Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Δύο φωτογραφίες για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον χθεσινό Ολυμπιακό με αφορμή την εικόνα κάποιων παικτών του.

* Με αρκετά από αυτά που βλέπουμε φέτος στον Ολυμπιακό πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…

* Ο Καμαρά τελείωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη, έχοντας μπει αλλαγή, δίνοντας στους Θεσσαλονικείς, με ένα αχρείαστο φάουλ, τη δυνατότητα να μπουν στην περιοχή του Βατσλίκ στο 95ο λεπτό. Μάλιστα, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά και απείλησε τον Τσέχο γκολκίπερ, που όμως μπλόκαρε την μπάλα κι έμεινε το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

* Χθες ο Μαρτίνς είχε την ατυχέστατη έμπνευση να επαναφέρει τον Μαντί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού-και τι δεν είδαν τα μάτια μας: να κάνει τρεις φορές λάθος δίνοντας αντεπιθέσεις στον ΠΑΣ…Να βάζει τον ΠΑΣ στην περιοχή του Βατσλίκ, κάνοντας φάουλ χωρίς κανένα λόγο στα πλάγια δεξιά…να κάνει τουλάχιστον τρεις ακόμη λάθος πάσες…Να γκρινιάζει στον Σισέ γιατί πήρε μία κεφαλιά και δεν του άφησε την μπάλα να σουτάρει (ήταν πιο πίσω από τον στόπερ)…Και στο τέλος να γίνεται αλλαγή, φυσικά, στο ημίχρονο, για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν-άλλη μία έγινε από το 36’…

* Θα μου πείτε, ποιόν να έβαζε σε θέση Νο 8. Ο Μπουχαλάκης είναι αυτό τον καιρό καλύτερος; Νομίζω ναι, παρότι κι αυτός μόνο στα καλά του δεν είναι μάλλον είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα, υπό την έννοια ότι προσπαθεί περισσότερο μπροστά και πίσω. Πέρασε πάλι μία καλή κάθετη για δημιουργία φάσης, κόντραρε δύο σουτ παικτών του ΠΑΣ, έκλεψε καμιά μπάλα.

* Όχι ότι δεν ήταν εκνευριστικός κι ο Μπούχα μπαίνοντας στο ημίχρονο: τρεις φορές έκανε κι αυτός λάθη με την μπάλα στα πόδια, απλά τουλάχιστον μπόρεσε τις δύο κι επέστρεψε στις φάσεις και τα διόρθωσε, τη μία με πολύ καλό τάκλιν. Ούτε στο γκολ του ΠΑΣ ενήργησε κατά τον καλύτερο τρόπο, αφού δεν ενήργησε άμεσα κι έδωσε την ευκαιρία στον Εραμούσπε να του κλέψει την μπάλα. Να υπενθυμίσω δε ότι και στο γκολ του Αστέρα τις προάλλες στο Καραϊσκάκη ίσως θα μπορούσε να είχε καλύτερη αντίδραση, προ της γραμμής της εστίας του Βατσλίκ.

Ολυμπιακός: Δύο φωτογραφίες για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

* Γιατί δεν βάζει τον Κούντε; Προφανώς, στο μυαλό του ο Μαρτίνς τον έχει τελειώσει. Μπορεί και να σέρνεται στις προπονήσεις, δεν ξέρω. Και πού έπαιξε, όταν τον έβαλε, έμοιαζε χειρότερος του Καφού! Τον θυμάστε τον Πορτογάλο, που τελικά έφυγε από τον Ολυμπιακό για τη Νότιγχαμ; Ίσως ο Ξενιτίδης η, ο Σουρλής από τον Ολυμπιακό Β να έπαιζαν αυτή την εποχή καλύτερα σε θέση Νο 8 στον Ολυμπιακό, από αυτά που βλέπουμε στη βασική ενδεκάδα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού…

* Τώρα, για τον Αγκιμπού, τι σχόλια μπορούμε να κάνουμε; Υπάρχουν δύο φωτογραφίες που πραγματικά τις βλέπεις και σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Δεν ξέρεις όχι τι σχόλιο πρέπει να κάνεις, αλλά τι μπορείς να πεις.

* Δείτε την πρώτη φωτογραφία: είναι το 91ο λεπτό κι ο Ολυμπιακός έχει βγει σε καλή αντεπίθεση. Είναι τέσσερις επιτιθέμενοι, με πέντε αμυνόμενους. Ο Αγκιμπού έχει την μπάλα και δεξιά κι αριστερά του είναι ο Αραμπί κι ο Τικίνιο. Τι κάνει ο Αγκιμπού; Σταματάει και δίνει την μπάλα σε ένα συμπαίκτη πίσω του (!!!), ακυρώνοντας παντελώς την κόντρα επίθεση, επαναλαμβάνω στο 91ο λεπτό…

Ολυμπιακός: Δύο φωτογραφίες για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

