Κώστας Νικολακόπουλος

Η λογική για Μασούρα και η μάχη Τικίνιο, Ελ Αραμπί για την 11άδα του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκτιμάει μέσα από το sport-fm.gr ότι θα σπάσει η γκίνια του Μασούρα και καταθέτει την γνώμη του περί Ελ Αραμπί-Τικίνιο.

* Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι δεν μπορεί παρά να σπάσει η γκίνια του Μασούρα με το γκολ στον Ολυμπιακό.

* Καμία αμφιβολία ότι ο διεθνής κυνηγός έχασε μία σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο παιχνίδι με την Σλόβαν, ως συνέχεια, θα έλεγε κανείς, άλλων, ακόμη πιο εύκολων γκολ που έχασε στο τέλος της περασμένης σεζόν και δη σε ντέρμπι. Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική παράμετρος που δεν γίνεται να αγνοήσουμε: ο Μασούρας είναι μέσα στις φάσεις. Την μυρίζεται την ευκαιρία και «μπαίνει» για να την εκμεταλλευθεί και να κάνει το γκολ.

* Η δυστοκία του Έλληνα άσου είναι μεγάλη εδώ και μήνες-και γίνεται ακόμη πιο αισθητή γιατί πρόκειται για παίκτη που εδώ και μία ολόκληρη τριετία ήταν ο πρώτος από τον οποίο η ομάδα περίμενε γκολ μετά τους σέντερ φορ…Ο Μασούρας, όμως, θα κάνει τη σωστή κίνηση, θα πλασαριστεί στη σωστή θέση, θα βρει το χώρο να εκτελέσει. Κι όταν τα κάνεις αυτά, δεν μπορεί παρά να έρθει το γκολ. Απλά ελπίζουμε να έρθει όσο το δυνατό πιο έγκαιρα και δη την κατάλληλη στιγμή.

Ολυμπιακός: Άρθρο Κ. Νικολακόπουλου για Σλόβαν

* Είναι δε σημαντικό ότι έχει βρει πολύ καλό κώδικα επικοινωνίας με τον Τικίνιο, που μπορεί αύριο-μεθαύριο να πάει πίσω στην πατρίδα του, αλλά αυτή την στιγμή είναι ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Δίκαια, κατά την άποψη μου, αφού ο Ελ Αραμπί δεν είναι ακόμη στα καλά του, όπως τον είχαμε δει σε όλη την προετοιμασία, ενώ δεν είδαμε από αυτόν τίποτα στο 30λεπτο που είχε παίξει με τη Μακάμπι κι ακόμη και με την Σλόβαν την περασμένη Πέμπτη, που σκόραρε, δεν μου έδωσε την εικόνα ότι είναι σε καλή κατάσταση-αν και το δικό του γκολ έχει κρατήσει εν πολλοίς όρθιο ακόμη τον ολυμπιακό στην υπόθεση πρόκριση.

* Μακάρι να κάνω λάθος και να παίξει αύριο και να είναι και πολύ καλός, όμως τουλάχιστον εμένα δεν μου βγάζει πολύ καλή ετοιμότητα. Ο Τικίνιο, αντίθετα, μου φαίνεται πιο μάχιμος. Πιο δυνατός, πιο κινητικός, πιο έτοιμος τέλος πάντων. Το κακό είναι ότι δεν σκοράρει, αν και το γκολ στη Χάιφα ήταν περισσότερο δικό του παρά του σκόρερ Ζίνκερναγκελ.

Ολυμπιακός: Άρθρο Κ. Νικολακόπουλου για Σλόβαν

* Και ο Βραζιλιάνος νομίζω πάντως ότι έχει επηρεαστεί από την κακή ψυχολογία όλης της ομάδας, καθώς δύο τελειώματα του στα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με τη Μακάμπι και την Σλόβαν θα μπορούσε να ήταν καλύτερα κι όχι να κόντραραν στα σώματα των αμυνόμενων. Στο δε πρώτο ματς με τους Σλοβάκους καλύτερη τύχη θα μπορούσε να είχε κι η κεφαλιά του στο πρώτο δοκάρι από τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ-που παρεμπιπτόντως έβαλε τα σωστά φάλτσα.

Κατά τα άλλα, η ομάδα πάει να παίξει την πρόκριση της στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ και είναι χωρίς τους τραυματίες Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο, Ανδρούτσο, Ροντρίγκες, Αμπού Καμαρά, εκτός λίστας τους Χουάνγκ και Λέιντνερ και προερχόμενο από τραυματισμό τον Μανωλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x