Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερα (ή ίδια) αποτελέσματα έξω παρά μέσα σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται στην αναφορά του για το ντέρμπι στο sport-fm.gr σε σημαντικά δεδομένα του μεγάλου αγώνα πριν αυτός ξεκινήσει.

· Η λογική λέει ότι τέτοια παιχνίδια όπως το αποψινό κρίνονται στις λεπτομέρειες. Μία τέτοια μπορεί να προκύψει από στημένη φάση. Θυμάμαι π.χ. ότι στο 0-0 του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη ο Φαν Βέερτ στο 89’ είχε κεφαλιά ελάχιστα άουτ υπό το μαρκάρισμα του Χουάνγκ, που δεν ενδείκνυται για μαν του μαν στα κόρνερ. Το θυμήθηκα γιατί τις προάλλες στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ο Χουάνγκ είχε τον Κουρμπέλη και σε ένα κόρνερ τον έχασε κι ήταν τυχερός ο Πασχαλάκης που δεν κάρφωσε «γεμάτα» την μπάλα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

· Μία τέτοια λεπτομέρεια είναι πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0 του α΄ γύρου η ΑΕΚ είχε μπει πολύ καλύτερα κι είχε απειλήσει τέσσερις φορές στα πρώτα 15 λεπτά, παίρνοντας την ψυχολογία του αγώνα. Και στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0 του Κυπέλλου η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό…Μία άλλη είναι η αντιμετώπιση του Αραούχο που σε κάθε σέντρα, είτε σε ανοιχτό παιχνίδι είτε σε στατική φάση παραμονεύει στο δεύτερο δοκάρι για να σκοράρει...

· Εξίσου δεδομένο είναι ότι μπορεί μία ενέργεια ενός παίκτη να κάνει τη διαφορά. Ο Φορτούνης το έχει αποδείξει ότι το έχει σε ντέρμπι, το έκανε και πριν δύο εβδομάδες με τον ΠΑΟ, ενώ κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του είναι ακριβώς εναντίον της ΑΕΚ. Μία πάσα η, ένα σουτ του Χουάνγκ μπορεί να είναι γκολ. Ο Μπιέλ έχει την ικανότητα να μπει στη φάση, αλλά και να φτιάξει φάση. Ο Μπακαμπού κάποια στιγμή, ιδανικά σήμερα, θα δείξει την κλάση του και σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Κανός φάνηκε κόντρα στους «πράσινους» επιδέξιος στο να χώνεται στις ευκαιρίες, χρωστάει να κάνει μία γκολ. Ο Μασούρας αναμφίβολα μπορεί να βοηθήσει εκτελεστικά και δημιουργικά. Όπως κι οι Ελ Αράμπι και Βαλμπουενά ερχόμενοι από τον πάγκο, ο πρώτος ακόμη και ως βασικός, για ένα ημίχρονο. Ο Χάμες αν είναι λίγο καλά μπορεί να μπει και με μία κίνηση να αλλάξει το ματς.

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου πριν το ματς με ΑΕΚ

· Η απουσία των Παπασταθόπουλου κι Εμβιλά είναι μεγάλη στο ανασταλτικό κομμάτι και στο ψηλό παιχνίδι. Ο Μπα θα πρέπει να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό κι ο Ντόη να είναι ο…Ντόη που ξέραμε πριν χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Ρόντινεϊ να είναι σταθερά καλός κι όχι σε μία φάση σούπερ και στην άλλη ερωτηματικό. Ο Ρέαμπτσιουκ να δείξει ότι είναι εδώ κι όχι αλλού. Ο Σαμασέκου να βγάλει τον εαυτό που έβγαζε στην Μπουντεσλίγκα κι όταν έφτανε, ως βασικός με την Ζάλτσμπουργκ, ένα βήμα από τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο δε Πασχαλάκης να είναι συγκεντρωμένος και να μην αιφνιδιαστεί σε καμία φάση.