* Δείτε κι αυτή τη φωτογραφία: είναι στο 77ο λεπτό, λίγο μετά την ισοφάριση του ΠΑΣ. Ο Ροντρίγκες για να σιγουρέψει το γκολ πασάρει στον Αγκιμπού, ο οποίος όμως καταφέρνει σε μία ολόκληρη εστία να σημαδέψει (!) πάνω στον Καραχάλιο, με τον γκολκίπερ Λοντίγκιν εξουδετερωμένο. Ας πούμε, όμως, ότι αυτό γίνεται. Αυτό που ΔΕΝ γίνεται, είναι στη συνέχεια της φάσης, με τον Αγκιμπού να παίρνει το ριμπάουντ κι ενώ έχει χάσει ήδη την ευκαιρία να σκοράρει, να επιχειρεί και δεύτερη φορά να κάνει ο ίδιος το γκολ, με αποτέλεσμα να…γλιστρήσει! Δίπλα του έχει εντελώς αμαρκάριστους τον Αραμπί και τον Ροντρίγκες. Απλά να αφήσει την μπάλα στον ένα η, τον άλλο, έστω στον Γκάρι που τον είχε προηγουμένως βγάλει τετ α τετ με το γκολ, θα γίνει το 2-1 και θα τελειώσει το παραμύθι. Πώς το σκέφθηκε έτσι ο Αγκιμπού, πράγματι είναι απορίας άξιον. Με τον Αραμπί ακόμη να διαμαρτύρεται γιατί δεν πήρε πάσα.

Ολυμπιακός: Δύο φωτογραφίες για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

* Όπως είναι απορίας άξιον, πώς ο Αγκιμπού στα άλλα πέντε (!) σουτ που επιχείρησε, και στα πέντε δεν βρήκε ποτέ εστία, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στα σώματα των αμυνόμενων του ΠΑΣ. Πέντε στα πέντε τον μπλόκαραν και την έκτη, στο τέτ α τετ, ενήργησε έτσι όπως ενήργησε ο νεαρός Αρφικάνος, που εκτός όλων των άλλων τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές ενήργησε λανθασμένα με την μπάλα στα πόδια. Για να μας μείνουν στο 90λεπτο της παρουσίας του δυο καλές πάσες σε συμπαίκτες του, ένα ωραίο κλέψιμο και τρία κοψίματα. Είναι αυτή συγκομιδή για τον παίκτη που χθες έπαιξε Νο 10 στον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα;

Ολυμπιακός: Δύο φωτογραφίες για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

* Δεν έχει άλλο παίκτη να βάλει ο Μαρτίνς, επειδή του έλειπαν χθες ο Μασούρας κι ο Βρουσάι; Κατ΄ αρχάς, τον Βρουσάι και να τον είχε δεν θα τον έβαζε-μόνο μπακ τον βάζει και ποτέ εξτρέμ. Δεν ξέρω, νομίζω ότι ο Καρβάλιο παίζοντας στα άκρα, που εσχάτως τον βάζει, είναι χειρότερος απ΄ότι όταν παίζει στον άξονα.

* Χθες ο προπονητής ξεκίνησε με τον Καρβάλιο αριστερά και τον Αγκιμπού στον άξονα. Από το 30’, όμως, πέρασε τον Καρβάλιο στον άξονα με τον Αγκιμπού λίγο πιο πίσω του, τον Ροντρίγκες αριστερά και τον Μαντί πλάγια δεξιά-αυτή η τελευταία, κι αν ήταν έμπνευση! Το κράτησε 15 λεπτά, ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού όταν άρχισε το β΄ ημίχρονο έβαλε πάλι δεξιά τον Ροντρίγκες, αριστερά τον Καρβάλιο, τον Αγκιμπού πίσω από τον Αραμπί και τον Μπουχαλάκη δίπλα στον Εμβιλά. Για να βγάλει στο 63’ τον Καρβάλιο, περνώντας τον Βαλμπουενά στα πλάγια. Και να παίξει στο τελευταίο δεκάλεπτο με 4-4-2, βγάζοντας τον Ροντρίγκες και βάζοντας και τον Τικίνιο, μένοντας με εξτρέμ τους Βαλμπουενά κι Αγκιμπού.

* Γνώμη μου είναι ότι ο κακώς βγήκε ο Ροντρίγκες-ο Αγκιμπού έπρεπε να βγει. Όπως και κακώς βγήκε ο Λαλά-ο Ρέαμπτσιουκ με μηδέν στις σέντρες έπρεπε να βγει και να περάσει ο Ανδρούτσος, αφού ήθελε ο Μαρτίνς φρέσκα πόδια, η ουσία βέβαια είναι πώς ό,τι κι αν άλλαξε, αυτή τη φορά δεν είχε αποτέλεσμα. Και μαθηματικά, άλλωστε, είναι δύσκολο ο Ολυμπιακός να γυρίζει κάθε φορά παιχνίδια με αλλαγές. Κι αυτό που μας έμεινε είναι ότι ο Ολυμπιακός ούτε αυτή τη φορά σκόραρε από open play. Απλά τώρα δεν έβαλε γκολ από φάουλ η, κόρνερ, αλλά από αράουτ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x