Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός να πάρει το μάθημα του κι ο Βατσλίκ να ετοιμαστεί ακόμη και για πέναλτι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr περί Ολυμπιακού, Βατσλίκ, πέναλτι κι όχι μόνο.

* Ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που έκαναν τη δουλειά τους στη Χάιφα ήταν ο Βατσλίκ. Θα άγγιζε το άριστο η απόδοση του αν δεν έτρωγε αυτό το παράξενο γκολ στο 92’, χωρίς πάντως να μπορείς να του ρίξεις ευθύνη, εκεί που πήγε η μπάλα.

*Γράφω θα άγγιζε το άριστο, γιατί είχε μία «χοντράδα» στο παιχνίδι, σε μία εύκολη σέντρα που του έγινε από δεξιά όπως έκανε επίθεση η Μακάμπι, όταν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι, ας το πούμε έτσι, το δυνατό του σημείο…

*Τέλος πάντων, ο Τσέχος με την εμπειρία και την ικανότητα του έκανε μία σειρά επεμβάσεων, άλλων πιο εύκολων κι άλλων πιο δύσκολων, άλλοτε μπλοκάροντας την μπάλα κι άλλοτε διώχνοντας της. Νομίζω ότι η πιο σημαντική επέμβαση που έκανε ήταν στη φάση αμέσως πριν το δοκάρι των Ισραηλινών, όταν έσωσε την εστία του στο σχεδόν εξ επαφής πλασέ του αντίπαλου φορ, σε μία στιγμή που μας θύμισε το γκολ του Ολυμπιακού, αφού κι εκεί ο γκολκίπερ είχε αποκρούσει το φαρμακερό σουτ του Τικίνιο, με τη διαφορά ότι βρήκε το δοκάρι αμέσως μετά κι ο Ζίνκερναγκελ σκόραρε στο ριμπάουντ.

*Γενικά ο Βατσλίκ ενέπνεε μία εμπιστοσύνη, καθώς όταν δέχεσαι τόσες τελικές και «καθαρίζεις», είσαι καλά. Δεν ήταν εύκολη η επέμβαση και σε ένα συρτό σουτ του Τσέρι (τι ωραίο 10άρι!), αλλά σίγουρα πιο κρίσιμη ήταν εκείνη στο 95’, πάλι σε σουτ του Τσέρι, καθότι αν γίνονταν και το 2-1, τρία λεπτά μετά το 1-1, θα ήταν μία καταστροφή για τον Ολυμπιακό, από ψυχολογικής πλευράς.
Βεβαίως, και τότε ο Ολυμπιακός νίκη θα ήθελε για να περάσει, με τη διαφορά ότι τώρα του αρκεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ τότε με νίκη ενός γκολ διαφορά θα πήγαινε το ματς στην παράταση. Όπως τώρα, με το τελικό 1-1, ο Ολυμπιακός με ισοπαλία στο Καραϊσκάκη θα πάει σε παράταση, ενώ αν έμενε η ισοπαλία στο Ισραήλ θα προκρίνονταν και με μία ισοπαλία στη ρεβάνς.

Ολυμπιακός: Άρθρο του Κ. Νικολακόπουλου για Μακάμπι

*Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι ότι ήδη ο Βατσλίκ θα πρέπει να προετοιμάζεται ακόμη και για πέναλτι ενόψει του αγώνα της άλλης Τετάρτης! Όπως είδαμε κι από το πρώτο ματς, οι δύο ομάδες δεν έχουν και πολλές διαφορές, οπότε γιατί να μην λήξει ισόπαλο και το δεύτερο παιχνίδι; Θα είναι ο Ολυμπιακός καλύτερος; Μακάρι. Αλλά και η Μακάμπι στην έδρα της ήταν καλύτερη από πλευράς δημιουργίας καθαρών ευκαιριών, αλλά δεν κέρδισε.

*Παρεμπιπτόντως, τα άλλα 11 πρώτα παιχνίδια της β΄προκριματικής φάσης, είχαν τέσσερις νίκες γηπεδούχων, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις νίκες φιλοξενούμενων! Μιλάμε για σχεδόν απόλυτη ισορροπία. Όπερ σημαίνει ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο σε αυτή τη φάση, όλα είναι ανοικτά και τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή.

*Να θυμίσω δε ότι ο Ολυμπιακός πέρυσι φέρνοντας δύο ισοπαλίες με τη Λούντογκορετς εν τέλει αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι-και θα ήταν πραγματικά πάρα πολύ άσχημο να συμβεί και φέτος το ίδιο. Άρα, θα πρέπει να είναι πανέτοιμος και για τα πέναλτι, ειδικά μετά το περσινό του πάθημα. Κι ο Βατσλίκ να είναι πιο έτοιμος, σε αντίθεση με τον Τζολάκη που δεν έπιασε κανένα στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, αλλά κι όλοι γενικά οι παίκτες του Ολυμπιακού να είναι πιο έτοιμοι, όχι όπως πέρυσι που σε τρεις εκτελέσεις έχασαν τις δύο, με τον Βαλμπουενά και τον Χασάν…

Κατά τα άλλα: με αυτό το ωραίο γκολ του Σκάρπα, η Παλμέιρας νίκησε εκτός έδρας για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και αποσπάστηκε κατά τέσσερις βαθμούς στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x