Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν στέκει αυτό που γίνεται στο 0-1 στο Καραϊσκάκη από Ολυμπιακό 4ετίας

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί μέσα από το sport-fm.gr μία αγωνιστική συνθήκη που δεν θα έπρεπε να «παίζει» για τον Ολυμπιακό.

•Έγινε μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση από τον σπίκερ της Νόβα μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού προχθές στο Καραϊσκάκη. Ότι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα προηγήθηκε μία ομάδα μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού!

Γενικότερα μέσα στη σεζόν, όμως, ήταν το τρίτο παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δέχονταν πρώτος γκολ και κυνηγούσε τον αντίπαλο του. Τα δύο προηγούμενα ήταν ευρωπαϊκά, το ένα πιο πρόσφατο, η ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ με την Αταλάντα και το άλλο παλιότερο, το πρώτο ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λούντογκορετς.

Καθόλου τυχαίο, ασφαλώς, ότι ο Ολυμπιακός απέτυχε και στα τρία αυτά παιχνίδια του. Από τον ΠΑΟ έχασε 1-2 (πρώτη ήττα του σε επίπεδο πρωταθλήματος μετά από ακριβώς δύο χρόνια κι εκείνο το 0-1 από τον ΠΑΟΚ με το γκολ στο 89’, το καλοκαίρι του 2020), από την Αταλάντα υπέστη ήττα 0-3 (την πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα του μετά από εκείνα τα 0-3 από την Μπάγερν και την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ του 2015) και με τη Λούντογκορετς έφερε 1-1 (αποτέλεσμα που οδήγησε στον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ).

Κοινώς, για τον Ολυμπιακό ήταν μία τεράστια καταστροφή τα τρία και μόνο τρία παιχνίδια στα οποία βρέθηκε να χάνει 0-1, από τον ΠΑΟ στο 10’, από την Αταλάντα στο 40’ και από τη Λούντογκορετς στο 49’. Μία καταστροφή που υπό συνθήκες…κανονικότητας στο ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί για μία ομάδα που δουλεύεται τέσσερα χρόνια από τον ίδιο προπονητή και έχει τον ίδιο κορμό.

Και ατυχώς πρέπει να θυμηθούμε τι είχε συμβεί και την περασμένη σεζόν όταν προηγήθηκαν κάποιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκά παιχνίδια: ήττες 1-3 από Άρσεναλ, 0-2 από Πόρτο και 0-1 από Μάντσεστερ Σίτι. Όπως είχε νικήσει η Άρσεναλ και πρόπερσι 0-1 στο Καραϊσκάκη.
Επειδή δε τέλος πάντων αυτές είναι σημαντικές ομάδες και μπορούν σε ένα σοβαρό βαθμό να δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα αυτά, ας δούμε τι έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια στο Καραϊσκάκη όταν άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος άνοιξαν το σκορ: ο ΠΑΟΚ λοιπόν κέρδισε δύο φορές με 1-0 και πήρε ισοπαλία 1-1 σε ένα τρίτο παιχνίδι (ισοφαριζόμενος με πέναλτι) και ο ΠΑΟ επίσης πήρε 1-1 (ισοφαριζόμενος με γκολ στις καθυστερήσεις).

Ολυμπιακός: Δεν στέκει αυτό που γίνεται στο 0-1

Πότε ο Ολυμπιακός γύρισε μέσα στο σπίτι του αυτή την τετραετία ντέρμπι στο οποίο ο αντίπαλος του είχε προηγηθεί; Την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς, όταν στο β΄ ημίχρονο έκανε υπέρ του 4-1 το 0-1 του ημιχρόνου της ΑΕΚ και πέρυσι όταν έκανε υπέρ του 3-1 το υπέρ του ΠΑΟ 0-1 (με αποβολή παίκτη του ΠΑΟ από το 65΄ και το σκορ 1-1) . Απολογισμός: δυο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες…

Και τι έκανε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, στα οποία ο αντίπαλος προηγήθηκε στο σκορ; Έχασε τα πέντε (δύο από Άρσεναλ και τρία από Αταλάντα, Σίτι και Πόρτο) και έσωσε δύο ισοπαλίες (1-1 με Λούντογκορετς η τελευταία), εκ των οποίων ουσία είχε η μία, η πρώτη, εκείνο το 2-2 πρόπερσι με την Τότεναμ, όταν οι Άγγλοι μάλιστα ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ.

Το συμπέρασμα είναι εύκολο: ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να γυρίσει ένα παιχνίδι, όταν ο αντίπαλος του καταφέρει και ανοίγει το σκορ. Πρόβλημα που έχει να κάνει ιδίως με την αδυναμία του να βρει λύσεις επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι βγάζοντας τα δυο παιχνίδια στα οποία έκανε ανατροπή (με ΑΕΚ 4-1 και ΠΑΟ 3-1), σε όλα τα υπόλοιπα είτε δεν σκόραρε καν, είτε έβαλε από ένα γκολ (ένα από πέναλτι, ένα από κόρνερ και δύο στα τελευταία λεπτά), είτε κανένα και είχε κι εκείνο το πραγματικά πολύ θεαματικό 2-2 με την Τότεναμ, την οποία ισοφάρισε επίσης με πέναλτι.

Αν μη τι άλλο, θα περίμενε κάποιος από μία ομάδα που είναι τετραετίας πλέον καλύτερες αντιδράσεις σε αυτές τις περιπτώσεις κι όχι ειδικά αυτό που γίνεται την τελευταία διετία, με τις πέντε ήττες και την ισοπαλία-αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ…Δεν μπορεί να εξελίσσονται σε…εφιάλτη τα συντριπτικά περισσότερα παιχνίδια στα οποία γίνεται ένα 0-1 στο Καραϊσκάκη…Δεν στέκει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x