Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από τέτοιον Σισέ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τους τρεις βασικούς στόπερ του Ολυμπιακού κι ειδικά τον Σισέ.

•Ίσως ένα από τα λίγα ευχάριστα από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με την πρωταθλήτρια Αυστρίας Ζάλτσμπουργκ, ήταν το ανέβασμα του Σισέ.

•Όχι, δεν ήταν τίποτα σούπερ ο Αφρικάνος κεντρικός αμυντικός και δύο φορές δεν είχε και τις ενδεδειγμένες αντιδράσεις: την πρώτη στη φάση του 1-1 όταν έχασε τη μονομαχία στον αέρα σε μία ανύποπτη φάση και ήρθε η ισοφάριση (μάλιστα προσέξαμε ότι αμέσως μετά διαμαρτυρήθηκε στο Ρέαμπτσιουκ, χωρίς να ξέρω αν είχε δίκιο...μάλλον εννοούσε ότι δεν του φώναξε ο συμπαίκτης του ότι υπήρχε αντίπαλος πίσω του, αυτός που του πήρε την κεφαλιά). Και τη δεύτερη λίγο αργότερα όταν ο Σισέ έδιωξε με κεφαλιά, αλλά όχι μακριά από την περιοχή, ανανεώνοντας με αυτό τον τρόπο την επίθεση των Αυστριακών και δίνοντας τους τη δυνατότητα για ένα επικίνδυνο σουτ λίγο έξω από την περιοχή.

•Ο Σισέ, όμως, είχε πολλές καλές στιγμές και νομίζω ότι ήταν πιο πειστικός από κάθε άλλο παιχνίδι προετοιμασίας. Είχε πολλές επεμβάσεις, εκ των οποίων αρκετές σημαντικές…πήρε ουκ ολίγες κεφαλιές, αμυντικά εννοώ, και σε κόρνερ και σε άλλες φάσεις…και πέρασε ορισμένες πραγματικά πολύ καλές πάσες μπροστά…

•Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το ματς ήταν μία αρχή για να δούμε έναν Σισέ πιο σταθερό και πιο σοβαρό στη διάρκεια του καλοκαιριού. Κι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ανάγκη από έναν τέτοιο Σισέ, όπως τον είχε στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν. Κι όχι όπως ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα μετά την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα…

Ολυμπιακός: Έχει ανάγκη από τέτοιον Σισέ…

Και ήταν κρίμα κατά την γνώμη μου που δεν είδαμε στα φιλικά της Αυστρίας το δίδυμο Μανωλά-Σισέ πάνω από…15 λεπτά, όσο δηλαδή έπαιξαν στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου στο φιλικό με την Σλάβια. Φαντάζομαι ότι αυτό έγινε λόγω συγκυριών, διότι και ο Μαρτίνς θα ήθελε να τους δει να παίζουν μαζί. Υπό την έννοια ότι το δίδυμο Παπασταθόπουλου-Σισέ το βλέπαμε κατά κόρον στην περασμένη σεζόν, ενώ και το δίδυμο Παπασταθόπουλου-Μανωλά το χρησιμοποίησε ο προπονητής.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι να πάει ο Ολυμπιακός στα έξι καλοκαιρινά προκριματικά των Κυπέλλων Ευρώπης, και μακάρι να είναι όλα του Τσάμπιονς Λιγκ, με αυτούς τους τρεις στόπερ σε πλήρη ετοιμότητα. Διότι και οι τρεις, στα καλά τους, είναι πραγματικά τεράστιες μονάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x