Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός Β': Mε κολόνες τον Μπαγκαλιάνη και τον Ξενιτίδη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος είδε το 0-0 του Ολυμπιακού Β στα Τρίκαλα και το σχολιάζει στο sport-fm.gr.

• Έχω εκφράσει ήδη την γνώμη μου για τη Β ομάδα του Ολυμπιακού: τα παιδιά αυτά τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι. Κι αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.

• Σήμερα στα Τρίκαλα (0-0) για 60 λεπτά είχαν και μία καλή παρουσία από πλευράς ανάπτυξης παιχνιδιού, αλλά στο τέλος του αγώνα γύρισαν αρκετά πίσω και η αλήθεια είναι ότι βρέθηκαν πιο κοντά στο να χάσουν παρά στο να κερδίσουν-οι γηπεδούχοι είχαν μία ευκαιρία από αυτές που λες ότι δύσκολα χάνονται. Η ομάδα του Ιμπαγάσα είχε κάτι ανάλογο και στο άλλο εκτός έδρας παιχνίδι της, το 2-2 με τον Απόλλωνα στη Λάρισα, άρα είναι κάτι που πρέπει να το δει καλύτερα.



• Μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού Β στο αμυντικό κομμάτι είναι οι στατικές φάσεις-εκεί κι αν χρειάζεται δουλειά. Ειδικά σήμερα αυτό φάνηκε καθαρά-έστω κι αν προς το τέλος ο (άριστος στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς) διαιτητής Ματσούκας έβαζε κι αυτός τα Τρίκαλα στην περιοχή του Στουρνάρα με πολύ εύκολες υποδείξεις φάουλ. Σε μία από αυτές η λύση δόθηκε από την υπόδειξη του αρμόδιου επόπτη σε μία οριακή φάση, στην οποία η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα των «ερυθρόλευκων».



• Πιο μεγάλο εμπόδιο και για τις δύο ομάδες, βέβαια, ήταν ένα: ο αγωνιστικός χώρος. Μιλάμε για χωράφι κανονικό, επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Κι όσο το πατούσαν τόσο γινόταν και πιο ακατάλληλο. Κρίμα για το ποδόσφαιρο να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα-όχι το γήπεδο του Απόλλωνα Λάρισας ήταν και…πολύ καλύτερο.

• Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός συνέχισε αήττητος στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τρεις νίκες εντός έδρας και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας. Τα αποτελέσματα γενικά είναι καλά, όπως κι οι εμφανίσεις. Νομίζω ότι θα μπορούσαν να ήταν και καλύτερες.

Ολυμπιακός Β': Mε κολόνες τον Μπαγκαλιάνη και τον Ξενιτίδη

• Σήμερα η ομάδα είχε πολύ κακές τελικές από τους πιο καλούς σε τεχνική παίκτες της (Μαρίνο, Κωστή, Λιάτσο), με συνέπεια καθαρή ευκαιρία να μην βγάλει. Ο Μαρίνος στην αρχή του αγώνα σε δύο αντεπιθέσεις για γκολ είχε τις χειρότερες επιλογές και ενώ μπήκε πάλι σε φάσεις, τα σουτ ήταν απογοητευτικά. Ο Λιάτσος (στην φωτογραφία από πάνω), πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα, είχε καλές απαλλαγές από τους αντιπάλους, αλλά οι προσωπικές ενέργειες του δεν ολοκληρώνονταν-σαν να έδωσε κάποιες υποσχέσεις. Κι ο Κωστή δεν είχε αυτή τη φορά κάποια κίνηση να κάνει τη διαφορά, παίζοντας όχι δεκάρι αλλά έξω αριστερά. Με τον σέντερ φορ Βοίλη, επιπρόσθετα, να μην είναι και στην καλύτερη του ημέρα, φάσεις για γκολ δεν είδαμε.

• Σίγουρα είδαμε πάρα πολλές μάχες. Με τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού να μην κωλώνουν, με μπροστάρη τον Μπαγκαλιάνη (στη βασική φωτογραφία του άρθρου με τον Ντόι), που είναι παλικάρι από τα λίγα! Έκοβε χαμηλά, ψηλά, έβγαινε στις μπάλες, έκανε κι έπαιρνε φάουλ, πάσαρε σωστά, προωθούσε το παιχνίδι. Αν διορθώσει κάποιες «λεπτομέρειες» του παιχνιδιού του, θα γίνει κεντρικός αμυντικός με πραγματικά καλή προοπτική. Και θα αδικήσει τον εαυτό του, εάν δεν τα δει και δεν τα φτιάξει αυτά τα «πραγματάκια».

• Ανεβαίνει κι ο άλλος στόπερ, ο Κινκουέ. Μοιάζει ακόμη να μην έχει προσαρμοστεί καλά, όμως δείχνει πλέον καλά στοιχεία. Όπως κι ο δεξιός μπακ Νίκολιτς έχει στοιχεία, όμως δεν έβγαλε αυτή τη φορά καλές επιθέσεις-του έλειψε η ποιότητα, όπως και σε όλη την ομάδα επιθετικά.

• Ο αρχηγός της ομάδας Ξενιτίδης (στην κάτω φωτογραφία) για άλλη μία φορά ήταν καλός, με δημιουργία από πίσω, σαν οκτάρι αφού κόφτης έπαιξε ο Ντόι, ο οποίος είχε καλές και κακές στιγμές, στη μόλις δεύτερη πάντως εμφάνιση του στην ενδεκάδα. Ο Ξενιτίδης και ο Μπαγκαλιάνης με τον Σουρλή είναι οι κολόνες του Ολυμπιακού Β.

Ολυμπιακός Β': Mε κολόνες τον Μπαγκαλιάνη και τον Ξενιτίδη

• Πολλές μάχες κι από τον Αποστολόπουλο. Ο αριστερός μπακ έβγαλε πολλές άμυνες, βγήκε και μπροστά σε κάποιες καλές συνεργασίες με τον Κωστή, ωστόσο θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε μοιραίο παίκτη από την κακή αντίδραση του στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, για τα Τρίκαλα, ενώ και σε άλλες δύο περιπτώσεις έφαγε ήττες μέσα στην περιοχή. Πρέπει να το αλλάξει ο μικρός αυτό το θέμα.

• Για το τέλος άφησα τον γκολκίπερ Στουρνάρα, που είχε καλές επεμβάσεις και στις τέσσερις, όχι εύκολες, περιπτώσεις που χρειάστηκε, κρατώντας το μηδέν. Πρέπει, όμως, να βοηθάει περισσότερο στις στημένες φάσεις και κυρίως να φτιάξει αυτό με τα κτυπήματα της μπάλας με τα πόδια, που ήταν χάλια τρεις τουλάχιστον φορές.

• Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός Β δεν είχε σήμερα τον Σουρλή και τον Τζολάκη (που πήγαν στο Βέλγιο με την πρώτη ομάδα), ενώ ο Ιμπαγάσα νομίζω ότι θα περίμενε περισσότερα από τις αλλαγές του (Κίτσο, Τσέλιο, Σαπουντζή). Μόνο ο Κίτσος βοήθησε με ένα καλό γύρισμα στο Βοίλη, από το οποίο θα μπορούσε να προκύψει ευκαιρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x