Κώστας Νικολακόπουλος

Έκλεισε και τις 12 (!) θέσεις ξένων ο Ολυμπιακός, αλλά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό με τη λίστα των 12 ξένων.

· Με την επικείμενη απόκτηση του Ελ Καάμπι, ο Ολυμπιακός τυπικά έχει κλείσει και τις 12 θέσεις μη κοινοτικών ξένων που δικαιούται!

· Αν τους βάλουμε κάτω έχει τους δύο Βραζιλιάνους (Ρόντινεϊ, Ραμόν), τους δύο Σενεγαλέζους (Μπα, Σισέ), τους τρεις από τη Γουϊνέα (Μαντί, Αγκιμπού, Αλγκασίμ), τον Κορεάτη Χουάνγκ, τον Καμερουνέζο Κουντέ, τον Αργεντίνο Λοβέρα, τον Πορόσο από το Εκουαδόρ και τον Μαροκινό Ελ Κάαμπι.

· Τυπικά δηλαδή δεν δικαιούται να αποκτήσει άλλον. Επί της ουσίας, όμως, θέσεις θα προκύψουν στην πορεία. Ο Λοβέρα π.χ. δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στο ρόστερ. Το ίδιο κι ο Κουντέ. Ο Σισέ είναι προς πώληση. Ο Αγκιμπού θα πάει πάλι δανεικός στον Ατρόμητο, άμα ο Μαρτίνεθ κάνει εισήγηση ότι δεν τον χρειάζεται. Μάνι μάνι αυτοί είναι τέσσερις, ενώ ούτε ο Μαντί είναι δεδομένο ότι θα μείνει.

· Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι δεν θα υπάρξουν κενές θέσεις, αλλά ο κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο κάθε σύλλογος μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα πέντε ξένους. Διότι ο Μαρτίνεθ έχει στα πλάνα του, τους Ρόντινεϊ, Μαντί, Χουάνγκ, Πορόσο, Ελ Καάμπι κι εναλλακτικά τον Ραμόν, άρα πλέον το πράγμα στριμώχνει.

Ολυμπιακός: Έκλεισε και τις 12 (!) θέσεις ξένων, αλλά...

· Κανείς προπονητής δεν θέλει να αφήνει εκτός 20άδας τόσους παίκτες και δη από αυτούς που υπολογίζονται ως βασικοί η, τέλος πάντων κοντά στους λεγόμενους βασικούς. Άρα, νομίζω ότι πλέον ο Ολυμπιακός θα περιορίσει πάρα πολύ πλέον τις προσθήκες μη κοινοτικών ξένων παικτών. Για παράδειγμα, θεωρώ απίθανο να αποκτηθεί ξένος αριστερός μπακ, πολύ απλά γιατί δεν θα έχει νόημα να έχει η ομάδα δύο ξένους αριστερούς μπακ (ένας ο Ραμόν)…

· Παρεμπιπτόντως, ακούγονται διάφορα γύρω από την πρόθεση της ΕΠΟ να αλλάξει ο σχετικός κανονισμός και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι εφτά κι όχι πέντε ξένοι. Με την ΑΕΚ, όπως λέγεται, να είναι πρωτοπόρος στην σχετική προσπάθεια, καθώς ήδη έχει οκτώ, εκ των οποίων οι έξι βασικοί. Βλέπε Λιβάι, Πόνσε, Πινέδα, Πιζάρο, Αραούχο, Χατζησαφί, Μοχαμάντι, Ζίνι.

· Κατά τα άλλα, τα νεότερα από την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αποκτήσει τον Μπρίνιτς από τη Μάριμπορ, όπως τα μεταδίδουν τα σλοβενικά ΜΜΕ: ο Ολυμπιακός επιχειρεί να μειώσει έστω λίγο την αποζημίωση που πρέπει να καταβληθεί για τον Κροάτη εξτρέμ και να μην πληρώσει τη ρήτρα εξαγοράς ύψους 1,5 εκ. Ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x