Κώστας Νικολακόπουλος

Έξι διαπιστώσεις από το φιλικό του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr κάποιες διαπιστώσεις από το σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού.

Σίγουρα τα φιλικά είναι και για να γίνονται διαφόρων ειδών δοκιμές, αλλά για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύθηκα πολύ να καταλάβω το νόημα της κίνησης του Μαρτίνεθ να παίξει στο μισό β' ημίχρονο με τον Ραμόν σε θέση έξω αριστερά, έχοντας πίσω του τον Ρέαμπτσιουκ. Εκτός κι αν πιστεύει ότι ο Βραζιλιάνος όντως μπορεί να του «βγει» ως εξτρέμ!

Η πραγματικότητα είναι πως όταν πέρασαν κανονικοί εξτρέμ στο β' ημίχρονο, πρώτα ο Βρουσάι κι έπειτα ο Μπιτίκι, ο Ολυμπιακός έγινε απειλητικός και ήταν θέμα συγκυριών ότι δεν σκόραρε στην κεφαλιά του πρώτου και στο δοκάρι του δεύτερου για να καταγράψει κι άλλη μία νίκη στην προετοιμασία, κάτι που θα ωφελούσε ψυχολογικά την ομάδα-κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, είναι προφανές ότι δεν ξέρει από ψυχολογία μεγάλης ομάδας.

Ο Ολυμπιακός σήμερα είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στο β΄ ημίχρονο, κι ήταν τυχερός που δεν έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, με τον Ρέτσο πρώτα να διορθώνει ένα δικό του λάθος, τον Μπα μετά να διορθώνει ένα λάθος του Τζολάκη και τον ίδιο τον Τζολάκη να έχει μία διπλή επέμβαση στην εκτέλεση κόρνερ από το διώξιμο του Μπα. Όλα αυτά σε ένα τρίλεπτο, που θύμισε περσινό Ολυμπιακό στα χειρότερά του.

Ολυμπιακός: Έξι διαπιστώσεις από το φιλικό του Ολυμπιακού

Το θέμα έτσι όπως θέλει να παίξει ο Μαρτίνεθ, δηλαδή γρήγορα κι επιθετικά, είναι ότι αν γίνει λάθος πάσα από τους χαφ, αυτόματα δημιουργείται συνθήκη επικινδυνότητας στην άμυνα. Έτσι έγινε σήμερα για παράδειγμα στο α΄ ημίχρονο από μία κακή πάσα του Μπουχαλάκη και από μία κακή συνεργασία του Μασούρα με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος γενικά δεν είναι στα καλύτερα του στην προετοιμασία.

Αυτό που κόστισε πολύ στον Ολυμπιακό δημιουργικά-επιθετικά σε αυτό το τεστ ήταν η κακή ημέρα του Φορτούνη, που εκτελεστικά απογοήτευσε σε δύο στιγμές που είχε να σκοράρει, ενώ κι οι πάσες του μόνο πάσες… Φορτούνη δεν ήταν. Ούτε ο Μπιέλ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, τουλάχιστον όμως συμμετείχε στη φάση του γκολ και έδωσε μία μπαλιά για φάση στον Φορτούνη.

Καλό βεβαίως για τον Ελ Αραμπί που σκόραρε, πάλι, και δη στη μοναδική φάση που είχε την ευκαιρία να κάνει τελική (!) και σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν είχε ούτε κατά διάνοια την παρουσία που είχε στο προηγούμενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x