· Σίγουρα είναι ένα πρωτόγνωρο δεδομένο σε ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού να πηγαίνει η ΑΕΚ μπροστά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό και δεν ξέρουμε πώς θα το διαχειριστούν κι οι δύο ομάδες. Έχει συμβεί μόλις τέσσερις φορές τα τελευταία 30 χρόνια! Και δη συνήθως στις πρώτες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-2 (από 0-2) την 5η αγωνιστική το 2017, όντας +2 πριν το ματς

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 (από 0-1 κι 1-2) την 12η αγωνιστική το 2002 (Ιανουάριος), όντας -2.

Και δύο ντέρμπι έληξαν ισόπαλα, 0-0 την 7η αγωνιστική το 2004 με την ΑΕΚ στο +1 και 1-1 (από 0-1) επίσης την 7η αγωνιστική το 2002 (Νοέμβριος) ξανά με την ΑΕΚ στο +1.

· Γενικά, πηγαίνοντας κι ακόμη πιο πίσω, σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου, από το 1979-80 δηλαδή, τα αποτελέσματα είναι μάλλον ισορροπημένα στα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, όταν η ΑΕΚ πήγε σε αυτά μπροστά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ κέρδισε τα τέσσερα, ο Ολυμπιακός τα τρία και τα έξι έληξαν ισόπαλα. Ειδικά δε σε όσα έγιναν στη Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ κέρδισε τρία, ο Ολυμπιακός δύο και τέσσερα έληξαν ισόπαλα. Όταν η ΑΕΚ ήταν πολύ μπροστά από τον Ολυμπιακό, όπως π.χ. είναι τώρα στο +6, η ΑΕΚ έχει κερδίσει τρία ντέρμπι (3-1 το 1993 στο +7, 2-0 το 1991 στο +8 και 2-0 το 1988 στο +8) κι ο Ολυμπιακός ένα (2-1 το 1994 στο -6).

Ολυμπιακός: Άρθρο Νικολακόπουλου πριν το ματς με ΑΕΚ

· Στα χαρτιά το φαβορί είναι η ΑΕΚ, όπως λένε κι οι στοιχηματικές με τις επιδόσεις τους, αλλά ας λάβουμε κάτι υπόψιν μας: ο Ολυμπιακός φέτος είχε πάντα καλύτερο αποτέλεσμα εκτός έδρας παρά εντός στα μεγάλα παιχνίδια του, ντέρμπι κι ευρωπαϊκά: με τον ΠΑΟΚ 1-2 μέσα και 0-0 έξω, με τη Μακάμπι 1-1 έξω και 0-4 μέσα, με την Φράιμπουργκ 0-3 μέσα κι 1-1 έξω, με την Γκαραμπάγκ 0-3 μέσα και 0-0 έξω!!! Κι αν δεν είχε καλύτερα αποτελέσματα έξω παρά μέσα, είχε τα ίδια μέσα κι έξω: με τον ΠΑΟ 1-1 έξω και 0-0 μέσα, με την Σλόβαν 1-1 μέσα και 2-1 έξω, με τον Απόλλωνα Λεμεσού 1-1 έξω κι 1-1 μέσα, με τη Ναντ 1-2 έξω (με γκολ στο 93’) και 0-2 μέσα!!!

· Είναι ένα παράδοξο που ξεκίνησε από το β’ μισό της περασμένης σεζόν και συνεχίζεται! Πέρυσι, μέσα στο 2022, ο Ολυμπιακός είχε στην Ευρώπη με την Αταλάντα 1-2 έξω και 0-3 μέσα, στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ 0-0 έξω και 1-1 μέσα (αποκλεισμός) και στα πλέι οφς με ΑΕΚ 1-1 μέσα και 3-2 έξω, με ΠΑΟΚ 2-1 έξω και 1-1 μέσα, με ΠΑΟ 0-1 έξω και 1-2 μέσα!

· Αν δεν αλλάξει όλη αυτή η φοβερή ιστορία, ο Ολυμπιακός έχοντας φέρει 0-0 στον α΄ γύρο στο Καραϊσκάκη, απόψε θα φέρει πάλι ισοπαλία η, θα κερδίσει και στη ρεβάνς Κυπέλλου η ΑΕΚ έχοντας κερδίσει 3-0 στη Φιλαδέλφεια θα κερδίσει και στο Καραϊσκάκη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x