Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός Β' ενόψει Γενάρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα για τους παίκτες του Ολυμπιακού Β, ενόψει Γενάρη και…Κόπα Άφρικα.

-Ο Γενάρης και κατ΄ επέκταση η χειμερινή μεταγραφική περίοδος πλησιάζει λοιπόν και νομίζω ότι πρέπει να καταθέσω μία άποψη με αφορμή τη δημιουργία των Β ομάδων από τους μεγαλύτερους συλλόγους.

-Τι εννοώ; Αν εγώ ήμουν π.χ. παίκτης του Ολυμπιακού Β, θα τα έδινα όλα, θα «σκιζόμουν», κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο, για να δείξω στον Πέδρο Μαρτίνς ότι «είμαι εδώ». Να του δείξω ότι δεν είναι ανάγκη να ψάχνει μεσούσης της σεζόν για λύσεις δεξιά κι αριστερά, αφού τους έχειε μπροστά του.

-Ο Ολυμπιακός, όπως ξέρουμε πολύ καλά, θα αντιμετωπίσει το Γενάρη και σχεδόν σίγουρα κι αρχές Φλεβάρη ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με την απουσία από πέντε έως οκτώ παικτών του στο Κόπα Άφρικα. Μιλάμε για τους Σισέ, Ουσεϊνού Μπα, Μαντί Καμαρά, Κούντε, Αγκιμπού Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες κι Ονιεκουρού. Κι ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο επώδυνο μπορεί να είναι για την ομάδα και γιατί ήδη ψάχνει για το πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό το θέμα.

-Το πρώτο λοιπόν που κάνει κάθε ομάδα της Ευρώπης σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρει λύσεις εκ των έσω. Και δη από τη Β ομάδα της-καθότι στην Ευρώπη αυτός ο θεσμός υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Διότι, αν μπορεί να σε βοηθήσουν κάποιοι παίκτες από τη Β ομάδα σου, γιατί να πας να αγοράσεις η, να δανειστείς κάποιους, από την στιγμή μάλιστα που οι απόντες σου θα είναι για ένα μήνα, άντε 40 ημέρες.

-Άρα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα για τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού. Και δεν αναφέρομαι απλά στον Τζολάκη και τον Σουρλή, που είναι μέλη της πρώτης ομάδας, αλλά παίζουν και στη Β για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, ώστε αν χρειαστεί να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα να το κάνουν όντας όσο το δυνατό πιο έτοιμοι.

-Αναφέρομαι στον Μπαγκαλιάνη, στον Καλογερόπουλο, στον Αποστολόπουλο, στον Κωστή, στον Ξενιτίδη, στον Μαρίνο, τον Αλγκασίμ, στον Νίκολιτς, στον Κίτσο και σε όλα τα άλλα παιδιά που θα πάρουν τις ευκαιρίες τους στα επόμενα παιχνίδια. Έχουν μία μεγάλη ευκαιρία κι όποιοι είναι πιο μάγκες, θα την αρπάξουν.

-Γι΄ αυτό, άλλωστε, είναι κυρίως ο θεσμός των Β ομάδων. Για να «δείχνουν» οι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες, σε μία ομάδα που λειτουργεί ως ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας. Το ζητούμενο είναι κάποια από αυτά τα παιδιά ακριβώς να «δείξουν». Να «πουν» με την απόδοση τους στον Μαρτίνς, ότι «μίστερ, είμαστε κι εμείς εδώ».

-Η πρώτη εικόνα τους, και συνολικά της ομάδας, στο 3-1 με τον ΠΑΟΚ Β τις προάλλες στην Καλλιθέα, ήταν καλή-όχι πολύ καλή, αλλά καλή. Κέρδισαν, με την υποσημείωση ότι τα γκολ της νίκης ήρθαν όταν βγήκε ο Ίνγκασον, έβγαλαν ταλέντο και πάθος, αλλά νομίζω ότι έχουν να βγάλουν πολύ περισσότερα πράγματα σε επίπεδα ποιότητας. Έχουν μπροστά τους ενάμιση μήνα για να «πουν» κι άλλα πράγματα στον Μαρτίνς.

-Κι από εκεί και πέρα, αν φωνάξουν με τις εμφανίσεις τους ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν και την πρώτη ομάδα, κι ο προπονητής τους αγνοήσει, πλέον υπόλογος θα είναι αυτός. Αλλά πρώτα πρέπει να έχουν κάνει οι ίδιοι τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x