιο πολλά γκολ είχαν έρθει από στατικές φάσεις και κάποια από κόντρες, κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ. Χρειάζονταν η ομάδα πολύ περισσότερα γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού, ανάπτυξη κλπ.

-Κάπως έτσι λοιπόν είδαμε τον Ολυμπιακό να μένει στην πρεμιέρα στο 0-0 με τον Ατρόμητο μέσα στο Καραϊσκάκη, πολύ απλά γιατί δεν έβαλε γκολ σε τόσες στιγμές που είχε ακριβώς μέσα από κανονική ροή παιχνιδιού, ανάπτυξη, πλαγιοκοπήσεις κλπ.

-Ασφαλώς υπάρχει κι ο παράγοντας τύχη στο ποδόσφαιρο, αυτό που λέμε «δεν ήθελε να μπει η μπάλα μέσα». Όπως υπάρχει, όμως, και το πολύ σωστό που είπε ο Βατσλίκ στις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα: «Αν παίζαμε περισσότερο χρόνο όπως στα 30 τελευταία λεπτά, θα είχαμε κερδίσει»…

-Η αλήθεια είναι πως όταν κάνεις ευκαιρίες, έχεις ελπίδα. Λες ότι δεν τα έβαλα σήμερα, θα τα βάλω αύριο, όσο φτιάχνω ευκαιρίες. Κι αυτό έχει ποδοσφαιρική λογική. Απλά, όταν έχουμε να κάνουμε με Ολυμπιακό, ξέρουμε όλοι ότι είναι ομάδα που δεν αντέχει τα μαζεμένα άσχημα αποτελέσματα. Οπότε, καλό θα είναι να…ξεμπουκώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα και δη την Πέμπτη, που ξεκινάει η ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Europa League!

-Σίγουρα μεγάλο ρόλο στο να λύσει το επιθετικό του πρόβλημα ο Ολυμπιακός θα παίξει ο Ελ Αραμπί! Ποιος, άλλος, ο μακράν κορυφαίος του σκόρερ τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι. Και μπορούμε να διακρίνουμε μία έλλειψη ρέντας εδώ και κάμποσο καιρό στο Μαροκινό! Με αφορμή το γκολ που έχασε με το Περιστέρι, σαν συνέχεια θα λέγαμε εκείνης της απίστευτης ευκαιρίας που είχε με την Σλόβαν, όταν τον είχε βγάλει ο Μασούρας τετ α τετ με τον γκολκίπερ κι ο Αραμπί είχε σουτάρει πάνω του, ενώ είχε όλη την εστία φάτσα! Από το Μάη λοιπόν έως τώρα, σε 11 επίσημα παιχνίδια έχει σκοράρει μόνο σε τρία-και δη στο ένα με πέναλτι, στη Λούντογκορετς (τα άλλα δύο, στο 4-1 στη Λεωφόρο και στο 2-2 στην Μπρατισλάβα). Και δεν έχει βάλει γκολ σε κανένα από τα οκτώ φιλικά.

Ολυμπιακός: Tα γκολ που λείπουν από Ελ Αραμπί, Τικίνιο

-Βέβαια, τι να πει κι ο Τικίνιο για τον οποίο κι ασφαλώς είναι μεγάλες οι προσδοκίες, καθότι και σε καλή ηλικία και με εντυπωσιακό βιογραφικό στο σκοράρισμα σε υψηλό επίπεδο, στην Πόρτο. Ο Βραζιλιάνος είναι πραγματικά πολύ καιρό μακριά από τα δίκτυα. Ούτως η, άλλως ήταν πάνω από έξι μήνες εκτός δράσης με την περιπέτεια του στην Κίνα, αλλά όπως κι αν έχει υπάρχει μια διαπίστωση που έχει τη σημασία της: από την 1η Φλεβάρη του 2020, δηλαδή εδώ κι ενάμιση και πλέον χρόνο, ο Τικίνιο σε 26 αγώνες (17 στην Πόρτο, οκτώ στην Κίνα κι ένα στον Ολυμπιακό) έχει σκοράρει μόλις σε τρεις, δύο στην Πόρτο και ένα στην Κίνα.

-Νομίζω δε ότι εδώ κρύβεται και το μυστικό για την δυστοκία του σε αυτό το ξεκίνημα του στον Ολυμπιακό, καθώς δεν έχει σκοράρει ούτε στα τέσσερα φιλικά που έχει δώσει: ο Τικίνιο είναι υπερβολικά αγχωμένος για να κάνει γκολ. Του λείπει πολύ το γκολ, όπως συμβαίνει σε κάθε γκολτζή. Και κάπως έτσι, ενώ βρίσκεται μέσα σε φάσεις, πλησιάζει στο γκολ, με τα πόδια η, το κεφάλι, δεν έχει καλά τελειώματα. Γιατί μοιάζει να είναι υπό πίεση, να παίζει στρεσαρισμένος.

-Η λογική λέει ότι όταν θα έρθουν ένα-δύο γκολ, θα πάρει άλλη αυτοπεποίθηση, θα ανέβει ψυχολογικά και τα γκολ θα τα κάνει πιο εύκολα στη συνέχεια. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να δώσει κυρίως μάχη με τον εαυτό του ο Τικίνιο! Να προσπαθήσει να αποβάλλει το υπερβολικό άγχος και να μπαίνει στις φάσεις με πιο καθαρό μυαλό και λιγότερη πίεση.

-Παρεμπιπτόντως, κι επειδή μιλάμε για σέντερ φορ του ολυμπιακού: ο Χασάν, στα 13 τελευταία επίσημα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, οκτώ πέρυσι και πέντε φέτος, είχε μηδέν γκολ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x