Κώστας Νικολακόπουλος

Φτου να μην τον ματιάσουμε τον Μανωλά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εντυπωσιακή εικόνα του Μανωλά στο χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού.

•Η παρουσία του Κώστα Μανωλά ήταν πέραν αμφιβολίας ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει χθες ο Ολυμπιακός σε ατομικό επίπεδο, στο φιλικό του με την Σλάβια Πράγας.

Ο έμπειρος αμυντικός, παίζοντας για ένα ημίχρονο στο κέντρο της άμυνας με τον νεαρό Μπαγκαλιάνη, κι έχοντας δεξιά του τον νεοαποκτηθέντα Άβιλα, με τον οποίο είχε παίξει προηγουμένως μαζί για μόλις μισή ώρα, ήταν σε γενικές γραμμές αυτό που λέμε «μία άμυνα μόνος του».

•Φτου να μην τον ματιάσουμε, φαντάζομαι θα έλεγαν στον Ολυμπιακό βλέποντας τον Μανωλά σε τέτοια καλή κατάσταση, συνέχεια άλλωστε της εξίσου δυναμικής παρουσίας του στο φιλικό με τους Πολωνούς της Κρακόβια, δύο ημέρες πριν, όταν τότε είχε μπει αλλαγή στο 63’, λεπτό στο οποίο αποχώρησε χθες.

•Με την εικόνα αυτή του Μανωλά, εφόσον φυσικά τη διατηρήσει, ισχύει το ότι αν είναι καλά στην υγεία του, πραγματικά θα μπορέσει να κάνει φέτος τη διαφορά. Με τάκλιν-καμικάζι, καλύψεις χώρων, καλές κεφαλιές, μπλοκαρίσματα σουτ, όμως και με ικανότητα να βγάζει την μπάλα από την άμυνα ακόμη και με μία προσωπική ενέργεια, αλλά και να πασάρει σωστά μπροστά.

Ολυμπιακός: Φτου να μην τον ματιάσουμε τον Μανωλά!

•Θα ήταν μία εμφάνιση τέλεια, εάν δεν έχανε μία φάση, με τον αντίπαλο κυνηγό να πλασάρεται καλύτερα στην περιοχή του Τζολάκη και να κερδίζει την κεφαλιά-την οποία εν τέλει μπλόκαρε ο Τζολάκης. Γενικά νομίζω ένα πράγμα πρέπει να διορθώσει ο Μανωλάς: βγάζει ένα μεγάλο ενθουσιασμό, ας τον πω έτσι, στο παιχνίδι του, που καμιά φορά τον οδηγεί σε λάθη, όπως π.χ. ένα διώξιμο της μπάλας χθες πάνω σε ένα αντίπαλο, που έσπευσε πάντως και το διόρθωσε ο ίδιος.

•Λίγο πιο έξυπνα να παίξει δηλαδή, να ελέγξει και παραπάνω τα νεύρα που βγάζει στο παιχνίδι, έχοντας τις ικανότητες που έχει στην ταχύτητα, στο τάκλιν και στον αέρα, σε συνδυασμό με το πώς μπορεί και κυκλοφορεί την μπάλα, ο Μανωλάς θα γίνει το άλφα και το ωμέγα της άμυνας του Ολυμπιακού και ένας από τους πυλώνες της ενδεκάδας του.

•Την υγεία του να έχει, άρα να προσέχει κι ο ίδιος και να το διαχειρίζεται σωστά και το τεχνικό τιμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x