Κώστας Νικολακόπουλος

Αν δεν έβαζε το γκολ της νίκης του Ολυμπιακού στο 91' ο Τικίνιο στους Τούρκους…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναρωτιέται μέσα από το sport-fm.gr κάποια πράγματα γύρω από τον Ολυμπιακό με αφορμή την αποψινή βραδιά του Κόνφερενς Λιγκ.  

•Θυμάμαι, με αφορμή την αποψινή βραδιά του Κόνφερενς Λιγκ, παραμονές του αγώνα ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ…

•Αρκετοί στην οικογένεια του Ολυμπιακού αναρωτιόντουσαν, αν συνέφερε το σύλλογο να κερδίσει τους Τούρκους κι έτσι να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, ξέροντας ότι θα έβρισκε μπροστά του ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ (όπως ήρθε η Αταλάντα) κι άρα θα είχε αντικειμενικά λιγοστές πιθανότητες πρόκρισης από τα πλέι οφ της διοργάνωσης τον Φλεβάρη ή αν συνέφερε περισσότερο τον Ολυμπιακό να φέρει μία ισοπαλία με τους Τούρκους ώστε να συνεχίσει στο Κόνφερενς Λιγκ, όπου αντικειμενικά θα είχε πολύ πιο εύκολη κλήρωση κι άρα περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει.

•Τελικά, ξέρουμε τι έγινε: με εκείνο το γκολ του Τικίνιο στο 90ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρ και πήρε τη 2η θέση στον όμιλο, αφού η 1η ήταν εξασφαλισμένη ουσιαστικά από την Άιντραχτ μετά τη νίκη της στο Καραϊσκάκη με 2-1 την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, με εκείνο το γκολ στο 91ο λεπτό. Έτσι, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο Γιουρόπα κι η Φενέρ στο Κόνφερενς.



•Πόσο διαφορετικά, όμως, θα μπορούσε να γραφτεί η ιστορία εάν δεν έβαζε εκείνο το γκολ στο 90’ ο Τικίνιο; Κατά πάσα πιθανότητα η Φενέρ θα τερμάτιζε 2η στον όμιλο και θα έπαιζε μετά στα πλέι οφς του Φλεβάρη με μία ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ο Ολυμπιακός θα τερμάτιζε 3ος στον όμιλο και θα συνέχισε στο Κόνφερενς Λιγκ.

•Στο Κόνφερενς Λιγκ και δη στα πλέι οφς της διοργάνωσης, επίσης τον Φλεβάρη, θα είχε αντιπάλους στην κλήρωση την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη νορβηγική Μπόντο Γκλιμτ, τη Ράντερς της Δανίας, την Σλάβια Πράγας, την ολλανδική Φιτέσε και την Γκαραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν. Θεωρητικά θα είχε μία καλή κλήρωση βάσει πιθανοτήτων, αφού μόνο η Σλάβια είναι ένας πραγματικά δυνατός αντίπαλος-η ειρωνεία είναι ότι αυτή έπεσε στη Φενέρ κι αποκλείστηκε με δύο ήττες (2-3, 2-3). Και η Μπόντο, παρεμπιπτόντως, είναι μία όντως αξιόπιστη ομάδα.

•Πλάκα πλάκα δε, η Σλάβια κληρώθηκε τώρα με την αυστριακή Λασκ Λιντς κι είναι ένα βήμα από τα προημιτελικά σε μία διοργάνωση στην οποία μπορεί να δούμε αρκετές δυνατές ομάδες στους «8», ειδικά αν περάσουν π.χ. η Μαρσέιγ τη Βασιλεία, η Λέστερ τη Ρενς, η Ρόμα τη Φιτέσε, η PSV την Κοπεγχάγη, η Φέγενορντ της Παρτίζαν, η Σλάβια τη Λασκ, ενώ κι από το ζευγάρι Μπόντο-ΑΖ ο νικητής θα είναι ένας καλός αντίπαλος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x