Κώστας Νικολακόπουλος

Τι δείχνει ο ορισμός του διαιτητή από την ΟΥΕΦΑ για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, διαιτητικά κι όχι μόνο.

· Γερμανό διαιτητή, τον Σίμπερτ, όρισε λοιπόν η ΟΥΕΦΑ για να σφυρίξει το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ. Γερμανό είχε βάλει και στο περσινό Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1…

· Πρώτη παρατήρηση: Τι αποτελέσματα φέρνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός στα Κύπελλα Ευρώπης με Γερμανούς διαιτητές; Πέντε ήττες σε πέντε παιχνίδια! Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2 (Μπριχ), Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 (πάλι Σίμπερτ), Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 (Τσβάιερ), Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1 (πάλι Τσβάιερ), Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 (Στίλερ).

· Δεύτερη παρατήρηση: τι αποτελέσματα φέρνει τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ στα Κύπελλα Ευρώπης με Γερμανούς διαιτητές; Μόνο θετικά! Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 (Τσβάιερ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άρσεναλ 2-2 και πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (Μπριχ) και πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

· Τρίτη παρατήρηση: τι αποτελέσματα έχουν φέρει οι αγγλικές ομάδες τους 12 τελευταίους μήνες με Γερμανούς διαιτητές; Εφτά νίκες και μία ήττα. Τσέλσι-Ρενς 3-0, Σίτι-Ρεάλ 2-1, Άγιαξ-Λίβερπουλ 0-1, Ατλέτικο-Τσέλσι 0-1, Σεβίλλη-Γιουνάιτεντ 2-1, Μαρσέιγ-Σίτι 0-3, Λίβερπουλ-Άγιαξ 1-0, Αγγλία-Βέλγιο 2-1.

· Χωρίς σχόλια και προχωράμε…

· Πρώτα με κάτι για την Άρσεναλ: παραδοσιακά δυσκολεύεται με τις ελληνικές ομάδες! Έχει αποκλειστεί όχι μόνο από τον Ολυμπιακό, πέρυσι, αλλά και μία φορά κι από τον ΠΑΟΚ, το 1997 (1-1 μέσα, 0-1 έξω)! Με τον Ολυμπιακό, ως γνωστόν, έχει πέντε νίκες και πέντε ήττες (!), αλλά και εναντίον του Παναθηναϊκού είχε πολλά παιχνίδια: και μπορεί να είχε εφτά νίκες και μία ήττα, αλλά όλες οι νίκες της ήταν οριακές.

· Τώρα, αναφορικά με τον Ολυμπιακό, παραδοσιακά δίνει μεγάλες μάχες με αγγλικές ομάδες, κι όχι μόνο με την Άρσεναλ. Ιδίως στο Καραϊσκάκη έχει τρεις νίκες με την Άρσεναλ, νίκη με την Λίβερπουλ, ισοπαλία με την Τσέλσι, νίκη με τη Γιουνάιτεντ, ισοπαλία με την Τότεναμ, νίκη με την Μπέρνλι, ισοπαλία με τη Γουλβς και ήττες από την Σίτι (μία), την Άρσεναλ (δύο) και τη Νιούκαστλ (μία).

· Από εκεί και πέρα, σίγουρα για τον Ολυμπιακό θα ήταν καλό να μπορούσε να κρατήσει πίσω το μηδέν, ακόμη και μία λευκή ισοπαλία. Το πρόβλημα είναι ότι τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία δυσκολεύεται πάρα πολύ να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στα διπλά νοκ άουτ παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ. Το έχει κάνει σε ένα σύνολο 11 αγώνων του στο Καραϊσκάκη μόνο δύο φορές, στο 1-0 επί της Ρούμπιν και στο 0-0 με την Οσμάνλισπορ, ενώ με την Άντερλεχτ κέρδιζε 1-0 στο 90λεπτο, αλλά έχασε 1-2 στην παράταση κι αποκλείστηκε. Μάλιστα, συνήθως ο Ολυμπιακός δέχεται όχι μόνο ένα (Λεβάντε 0-1, Μπεσίκτας 1-1, Γουλβς 1-1, Άρσεναλ 0-1) γκολ εντός έδρας, αλλά και δύο (Μέταλιστ 1-2, Ντνίπρο 2-2, Άντερλεχτ 1-2, Ντινάμο Κιέβου 2-2, PSV 4-2). Και στο κομμάτι αυτό προφανώς δεν είναι κι η καλύτερη συγκυρία οι απουσίες των Σεμέδο κι Αβραάμ, αλλά κι η πολύ πιθανή του Μπα.



· Για τον Ολυμπιακό σίγουρα θα ήταν μία πολύ καλή εξέλιξη εάν μπορούσε να κρατήσει μακριά από το γκολ τον Ομπαμεγιάνγκ, καθότι ο πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ διανύει μία καλή περίοδο και μέσα στο 2021 έχει σκοράρει τα εννιά από τα 21 συνολικά γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις. Κι επειδή ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο παίκτης που πέρυσι είχε στερήσει από την Άρσεναλ την πρόκριση επί του Ολυμπιακού με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του στο 123’ της ρεβάνς, λογικά απόψε θα είναι πολύ συγκεντρωμένος και θα θέλει να πάρει μία προσωπική ρεβάνς. Άρα, πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στο μαρκάρισμα του.

· Πού μπορεί να ποντάρει ο Ολυμπιακός, πέραν βεβαίως της δικής του δυναμικής, την οποία βλέπουμε τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα; Στην εύθραυστη ψυχολογία της Άρσεναλ, λόγω των μέτριων αποτελεσμάτων της; Γιατί η φετινή Άρσεναλ του Αρτέτα μάλλον παίρνει λιγότερα από πλευράς αποτελεσμάτων απ΄ όσα δίνει με την απόδοση της μέσα στα παιχνίδια και αυτό της δημιουργεί θέματα στο ηθικό της. Εκεί ίσως μπορεί να βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός, αν δηλαδή με την εμφάνιση του την κάνει να νιώθει ανασφαλή, ότι «πάλι κάτι θα συμβεί και δεν θα πάρει αυτό που θέλει».

· Τώρα, για την ενδεκάδα, αν θέλετε την γνώμη μου, εφόσον ο Βαλμπουενά δείχνει να έχει προβάδισμα στο σχέδιο του Μαρτίνς, στην περίπτωση που οριστικά δεν παίξει ο Μπα και στο δίλημμα Φορτούνης η, Μασούρας, νομίζω ότι ο Πέδρο θα απαντήσει με τον Μασούρα. Πρώτον, γιατί στα περισσότερα από τα λεγόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια θεωρεί ότι δεν είναι η καλύτερη λύση να παίζουν κι ο Φορτούνης κι ο Βαλμπουενά, υπό την έννοια ότι και οι δύο δεν έχουν το μαρκάρισμα ως πιο…δυνατό τους σημείο και δεύτερον γιατί ο Φορτούνης σχεδόν όποτε μπαίνει αλλαγή βάζει γκολ, φτιάχνει γκολ και γενικά κάνει τη διαφορά...

Άσχετο: αγγλική ιστοσελίδα είχε ένα θέμα με τους καλύτερους παίκτες που πούλησε η Πόρτο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την ενδεκάδα γκολκίπερ είχε τον Ζοζέ Σα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x